Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 3. juni 2014

Hvid og blå clematis

Hils lige på Gladys Picard - en 3-årig clematis her i haven - plantet oppe ved naboens hegn i 2012 og endelig i år viser den blomster.

Ja, blomster så smukke at jeg er ved at stirre mig blind på dem. Igen er det med udsigt fra både køkkenvinduer og udgang fra huset.Gladys Picard er en gruppe 2 clematis og skal ikke klippes ned. Nu håber jeg at den undgår visnesygen, som ellers godt kan angribe clematis i gruppe 2.

Den blå clematis er Multi Blue, som står under udhænget og pryder muren. Måske matcher den ikke 100%, men kig nu blot på blomsterne, så går det nok :)Multi Blue er også en gruppe 2 clematis, og den får tit en efterblomstring hvor blomsterne kun er enkelte og ikke dobbelte som mange af dem er her nu.

Begge blomstringer er utroligt smukke, det er faktisk en rigtig showstopper her, hvor man jo passerer den på vej op til hoveddøren.

Den sidste clematis, jeg vil vise i dag, er en helt ny, som også er plantet oppe på naboens hegn.

Det er jo sådan, at vores aflange have mod øst afgrænses af en mægtig lang og grim betonmur, men vi har gjort en del for at forskønne den. Oven for muren er naboens hegn trukket en god meter ind på deres grund, og vi har dyrkningsret på deres stykke der, hvilket vi jo er meget glade for.

Tidligere på foråret fjernede vi de store cypresser der og erstattede dem med klatreroser og clematis.

Og det er således en af de nye clematis, der er kommet i blomst.

Hils på Lady Northcliffe:Den tegner godt.


Nu da jeg var kommet op på kanten, tog jeg lige lidt billeder deroppefra:


Udkig over vores to damme - sammenlign bare billeder med dem fra mit forrige indlæg...
Et kig NED i det hvide bed. Det er akelejefrøstjerne, allium, stjernemagnolie, lodden løvefod, og Lisbeths stribede iris...


Omme i forreste del af haven bugner bedene af blomster. Det er helt overvældende og vi føler os meget rige når vi går rundt i haven. Der sker jo noget nyt fra dag til dag i øjeblikket, ja sådan har det faktisk været længe.Den største knop i rosenhækken
Frodigheden rækker faktisk helt ud til vejen....

Rosenhækken står på spring og vi trænger også til et lyserødt miks til at krydre den blå "hæk" - joh... der er grøde i katteurten !Nu skal jeg i gang med at bage småkager - det er der jo en vis tradition for til blogtræffet i Kolding.
Bagefter skal jeg have støvet blogbanneret af - jeg er lidt sent ude med det, for jeg ved slet ikke om det kunne trænge til en opfriskning, men det når jeg altså ikke.

Vi ses i Kolding :)  Jeg glæder mig så meget.
20 kommentarer:

 1. Skønne clematis - og dejlige billeder oppefra! Er blogtræffet i Kolding for alle, som kommer forbi - er der tilmelding?

  SvarSlet
 2. Tak :)
  Ja, da - blogtræffet er for alle som har lyst til at hilse på hinanden og slå en sludder af. Du kan læse mere ved at klikke på billedet næstøverst til højre i min blogroll. Det ville da være hyggeligt hvis du kom.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aj tak - det lyder megahyggeligt! Jeg vil forsøge at komme!

   Slet
 3. Sikke en skøn clematis du viser med Gladys Picard. Multi Blue har jeg selv i drivhuset og er meget glad for den. Haven giver mange glæder i øjeblikket. Glæder mig til dine småkager hvis det er de samme som sidste år. Mums de er lækre. Har selv bagt dem efterfølgende. Vi ses torsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæd dig bare... jeg spiste vist for mange i aftes da jeg bagte dem... Vi ses:)

   Slet
 4. Sikke skønne clematis, hvor det glæder mig, at du har held med dem. Jeg er vild med dem men ikke helt så heldig med mine. Jeg har lige købt en Princess Diana den kunne jeg ikke stå for. Hvor er dine bassiner bare skønne! God aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde - jeg er en stor clematis-fan og ønsker mig stadigt flere af dem. Min erfaring er at de lige skal have et par år på bagen for at præstere ordentlig blomstring, og så er det så vigtigt at vande dem i tørre periode. Jeg har også købt en Princess Diana i foråret, så jeg er spændt på at se den i blomst, hvis det lykkes i år.

   Slet
 5. Hej Ulla.Glæder mig SÅ meget til i morgen.............håber vejret er med os...........og glæder mig til dine dejlige småkager.
  Flot hvid klematis du viser...........og Multi Blue har jeg jo også.
  Nyder også mine flotte digitalis og lupiner.............dejlig tid.
  Og skønt billede af jeres damme.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu kom min Multi Blue også med, den har nu blomstret næsten en ugestid, men den står jo heller ikke i drivhus som din. Vi ses :)

   Slet
 6. Hej Ulla
  Smukke clematis. Jeg troede, at jeg havde købt en multiblue, men den giver kun enkelte blomster. Kan det være at den endnu ikke har kræfter til at sætte dobbelte blomster?
  Jeg glæder mig til at se jer alle på torsdag.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja... det kan da godt være - så må du vente med dem til næste år :) Jeg glæder mig til at hilse på dig :)

   Slet
 7. Sikke et godt bytte med klatreroser og clematis i stedet for cypresser - sikke nogen smukke billeder af dine klematis og udkiksbilleder - ha' et rigtig godt havetræf.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vist et noget bedre match. Tak skal du have, mon ikke der kommer et par indlæg fra nogle af os der deltager, så du også kan "komme med".

   Slet
 8. Så kom du først, jeg har lige taget et billede af en halvt udsprunget blomst på Gladys Picard. Med multiblue kan jeg slet ikke være med. Din nye clematis er også fin.
  Smukke billeder fra jeres damme og selvfølgelig alt det andet.
  Vi ses i morgen i regnvejr, lover de. Af alle dage skulle det lige være den dag, håber det rammer Samsø også, når det skal være.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, det er da pokkers hvis det skal regne lige fra 12-15 - som jeg så på DMI i dag. Vi sender det til Samsø i stedet for.
   Knus

   Slet
 9. Flot at du står og bager småkager til os :-)
  Jeg glæder mig til at hilse på jer alle i morgen, uanset om det bliver med eller uden paraply :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg skam gerne - dåsen er klar til at tage med og jeg glæder mig meget til i morgen. Lad os håbe at det bliver uden paraply :)

   Slet
 10. Åh denne skønne clematis tid.........dine ser helt fantastiske ud Ulla....ja ikke bare clematis men hele haven - så frodig og blomsterrig. Har lige været på en lille up-date hvilket jeg trængte til efter alt for lang tids fravær. Håber I havde en super duper dejlig dag i Kolding - måtte desværre holde stand her hjemme til fodbold arrangement......men næste år er jeg på den igen ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi savnede dig i Kolding, søde Dorthe - men det er selvfølgelig familien der har første prioritet, sådan er det bare. Vi har haft en dejlig dag omend det regnede lidt rigeligt. Tak for dine søde ord :)

   Slet
 11. Oj oj vad mycket vackert du bjuder på här! Multi Blue ser helt otrolig ut! Jag har precis köpt ett exemplar och ville se hur den ser ut och jag är mer än nöjd med mitt inköp! Kul med bloggträff men familjen går som sagt först! Allt gott Mari

  SvarSlet