Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 15. marts 2015

4 års blogfødselsdag


Tænk hvor tiden flyver, og vi flyver med.

I 4 år har jeg nu været haveblogger og det har været utrolig dejligt.

Hvad giver bloggen mig

Ja, bloggen har givet mig så meget - i flæng kan jeg fremhæve:

 • Vidensdeling med lidelsesfæller  [læs: andre have-entusiaster] eller "havetosser", om man vil, det summer vist meget godt op på at vi på bloggene kan dyrke vores passion helt ud til fingerspidserne uden at nogen peger fingre ad os. Der vil altid være nogen, som synes at det er helt vildt godt, det man har gang i.

 • Nye bekendskaber, både virtuelt og dejlige havemennesker, som jeg (og min  mand) har mødt i virkeligheden, enten til blogtræf eller ved besøg rundt om i jeres haver. Det har været så berigende og morsomt hver eneste gang.

 • Plantebytte, frøbytte mm - der findes en utrolig gavmildhed derude i blogverdenen :)

 • Endelig er min blog en havedagbog for mig selv. Der ligger jo uendelige mængder dokumentation for mig om hvornår hvad blomstrede hvor og hvilken forvandling, vores have har undergået på de 4 år.Og hvad er der så sket i min have på de 4 år...

Jeg skal ikke trætte med billeder af før og nu, men for god ordens skyld på sådan en mærkedag vil jeg blot nævne følgende milepæle.


 • Etablering af først det hvide bed, siden det gule og det blå bed. Før var der græs med stabilgrus under.  (Pyh... hvor vi gravede i ugevis...)

 • Udvidelse af trekantbedet omkring guldregnen med stauder.

 • Etablering af rhododendronbedet ved den store terrasse, under grantræet (pyh.. hvor jeg gravede, med ske...)

 • Etablering af havedam nr. 2 og vandfald - supergodt arbejde af Mr. M

 • Væk med spireahækken ud mod vejen og ind med rosenhæk af de smukke The Alnwick Rose samt ny stensætning og gråmalet skagens-hegn.

 • Pergola og rosenbue i baghaven

 • Roser og clematis på hegnet over til naboen

 • Omlægning af hele baghaven med ny flisesti, ny morgenmadsterrasse

 • Nyt drivhus/orangeri

 • Og den nyeste (spritny, fra i går:  Vi har fået kolonihave !!   Mere herom senere på måneden)
Lidt historie

Ikke ofte tænker jeg tilbage på starten, men alligevel var jeg netop nu inde at se mit første indlæg.

Jeg havde i månedsvis læst med hos Claus Dalby og havde fra hans blog en dag taget mig modet til at klikke på feltet "Faste læsere". Der var mange Faste Læsere som havde deres egen blog og sikken vidunderlig verden der åbenbaredes her for mig. I nogen tid læste jeg med hos alle mulige andre
(vi var ikke så mange havebloggere dengang) og jeg fik også lyst til at være med.Men det, der "trickede" mit første indlæg var nu en helt særlig episode, for Claus Dalby havde på sin 1-års blog fødselsdag udlovet en gevinst til 3 af hans læsere, der lagde en kommentar til hans fødselsdags indlæg og der ville han trække lod (ved en talkode, som han skrev om på forhånd) om 3 læsere der kunne vinde et besøg i hans have senere samme sommer.Og tænk:  Jeg var en af de tre vindere.

Jeg måtte straks råbe det ud til hele verden og det blev i virkeligheden lige netop derfor at mit første (andet) indlæg røg i cyberspace den 15. marts 2011.Tusind tak for alle jeres søde kommentarer gennem tiderne og tilbagemeldinger 
og fordi I beriger min haveverden helt utroligt. 
Jeg har ingen planer om at stoppe med at blogge - 
det er en del af livet nu og i fremtiden.
Hvis du har lyst at gense indlægget fra mit besøg hos Claus Dalby i juni 2011, kan du klikke her og her.
 Fortsat god søndag til alle jer derude :)

47 kommentarer:

 1. Tillykke med blogfødselsdagen, hvor har du været godt til at finde alle de ting i dit fødselsdags indlæg,der lige netop gør det meget mere berigende at være blogger. Det er et fantastisk univers, hvor der altid er nogen at dele haveglæden med. Min have verden er blevet meget større efter jeg fik min blog.
  Forsat god fødselsdag dag( jeg glæder mig til at høre mere om kolonihaven)
  Kh fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt en dejlig virtuel verden, det er vi helt enige om. Tak :)

   Slet
 2. Tillykke med fødselsdagen for bloggen. Det er altid lidt sjovt at se tilbage på haveåret. Jeg blogger jo ikke kun om haven, men også boligen og interiør. Her er det også sjovt at se alt det der er sket siden jeg startede, og det er ikke så lidt for jeg flytter om rigtig meget. Haven er der ikke sket det store med, men planerne er der. Håber du nyder de 4 år og turen ned af memory lane.
  Rigtig god og dejlig dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Uanset hvad man skriver om så sker der ting og sager på 4 år - ret sjovt at lave et lille tilbageblik. Jeg ser jo også ind hos dig en gang i mellem :)

   Slet
 3. Tillykke med blogfødselsdagen. Det er berigende at være med i flokken af haveelskere, og også rigtig hyggeligt når vi kan mødes IRL. Man kan være så aktiv man har lyst til at være, og det er meget inspirerende at kigge med rundt omkring. Er kolonihaven til at dyrke grøntsager, så du kan bruge jeres egen til prydhave?
  Knus Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Gitte - ja, du er jo en af dem jeg har mødt mange gange, og det har været hyggeligt. Ja, kolonihaven (eller et havestykke, er det vel nærmest) er til at dyrke kartofler og grønsager i, vi fik simpelthen lyst !

   Slet
 4. Hej Ulla.Et stort tillykke med de 4 år på bloggen.Ja !! det er en skøn haveverden vi er medlem af.
  Er også rigtig glad for at Gitte fik mig lokket med .....................for det har da fået gang i min have.
  Det er da også rigtig meget der er sket i din have på de 4 år...................og det fortsætte kan jeg jo læse.
  Spændende med jeres lille kolonihave.....................glæder mig til at høre mere.
  En af de skønne ting ved at blogge er også udveksling af ideer og gode råd.
  Men noget af det bedste er da at have mødt så mange dejlige havemenneske IRL.
  Og jeg har været rigtig glad for de gange vi har mødtes til forskellige plantetræf og i jeres dejlige have.
  Lad os håbe på mange år endnu på bloggen.
  Rigtig god søndag til jer begge knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det ikke bare utroligt hvilken inspiration vi finder hos hinanden og rundt omkring :) Og man kan få hjælp til alverdens ting, det er bare at spørge. Ja, jeg har nydt alle de gange vi er rendt sammen og forhåbentlig bliver det til mange flere.

   Slet
 5. Tillykke med fødselsdagen - og sikken en skam at vi ikke fik før og nu billederne, det havde ellers været morsomt. Kolonihave ??? - det lyder spændende.

  SvarSlet
  Svar
  1. ... he-he - der er mange, men måske en dag jeg laver lidt før og nu. Ja, grønsagsstykket vil jeg selvfølgelig fortælle mere om senere. Nu skal vi lige lidt i gang.

   Slet
 6. Stort tillykke med dit blogjubilæum! Og hvor er jeg glad for, at du besluttede dig for at kaste dig ud i det - det har været en stor, stor fornøjelse at følge med i dit haveliv og ikke mindst at få fornøjelsen af at møde dig/jer live et par gange.
  Og tænk at der nu er gået 4 år! Jeg startede med at blogge mindre end en uge efter dig, så vi er jo stort set lige gamle i denne sammenhæng. Og hvor er der altså også sket meget i bloguniverset - og i haverne - på de år :-)
  Jeg håber at vi får mange, mange, mange flere år, hvor vi kan nyde dit dejlige selskab her i Haveblogland - du er en gave! :-)

  Masser af knus
  Signe

  PS: Selvom jeg ikke er så flittig med kommentarerne i øjeblikket, så følger jeg altså flittigt med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Signe - jeg husker godt at jeg fandt din blog ret hurtigt efter at jeg selv var begyndt og jeg var bare så glad for at læse med hos dig om alle dine tiltag, og allerede dengang havde du fantastiske billeder at byde ind med. Vi tager "four more years", ikke ?
   Knus retur

   Slet
  2. Selvfølgelig tager vi "four more years"! :-)
   Knus
   Signe

   Slet
 7. Hej Ulla
  Stort tillykke med dine første 4 år i bloglandia skal lyde herfra. Jeg var lige tilbage og kigge lidt på dine første indlæg, sjovt med et lille tilbage blik.
  Det bliver spændende at skulle følge jeres nye kolonihave, og jeg vil glæde mig til masser af skønne indlæg og billeder fra din hånd ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Heidi - jeg hyggede mig også med at se lidt tilbage. Kolonihaven kommer til at køre som 2. prioritet, og vi får nok ikke det hele plantet til i år, men lidt har også ret. Mon det vil lykkes at mødes IRL en dag?

   Slet
 8. Stort tillykke med dine fire år på bloggen og tak for dine kommentarer hos mig gennem tiden. Selvom vi kun har mødt hinanden et par gange føles det som om vi kender hinanden og det er jo sandt på en måde. For ja vi blogger mest om have, men man læser også lidt om hinandens liv, følger med på feriebillederne o.s.v.
  Det er en fornøjelse at følge med her og hvor er der dog sket meget i jeres have på de fire år - jeg husker at have fulgt med i jeres projekter igennem tiden.
  Kolonihave! Hold nu op - så skal der vidst til at dyrkes urter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt, Lisbeth - man kommer da til at "kende" hinanden og det har været en stor fornøjelse også at læse med hos dig, for du var på min blogliste lige fra starten eller før endda.
   Ja da, vi skal prøve os frem udi køkkenhavens kunst :)

   Slet
 9. Tillykke med mærkedagen - og tak fordi du deler din haveglæde med os - det er altid spændende at følge! Jeg håber, du tager mange år endnu på bloggen :-)

  SvarSlet
 10. Tillykke med den dejlige mærkedag. Tiden flyver af sted og det er altid dejligt at læse og se med på dine smukke indlæg. Glæder mig til endnu en havesæson - nu er vores anemoner snart på spring derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, anemonerne er på vej - det er en skøn tid - og vi står foran en forhåbentlig forrygende havesæson hvor der nok skulle blive stof til en del indlæg. Tak :)

   Slet
 11. Tillykke med mærkedagen. Der er sandelig sket ting og sager hos jer og det er altid spændende og hyggeligt at følge med i alle jeres projekter. Kolonihave? hmm - det lyder interessant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det - ja, det er ret tankevækkende at der er sket så meget. Men sådan kan det jo nok ikke blive ved at gå de næste 4 år - med så store forandringer. Vi får se :)

   Slet
 12. Gratulerer med fireårsdagen som blogger! Det er kjekt å følge deg, så jeg gleder meg til nye innlegg. Selv har jeg bare blogget siden juli, men jeg merker at hagejobbingen blir mye morsommere når jeg kan dele den med andre! Ha en fin kveld! Hilsen Anne-Kristin (lykkelig i hagen)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin, tak for det - jeg har flere gange været inde på din side og villet lægge kommentar, men jeg er ikke på Google+ så det virker ikke med kommentar fra mig ?

   Slet
 13. Kære Ulla. Hjertelig tillykke med de fire år på bloggen. Hvor er det sjovt at se alt det du/I har nået i de år, det er virkelig et flot stykke arbejde. Og tænk at I nu også udvider med kolonihave, det er da vildt! Jeg melder mig under fanerne til at være fast følger hos dig i mange år frem, for du har helt ret! Havebloglivet kan ikke undværes.
  Masser af fødselsdagshaveknus og krams fra mig. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er blevet til en hel del, når man sådan summer det op, men det er sikkert ikke så meget anderledes end hos alle I andre. Overalt er der jo et leben og et væsen og projekter i store og små størrelser.

   Det glæder mig virkelig meget at du læser med her og jeg nyder altid dine kommentarer.
   Knus retur

   Slet
 14. Tillykke med jubilæet og lidt pudsigt, at jeg lige fik logget på i dag. Synes facebook er kommet til at stjæle ´blogtid´. Jeg loggede på fordi jeg læste lidt op jeres kolonihaveprojekt, det var vist på havefolket. Hvor fedt med et nyt projekt. Det glæder jeg mig til at følge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja, det er ikke meget du lægger på bloggen og der er da også masser af FB grupper at følge med i.

   Jeg kan bare bedre lide at blogge... Kolonihaven er blot et stykke havejord i en haveforening, hvor vi vil dyrke lidt grønsager, men jeg vil selvfølgelig også vise lidt derfra når det er værd at vise frem...

   Slet
 15. Hjertelig tillykke med jubilæet.
  Hvor beskriver du fint, hvordan det er at blogge. Din blog var en af de første jeg kom forbi og det var medvirkende til at jeg også fik mod på at lave en og det er jeg bare så glad for.
  Håber vi render sammen igen i år, det er altid så hyggeligt:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt at kunne inspirere dig - det er jeg da glad for at høre. Mon ikke vi render sammen - det kan være du skal med til Samsø den 27 juni?

   Slet
 16. Ja men tillykke med de fire år, det er blevet et dejligt bekendtskab, som jeg har haft meget glæde af.
  Jeg sprang min 4 års dag over i år, det var den 4. marts :)
  Vi tager lige 4 år til mindst.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt - stor, stor glæde. Ja, jeg ved at vi startede op nogenlunde samtidig, men du er nu den flittigste af os med daglige indlæg.
   Knus retur

   Slet
  2. Jeg går jo heller ikke på arbejde "kun" i haven, men det tager nu også lang tid :)

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 17. Hej Ulla
  Og tillykke med jubilæet, der er sket meget på de 4 år, og haveblogland er blevet noget større må man sige:)
  Glæder mig til at høre om de nye tiltag!

  En dejlig aften herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, er det ikke herligt med al den leben og skriven :)
   Tak :)

   Slet
 18. Tillykke med fireårsdagen som blogger.
  Hvor har du dog nået meget i de fire år der er gået.
  Fine billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Aase, du er nu også så flittig på din blog.

   Slet
 19. STORT tillykke med fødseldagen.
  Jeg ved lige hvordan sådan et blogger liv beriger og give glæde. Jeg elsker at følge med herinde, og håber snart at få lidt mere overskud så jeg også begynder at kommenterer lidt mere.
  Snart jeg jeg også 4 års fødselsdag... måske vi skulle mødes og fejre det lagkage og kaffe?
  Mange gange tillykke og havehilsner Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gør du - du har om nogen formidlet bloggerglæden på din blog :) Tak for dine søde ord - og JA, det kunne være hyggeligt med lagkage og kaffe :) ...

   Slet
 20. Hej Frk Anemone

  Et ( forsinket ) hjertelig tillykke med din blog fødselsdag.
  Vi er lige kommet hjem efter en forlænget weekend i Tyskland...

  Ja jeg nasser jo på i dig..( beklager meget !!! )
  Jeg suger al din viden til mig, nyder dine flotte foto..
  Er med på jeres rejser og labber det hele i mig..( så tak skal I have )

  Er dog ikke selv kommet så langt at jeg kan have en blog selv, men hvem - måske en dag ?

  Jeg har også overvejet også at tage med til blogtræf,
  - men skal man så ikke være "aktiv blogejer" ???

  I hvert fald tak fordi jeg har lært dig at kende. ( her på bloggen.)

  Mvh
  Gerd

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er mere end velkommen, Gerd - både til at møde op til blogtræf (sikkert i Geografisk Have i Kolding igen den 5. juni) og til at følge med her. Og efterabe som du lyster - det gør jeg jo også selv. Havebloggeriet har virkelig givet mig så meget og jeg synes at det er fantastisk hvordan vi kan inspirere hinanden. Tak for dine søde kommentarer.

   Slet
 21. Søde Ulla.

  Et kæmpestort tillykke med bloggens 4 års fødselsdag. Hvor har det været fire gode år, og jeg har nydt at følge jer i jeres havefodspor, for I er nok nogle af de mest passionerede haveejere og blomsterelskere, jeg kender. Det har været en stor gave, at møde jer i virkeligheden. To grønne havehjerter der banker i takt og som virkelig virkelig er tændt og som brænder for alt det skønne grønne.

  Og nu tager I os snart med på en forårstur til England. Det er læser-forkælelse i højeste potens. Hvis I ser nogle skønne bluebells-vildområder, så tag endelig et billede til mig, please?????:o)

  Knus og ønsker om en rigtig dejlig haveweekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Tante, tak fordi du læser med og tilmed giver mig så søde kommentarer fra tid til anden, det er jo noget af havebloggerens "føde". Jeg nyder at blogge, men ligeså meget at komme ud og se på eventyrlige haver og møde søde haveejere.
   Ja, England venter og vi håber at se Millions of Bluebells. Fængsel... hmmm.... det håber jeg da ikke. men du har jo lovet at besøge Malcolm i en tidligere besked, ikke ?

   Knus retur.

   Slet
 22. PS: Kommer man i fængsel, hvis man graver et bluebell-løg op?

  SvarSlet