Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 22. april 2012

Projektmedarbejder... eller noget om haveplaner

Jeg er vist blevet projektmedarbejder :)  Sådan at forstå at Malcolm og jeg har ufatteligt mange projekter, vi kunne tænke os at gennemføre i haven. Nogle af disse projekter kræver helt klart et vist samarbejde - deraf projektmedarbejder.

Man kan også kalde det teamwork - det er vi faktisk gode til....

********************************
Her er en rigtig Eyesore, som jeg tidligere har vist.
Flisegangen fører fra indkørslen langs huset til indgangen.

Dette projekt er slet ikke påbegyndt endnu, men jeg drømmer om at alt græsset fjernes, og der graves ned så der kan komme ny muld på og så ønsker jeg mig, at der kan indrettes et hvidt bed, et creme/lysegult bed, et blåt bed og et lyserødt bed med nogle grundplanter som roser og pæoner, nogle få "overstandere" og så ellers fylde hele bedet med stauder, sommerblomster og løgknolde. Der er i alt 20 meter at gøre godt med.

Oven for muren vil jeg forskønne hegnet (som er vor nabos) med diverse clematis og i jorden oven for muren bl.a. plante storkenæb. Op ad muren er der p.t. plantet 3 clematis.


Nu til lidt vandpjaskeri:

For enden af flisegangen fortsætter græsset hen til den lille dam, som er en ikke særlig dyb lille dam uden ret megen beplantning og fisk.


Malcolms store plan har længe været en udvidelse af denne lille dam, så den kunne blive noget dybere og også længere.

I påsken gik han således i gang med at fjerne græsset og grave.
Hullet blev større og større og han er kommet rigtigt langt med projektet.


Mere følger snarest...

Næste projekt:

Nogle af jer husker sikkert at jeg har omtalt køb af roser som emner til en rosenhæk. I sensommeren sidste år købte vi bl.a. et eksemplar af rosen Harlow Carr og The Alnwick Rose, som evt. skal være den rose, som skal danne hæk ud mod vejen, når vi fjerner spireahækken.


Når man ser disse billeder af spirea i blomst, fatter man jo ikke at planen er at fjerne hele hækken. Men hækken er utroligt bred og skygger rigtigt meget for de planter, som står indenfor i haven og faktisk er spirea en frygtelig kedelig og grim plante, når ikke lige den står i blomst!  Så planen er at vi (forhåbentlig i år) får den fjernet og får opbygget med en kant til plantning af roser.

Vi får se...   hvornår det bliver.

Næste projekt:


Sidste år stammede vi vores grantræ ved terrassen op og det ser jo noget bart ud. Omkring hovedparten af terrassen har vi forskellige rhododendron og azaleaer, og vi har længe tænkt på muligheden for at beplante arealet rundt om granen med flere rhododendron, gerne af Yak.-slagsen.


Sommetider er der ikke så langt fra tanke til handling, så vi drog afsted til Rhododendronhaven i dag:


... et helt fortryllende sted for rhododendron-elskere.


Hvem der bare havde sådan et træ:


Nå, men vi købte bl.a.:Her er vores indkøb:


På denne side af det nye hegn skal plantes Polarnacht, som er en helt mørkviolet rhododendron, og ved siden af en løvfældende azalea ved navn Gibraltar - en rigtig fræk orange, der vil stå godt i kontrast.


Øvrige plantenavne følger når alle herlighederne er plantet.

Mange hilsner fra projektmedarbejderen

22 kommentarer:

 1. Fedt, sikke en masse I har købt :o)Tillykke med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lisbeth - jeg er bare så glad for hver og en og det var endda svært at begrænse sig. Mon ikke du kender det...

   Slet
 2. Godt nok noget af projekter i har gang i.
  Det skal nok blive godt, når i bliver færdige. God arbejdslyst.
  Tillykke med alle jeres ny planter Det er et stort arbejde at få dem alle plantet.
  Tak for kigget.
  Ha` en god sødag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver et stort arbejde, ja - jeg har gravet jord væk under granen i 3 timer og er helt lam i højre arm. Men det bliver godt når vi er færdige.

   Slet
 3. Hold da op fru projektmedarbejder, I ligger da ikke på den lade side! Projektet med flisegangen er en ordentlig mundfuld, men sikke da en himmerigsmundfuld når I skal til at plante :o)
  Dammen skal nok blive fin og er jo næsten færdig. Og hvor herligt at gå ud og handle rhododendron i massevis, det har været hyggeligt. Glæder mig til at se resultatet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh... vi keder os ikke :) Projektet ved flisegangen er ikke programsat til i år, men planlægningen og alle blomsterlisterne i de forskellige farver og sammensætninger er i fuld gang.

   Rhododendron er jo en af mine passioner, så det var simpelthen en sjov shoppe-dag i går. Der skal nok komme mange billeder.

   Slet
 4. Projekter kan man altid finde masser af ;-)

  Glæder mig til at se hvordan det tager sig ud, når rhododendroneren er plantet, og høre mere om , hvad det er i har købt -)
  Polarnacht har en meget speciel fin mørk farve. Jeg har flyttet vores med ud i den nye have. Gibraltar købte jeg for et par år siden på et plantemarked, den har endnu ikke haft blomster. Den er ligeledes flyttet med til det nye, håber den har klaret flytningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at du har flyttet din Polarnacht med ud i den nye have, den er jo helt speciel og vi har ønsket os den i mange år. Jeg er meget spændt på Gibraltar, og om den vil spille godt sammen med Polarnacht, så det bliver spændende.

   Slet
 5. I kommer da ikke til at kede jer i sommer :-)
  Jeg er meget spændt på at følge med i dam-tilblivelsen, så den må du meget gerne vise mere om undervejs. Og sikke en masse spændende nye planter.
  Jeg gad også godt eje sådan et lyserødt Rhododendron træ, wow.

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh... vi keder os aldrig. Vi ser heller ikke meget fjernsyn... he-he. Du kan tro, jeg nok skal vise mere fra udvidelsen af dammen - jeg har en hel billedserie, men venter til Malcolm er kommet lidt længere med den.

   Slet
 6. Jeg troede jeg havde mange projekter, men I har da vist flere. Det er altid dejligt med nye bede, og det bliver godt med en fin rosenhæk, og alle de nye rhododendron.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte - ja, det er skønt med nye bede. For os bliver det noget af en forandring med den rosenhæk, men jeg kan godt komme lidt i tvivl om vi når at få det ordnet i år. Vi må se til efteråret, som jo under alle omstændigheder er det bedste plantetidspunkt for roser.

   Slet
 7. Hold da op.

  Hvis du gerne vil have en pæn slat storkenæb ´rose clair´, har jeg noget der er helt og aldeles tilovers.

  (Hvis Marianne læser med: Jeg har stadig til dig også, bare rolig).

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Hanne, tak skal du ha'. Det vil jeg sørme gerne. Jeg har godt nok lidt Rose Clair i et af bedene, men det kan næppe bidrage med ret meget oven for muren.

   Kan du sende mig en mail på ullamullis@gmail.com?

   Slet
 8. Ja da er planene klare for sommeren skjønner jeg! Håper dere får masse hygge i hagen sammen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vigdis, ja - masser af planer og vi skal nok få tid til at slappe af og nyde også.

   Slet
 9. Sikke en masse projekter - det ser spændende ud. Det er dejligt at arbejde sammen i haven.

  Er hermed fast læser.

  /Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til, Maria - og tak for din søde kommentar.

   Slet
 10. Jeg får da helt lyst til at komme ud og grave og ikke mindst komme på planteskole.

  Det er nogle spændende projekter, I har gang i. Og hvor ville haverne dog også blive kedelige, hvis vi ikke vendte lidt rundt på dem en gang imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor har du dog ret :) Jeg tror nu at de fleste af os "havetosser" løbende har små og store ideer til haven, som vi får prøvet af.

   Slet
 11. Hold da helt ferie - hvis I får tid. Mange spændende projekter. Vi ser frem til at I snart holder 'åben have' ;O)

  SvarSlet