Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

torsdag den 4. november 2021

Blomster i novemberNovember har indtil nu været dejlig - en fortsættelse af den skønne oktober med mildt og godt vejr.

Jeg har ikke været i haven i flere uger - har ikke haft tid, har ikke haft lyst....    Mr. M har lagt de sidste alliumløg i det hvide bed og snart skal vi altså have tømt drivhuset for kurvemøbler mm.

Jeg kan læse rundt omkring at mange allerede har overstået disse opgaver.


Der er blomst i rigtigt mange roser og jeg har sågar en sommerblomst, der først er sprunget ud for 2 dage siden:


Det er denne mammut-Cosmos, som blev frøsået i det tidlige forår og priklet og plantet ud og så har den brugt hele sommeren og sensommeren på at vokse sig stor og kraftig - den er over en meter høj. Den har lignet en kæmpestor, fortættet dildplante :)

I oktober satte den knopper og nu er den sprunget ud:Mageløst og en stor kontrast til skråt-overfor-genboen, som har sat udendørs julebelysning op.


Der er stadig aldeles nydelige høstfarver i haven, f.eks. vores Gingo Biloba træ, som også er vokset rigtigt meget i år:


Roser:

Rosenresli

Honorine Brabrant

Penny Lane

Darcy Bussell

Strawberry Hill

Crown Princess Margareta

Clair Austin

Graham Thomas

Betragtninger omkring blogpause har jeg også set nævnt flere steder - nu hvor vi går ind i den lidt mere uinteressante vinterperiode (bortset fra hvis der kommer sne), så ved jeg at der kommer laaange pauser herfra. 
Jeg er ikke god til hverken dimserier, kransebinding eller andet fint sæsonpynt og jeg mangler hver vinter inspiration til bloggen, så jeg ender nok med blot at springe helt over.

Dette skal ikke lyde negativt - jeg vil læse med i blogland ind i mellem og hvis jeg skulle få lyst til at vise billeder fra en tur eller andet, så opdager I det jo.

Strikkefanen vil jeg dog nok få opdateret - der er en hel del at vise frem :)


Rigtig god november til alle :)


24 kommentarer:

 1. Når jeg leste din kommentar på bloggen min så har jeg forstått hva som er ditt problem, nemlig mangel på tid. Du har så mange flotte roser som fortsatt blomstrer. Jeg har også hatt cosmosmammutter som har sådd seg selv, og den største jeg har hatt var 170 cm. Det er utrolig hvor høye de kan bli. Jeg har også begynt å strikke, nemlig julepresanger til barnebarna. Jeg bare håper at jeg klarer å strikke alt ferdig til jul ;)
  Riktig god november til deg også!
  Klem, Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt rigtigt, Marit - jeg har næsten ingen fritid og jeg vil hellere strikke en time om aftenen end starte computeren op og give mig til at blogge.
   Det må jeg desværre erkende.
   Utroligt med de Cosmos - de har en stor grokraft :)
   Jeg ved at mange havebloggere strikker også - det er afstressende og kreativt meditativt. Dejligt med julepresanger - ja, så kan det hurtigt blive jul, hvis du skal nå mange presanger.
   Tak :)

   Slet
 2. Ja men det er jo som det plejer at være, og du er jo ikke ene om det, så tag du bare en lang strikkepause, og lad haven få et lige så tiltrængt hvil. Jeg holder af at blogge, så jeg fortsætter, jeg kan godt strikke, men gør det ikke, sådan er vi forskellige, heldigvis for det, enhver sin lyst. Rigtig god pause til dig og hils Malcolm.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Lisbeth - du skal endelig bare blogge alt hvad du orker, det er jo også meditativt og kreativt. Jeg er simpelthen faldet i strikkegryden og det varer noget før jeg kommer op igen. Men når tiden tillader det, kan jeg også nå at læse/skrive blog.
   Hils din Bent og pas nu på med alle de træfældninger :)

   Slet
 3. Du er vist i virkeligheden en rigtig rosoman😀 og holder naturligvis blogpause sammen med dine roser. Som pensionist har jeg naturligvis meget mere tid end dig og elsker faktisk udfordringen med at finde stof til bloggen om vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja, jeg holder i hvert fald utroligt meget af mine 100 roser og de har jo altid en fremtrædende rolle på min blog.
   Glæder mig ikke ligefrem til at blive ældre, men til at få mere tid til fordybelse :)
   Tak :)

   Slet
 4. Dejlig have, du stadig har, og morsomt med sommerblomst og nabojulepynt ;-)
  Jeg mangler heldigvis ikke emner, heller ikke om vinteren, men det tager alt sammen tid, det indrømmer jeg.
  Kan du nu have en rigtig god pause - måske du læser med andre steder, hvis du en dag skal have en strikkepause.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, det vil jeg i hvert fald gøre hos dig, læse med :)

   Slet
 5. Hvad skal du også med lyskæder, når der hænger smukke roser fra hver en kvist? - Og din kæmpekavaler er jo én stor lys-installation i sig selv:) Synes godt nok det er sent den springer ud, men bedre sent end aldrig.
  Det tager tid at blogge, og jeg synes helst man skal hygge sig med det, så hvis ikke du har tid og lyst er det bare sådan det er. Tænker ikke du helt kan lade være, når foråret kommer med sprøde skud, og det gør det jo heldigvis igen! Strikketøj er altid godt om vinteren.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig utroligt med den kæmpekavaler, men den er begyndt at hænge lidt med hovedet hu.
   Det tager tid at blogge, og når først jeg får mig sat ved pc'en så hygger jeg mig meget med det, men en tidssluger - det er det .
   Jeg er sikker på at jeg vil pippe lidt med indimellem og sikkert igen til foråret.

   Slet
 6. Härlig blomning och färger hos dig! Det gäller att inte stressas av andra som redan är klara utan landa i - nu har jag tid att fixa. På vintrarna har jag brukat göra mer växtporträtt och annat med bilder från andra säsonger. Men i år har jag förlorat många bilder så vi får se hur det blir framöver med bloggandet.

  Stickar mellan varven - har upptäckt top-down och är kär! :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, ikke stresse - det må vi huske på. Jeg ved at mange bloggere bruger vinteren på at sortere billeder og skrive mere detaljeret om planterne, det er også en god beskæftigelse hvis man har lyst til det.
   Top-down er også min foretrukne strikkeretning :)
   Ha det også gott :)

   Slet
 7. Vi har da heller ikke tømt drivhus. Det ene er faktisk gemalens opgave, det er tomathuset. og det andet er stadig fyldt med blomsterende crysantemum osv. Og om kort tid vil jeg så kuldekimere derinde. det nås nok det hele.
  Den er flot den sene Cosmos. Godt vi ikke har haft nattefrost af betydning, så du kan nå at nyde den.
  Ja vintertid er nørkletid. Skønt. Og jeg kan godt forstå der mangler spændende billeder og blogenergier i vintertide, især hvis der ikke er sne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Cosmos'en er nu begyndt at hænge lidt, men det var ventet. Vintertid er nørkletid for mange, og jeg tror at vi trænger til at beskæftige os med lidt andet hver især ved siden af havebøger, blogs mm.
   Tak for dine kommentarer, du er så flittig her hos mig.

   Slet
 8. Flotte billeder. Du har virkelig fangede efterårsstemningen. Sådan en flot rose med en visne bagved siger så meget sammen med de faldne blade i klokkeblomsten. Bedre sent end aldrig med din Cosmos. Jeg prøvede de hvide Cosmos sidste år og de var også meget sent på den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forsøgte også virkelig at sætte blomsterne ind i en større helhed ved at vise de omgivende visne blade mm.
   Der er stadig smukt derude, det nydes :)

   Slet
 9. Underbara bilder och tänk att rosorna orkar ge så mycket glädje i november, härligt!
  Ha en mysig söndag nu...
  Kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da skønt med rosenbilleder i november, men jeg synes alligevel det er underligt at de bliver ved med at blomstre.

   Slet
 10. Hej Ulla!
  Du har så många fina rosor som blommar fortfarande. Det skall kännas bra att blogga och tiden skall räcka till så mycket. Kommer att titta in på dina handarbeten.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, rosene blomstrer stadig, også her den 18. november :)
   Tak for din søde kommentar.

   Slet
 11. Jeg har lige været inde på din strikkefane. Det er da helt imponerende, hvad du får strikket. Det ser ud til at være lækre garner, du bruger. Mønstre og farvesammensætninger er så flotte. Det må være skønt at have så mange lækre trøjer og sjaler i garderoben.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine søde ord. Jeg får strikket en del, men slet ikke så meget som jeg gerne ville. Jeg skal have den fane opdateret en af dagene :)

   Slet
 12. Jeg synes egentlig, at efteråret har budt på mange fine farver i år og mange stauder og roser fortsætter deres blomstring længere end de plejer.
  Det er lidt dumt, at nu hvor man måske har lidt bedre tid til, at blogge, så sker der ikke så meget i haven man har lyst til at blogge om :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har virkelig været et fint efterår i år og jeg har nydt de skønne farver.
   Ja, hvis man kun vil blogge om aktuelt, så er der ikke så meget at skrive om i vinterhalvåret, og jeg rammes altid af skriveblokering.

   Slet