Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

mandag den 18. juni 2012

Rosenknopper

Indlæggene står nærmest i kø hos mig, da jeg har været afskåret fra internettet herhjemme i 2 - TO - dage. Det har ikke været sjovt at være udenfor, ... altså udenfor i haven har været meget godt, men at være uden for blogsider både min egen og andres - ja, det er ikke sagen, når man nu lige havde tid og lyst...

Her kommer dejlige billeder af vores rosenknopper fra lørdag morgen.

Crown Princess Margareta
... en ny rose, som jeg glæder mig meget til at se helt udsprunget. Det er en engelsk rose (selvfølgelig...), som er plantet i en stor krukke med et jernstativ, da den bliver op til 1½ meter høj. En kobber/abrikosfarvet rose...

Complicata
ComplicataComplicata, som også er ny her på matriklen. Den er også plantet i en stor-stor krukke, og skal til efteråret plantes ud sammen med 2 stk. mere som en lille mini-hæk som vinkel på den nye rosenhæk. Complicata er en Gallica rose og blomstrer kun én gang, men vi faldt pladask for denne rosenbusk sidste år, da vi besøgte Knud Pedersens Rosenposten i Harlev.

Comte de Chambord
Rose de ReschtComte de Chambord og Rose de Rescht står i samme bed. Vi har i alt 5 af disse dejlige Portland roser, som er meget sunde og blomstrer flittigt i skønne pink farver. Og dufter...

Her kommer Winchester Cathedral, også en Austin rose:


Med Winchester Cathedral kan man opleve et sjovt fænomen - nemlig at der kommer en lyserød rose iblandt alle de hvide. Det er fordi den er en "sport" af "Mary Rose", som er lyserød. Det er sikkert også derfor at man kan se mindre lyserøde aftegninger på nogle af blomsterknopperne. Vores eksemplar vokser på 5. år i en stor trækasse. Det går meget godt....


Honorine de Brabrant er en skæg rosendame med stribede blomster. Efterhånden en meget stor busk, som sidste år havde sit hidtil største blomsterflor.

Da så den sådan ud:


Nogle husker sikkert dronningen over dem alle: Queen of Sweden:


Jeg har ikke klippet hende særligt meget ned i år, måske en fejl, men nu får vi se. Jeg må op på en taburet hvis jeg skal kigge ned på hende. Men en dronning ser man jo op til, så jeg bøjer mig...

Inden længe vil hun se således ud (billede fra sidste år):


Her kommer en anden af mine yndlings:  Gertrude Jekyll...

Den ser desværre ikke ud til at blive helt så flot i år.


Den hvide klatrerose Ilse Krohn Superior får til gengæld et superår, hvis man skal dømme efter vækst og blomsterknopper.


... bare vent.

Til slut den røde klatrerose, om vi har op ad det hvide skur - så blive det vist ikke mere dansk.


Nu har det regnet ganske forfærdeligt siden i middags og på mine rosers vegne vil jeg gerne bede om en masse solskin nu. Snart...  Så skal i se løjer :)

22 kommentarer:

 1. Hej Ulla.sikke da nogle pragtfulde roser du har!Har ikke så meget held med dem.Købte i foråret en Queen of Sweden,og havde store forventninger til den.Plantede den i en stor krukke med god rosenjord.Men den vokser næsten ikke-har 3 forkølede knupper-øv!Har også 2 stk. røde klatreroser på vores sydmur(sympatie) og de klarer sig fint.Den hvide winchester catedral er da bare yndig.Hvad gøder du roserne med? Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette, tak for "roserne". Ja, de kan være nogen krævende "bæster", de roser. Som Ernst Jensen siger (han er en af de helt store rosen-guruer), så skal roser have vand, gødning og kærlighed, og det får de hos mig :) Jeg gøder med f.eks. Animix rosengødning (piller) i april, maj, juni og tidligt juli.

   knus Ulla

   Slet
 2. Hold da fast så mange skønne roser der er på vej hos dig, så lad os endelig få lidt sol og sommer nu, for haverne er da vist blevet vandet godt og grundigt hen over weekenden og i dag.

  Godt du igen kan komme på nettet, man kan jo blive helt afhængig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Her hos os behøver vi absolut ikke mere regn. Ja, det er dejligt at kunne komme på nettet igen. Afhængig er man jo i mange situationer.

   Slet
 3. Sikke nogle skønne roser, Queen of sweden er også en af mine ynglingsroser, det er så dejligt at de ikke hænger med rosen hoveder lige som mange af de andre.
  Synes i øvrigt at du laver nogle fine indlæg;-))
  Hilsen Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. ... lige netop den egenskab ved Queen of Sweden sætter jeg også stor pris på. Og så at den er så sund og flittig til at blomstre. Og farven... og- og- og.

   Tak :)

   Slet
 4. To 2 dage uden internet, det havde jeg ikke overlevet. Så kan jeg bedre forstå, at du ikke har lagt kommentarer eller sat indlæg ind på bloggen.
  Nå men nu er du her igen og viser skønne rosenknopper. Jeg glæder mig over, at der ikke er sprunget så mange ud endnu med alt den regn. Det er rigeligt at mine pæoner nu ligger på jorden.
  Hvis vi ellers kan få noget varme, så bliver der et fantastisk skue i vores haver.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ... ja, men her har I mig tilbage :) Skønt.

   Ærgerligt når vores dejlige planter bliver ødelagt af regn - synd for dine pæoner.

   Slet
 5. Hej Ulla. To dage, det var længe. Det var godt, at det blev ordnet, så vi kan se alle dine spændende roser. Jeg skal love for, at du har styr på hvilke roser det er. Jeg glæder mig til at se dem sprunget ud. Herhjemme hos os, ser det ligesådan ud med mange knopper - mange flere end sidste år. Jeg skal gøde én af dagene og når der bliver tørvejr, skal jeg også sprøjte. Gør du noget ved dine roser?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte - Roser er en af mine store passioner, så det er nemt nok at holde styr på dem. Sådan er det jo med det, der interesserer én. Måske bliver det et stort rosenår i år - man har da lov at håbe. Mht. pasning af mine roser, så gøder jeg 3-4 gange, første gang i begyndelsen af april (og jeg har lige lært ved et foredrag af Ernst Jensen, at det skal være allerede i marts), jeg vander, hvis der er tørt og jeg (Malcolm) sprøjter dem mod stråleplet og utøj. Tja... roserne er også dyre planter, så man vil jo godt have fuld valuta for pengene.

   Slet
 6. Kære Ulla. Ja det er da frygteligt og miste forbindelsen...uha da. Sikken en masse skønne roser du har. Dejligt med en der også er tosset med roser. Jeg har det lige modsat. Jeg vil så gerne have lidt vand til mine roser....vi har masser af sol. Skal vi bytte.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige sendt en stor spand vand over mod dig... Kommer du med lidt solskin?

   Slet
 7. Dejlige billeder - min roser er ikke så langt femme, men med lidt vand og sol, kommer der nok snart til at ske noget :0))

  og den dejlige Crown Princess Margareta - glæd dig!!! Har den selv i haven, hvor den har stået ca. 4 - 5 år, og den er en fornøjelse!

  Mvh.
  Mit Lille Paradis

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, og velkommen til :) Du kan tro, jeg glæder mig til at se Crown Princess Margareta om et år eller to.

   Slet
 8. Hej Ulla, Skønne rosr du viser. Jeg har ikke den bedste jord til roser, men har dog Jaques Cartier som jeg er meget glad for. Ønsker mig nogle flere, og gerne Crown Princess Margareta, den har en skøn farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er rosenvild... Har også 4 stk. Jaques Cartier, og de bliver flotte lige om lidt.

   Slet
 9. Velkommen tilbage på nettet.
  Ikke rart at være uden for.
  Hvor er dine roser dog smukke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at kunne følge lidt med igen. Tak for de søde ord.

   Slet
 10. Hei Ulla!

  Først spørsmålet ditt på bloggen min. Ja, det er kongslys, men det riktige navnet vet jeg ikke!

  Hos deg kommer det til å bli riktig så fint, når alle rosene springer ut!

  Ha en fin kveld. Klem Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi, din kongslys er bare så smuk. Jeg kendte ikke denne plante før her i juni, så jeg suger bare til mig.

   Slet
 11. Boinggggggg, sagde det bare! (det var lyden, da jeg tiltede bagover). Har stadig ikke fået vejret. Bliv endelig ved med at poste rosenfotos fra din skønne have, Ulla. Det er ren depressionsmedicin. Uden bivirkninger. (andre end den nok så kendte klikfinger)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sender en ny dosis afsted i næste uge... Tusind tak, søde Marianne, pas nu på bivirkningerne (hi-hi)

   Slet