Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

onsdag den 18. juli 2012

Vil I med til Haven i Hune ?

Så kig med....

Vi var der i går på en forblæst "efterårsdag med nogen sol", men inde i haven var der faktisk rigtigt rart at være.

Ikke kun fordi det er en fantastisk have, men også fordi der var læ og man glemte helt vejret på turen(e) rundt gennem de mange smukke haverum.


Der er vand rigtigt mange steder i haven, mange steder som høje bassiner, der er støbt så vandoverfladen er oppe i terræn og ikke ved jordoverfladen. Det giver en fin virkning.

Når man går over denne lille bro, kommer man ind i lysthuset, nedenfor.


Siddepladser overalt i havens hjørner og kroge - jo... der er tænkt godt på gæsterne.
Flere kig rundt om arkitektens og Annes egen bolig, fine detaljer med plantesammensætninger og "pynt" overalt.

En himmelsk duftende rose
 I Annes atelier kunne man se en del af hendes smukke blomsterbilleder, og på TV'et kørte haveprogram hvor man kunne se hende fortælle om havens tilblivelse.

Dette er f.eks. et billede af Nordhaven om foråret.
Overalt var der også udsigt til hendes keramik-værker.Jeg tog så mange billeder af dejlige plantesammensætninger og blomster - svært at begrænse sig (også her på bloggen), men I, der har været på besøg i haven selv, ved garanteret lige hvordan det er...  (altså med at begrænse sig).Der var så megen storkenæb overalt i haven, som groede indimellem mange andre planter. En ide til efterlevelse...

En helt igennem skøn dag, som vi kan leve på længe. Til foråret må jeg en tur tilbage og se haven med alle forårsløgblomsterne...

20 kommentarer:

 1. Dejligt med et gensyn i en skøn have. Min mor og jeg skal derned på lørdag. Jeg glæder mig til et gensyn, dine billeder er en dejlig appetitvækker :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder fra den skønne have. Vi drager mod Hune om et par uger og jeg glæder mig helt ubeskriveligt.

  SvarSlet
 3. Ja jeg vil gerne med, jeg har været der to gange i år, plejer at komme der 4 gange om året. Elsker den have.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 4. Herligt gensyn og du har ret i at man bør vende tilbage på forskellige årstider, for at opleve hvor meget haven ændrer sig henover sommeren, - og resten af året for den sags skyld... :o)

  SvarSlet
 5. Haven i Hune har jeg endnu tilgode.......men den skal bestemt besøges.
  Rigtig fine billeder, sikke en dejlig dag du må have haft.

  SvarSlet
 6. Ja, jeg har den også stadig tilgode - men håber, jeg får den at se en dag. Der ser jo fantaskisk dejligt ud på dinne skønne billeder :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 7. Nøj, hvor I havde en god tur :-D
  Et af mine yndlings steder i haven er der i lysthuset. Jeg elsker at gå over den lille bro ;-)Jeg tror det er et must at opleve have på forskellige tidspunkter af sommeren. :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Hvor er det skønt med flere billeder fra Hune, så kan jeg følge med i hvad der blomstrer lige i øjeblikket - jeg har kun været der i august, så det er sjovt at se.

  SvarSlet
 9. hej Ulla.Dejlige billeder fra haven i Hune.Må besøge den engang jeg er på de
  kanter.Har taget din opfordring op,og lavet et indlæg om hosta.
  Havde store problemer med det tekniske,men det lykkes til sidst.
  God aften Jette

  SvarSlet
 10. Tak for turen i Anne Just´s have. Jeg har endnu ikke været der. Fine billeder du har taget. Mine storkenæb gror også ind i mellem alt det andet.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 11. Dejlige billeder fra haven i Hune. Har ikke selv været der endnu, men den står på ønskesedlen over haver jeg SKAL besøge. Det skal nok kombineres med en overnatning når man skal køre så langt.

  SvarSlet
 12. Tak for turen, er sikker på haven også er fin om foråret. Jeg har ikke været der endnu. Men der er stadig mange haver jeg ikke har været i, og sådan vil det vel altid være nogen man ikke når eller kommer forbi.

  SvarSlet
 13. Tak for gensynet. Det er en utrolig smuk have. Jeg ville rigtig gerne gense den. Der er en ro over haven, som er helt fantastisk og man får så mange gode ideér med hjem. Jeg har efterhånden også mange Storkenæb, de er ret anvendelige og smukke mange steder.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 14. Ja da.....det vil jeg gerne ;0)

  Smuk havevandring du tager os med rundt på og som altid inspirerende at se noget fra Hune......kan bestemt godt se at jeg mangler et vandspejl i min have...SUK ;0)

  Tak for linket i dit tidligere indlæg og tillykke med den skønne forfatterinde.......det kommer du bare ikke til at fortryde - hun er smuk, sund og gavmild ;0)

  Knus Dorthe

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak - forfatterinden har taget sin nye plads til sig og jeg glædes utroligt over hende.

   Ja, i Anne Justs have er der rigtigt meget vand og det giver en fantastisk virkning. Mindre kan dog gøre det i vores egne haver - mon ikke du kan knibe en stor murerbalje ned i jorden et sted, så du kan have en enkelt åkande?

   knus

   Slet
 15. Hej alle og tak for jeres søde kommentarer. Det er tydeligt at mange allerede har besøgt haven før, og den tåler let et gensyn, måske på en anden årstid. Man kan også overnatte i haven og det kan man læse mere om på deres hjemmeside. Selvfølgelig er der mange dejlige haver i Danmark, og man kan jo kun få besøgt et fåtal. Men jeg må sige, at jeg har nærlæst alle andres billeder fra Haven i Hune, fordi miljøet er så dejligt der og man fornemmer stadig Anne Justs tilstedeværelse.

  SvarSlet
 16. Tak for turen :-)

  Jeg var der dog selv samme dag og så lige et glimt af dig (var der med min søster). Fin have, men ikke som tidligere - så de mange, der siger det samme, har altså ret, synes jeg. Måske skyldes det, at hendes ånd ikke er der mere?

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, Marlene - jeg så slet ikke dig - du skulle da have kaldt på mig....

   Slet
  2. Ja, du har ret, men lige den dag havde jeg bare lyst til at gå helt stille med min søster i min helt egen verden. Måske kan du følge mig... ;-)

   Kh. marlene

   Slet
  3. Bestemt, det skal der bare være tid og rum til.

   Knus

   Slet