Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 19. juni 2011

Besøg hos Rosenposten i Harlev

Må jeg præsentere:

B E N J A M I N   B R I T T E N


Vi fortsatte vores tur til Rosenposten i Harlev, hvor vi skulle rekognoscere lidt til et fremtidigt haveprojekt. Samtidig ville vi nyde at gå rundt i den store rosenhave, hvor der var utroligt mange smukke rosenbuske, de fleste i blomst - åh, hvor var de dejlige og sikken duft.

Jeg havde bestemt mig for at købe en ny rose med hjem, og det skulle helt sikkert være Scepter D'Isle, som jeg fuldstændig har forelsket mig i  (se mere hos Signe).  Desværre var den udsolgt og kunne først fås igen til efteråret som barrodsrose. Nå, men så venter jeg da bare! Men jeg er vist aldrig kommet tomhændet hjem, så det var jo bare at se sig om efter en anden skønhed. Knud Pedersen præsenterede bl.a. denne Benjamin Britten, og så var jeg da solgt - eller rettere, det var Benjamin Britten, for denne Austin-rose har en fuldstændig uimodståelig duft og en flot farve. så nu står den her hos mig og byder velkommen i en krukke.


Ja, på ovenstående billede er den nu ikke plantet endnu, men står og trækker vand sammen med de to nye clematis.

Her er nogle flere billeder fra vores besøg:Masser af roser til salg.


Et af vores fremtidige haveprojekter er at nedlægge vores hæk ud mod vejen, som er en Spirea-hæk. Ganske vist flot mens den (kortvarigt) blomstrer, men resten af året er den alt for kedelig og alt for stor og vi mangler plads til flere mere interessante planter. Så vi har i nogen tid tænkt over om der skal etableres rhododendron eller rosenbuske ud mod vejen i stedet for. Derfor besøget i dag...  Vi er vist nu nået frem til at det er roserne, der vinder, for de blomstrer noget længere tid end rhododendron, som ganske vist så ikke kræver så megen pasning som roser...

Knud Pedersen kunne selvfølgelig foreslå flere gode emner til projektet og selv er vi faldet for denne skønhed, som i hvert fald skal med i en eller anden grad:


Den hedder Complicata og er en fin mellemstor busk. Rosen er en fuldt hårdfør Gallica rose, og vi har haft kig på den før.
Her  kan man se hele busken. Når den er fuldt udsprunget, så er den én stor lyserød busk.

Hvad projektet ellers skal indeholde, er noget vi vil arbejde videre med hen over året, der er jo god tid til næste år...

5 kommentarer:

 1. Ærgeligt, den var udsolgt, men det er da en rigtig yndig en, du har fået med hjem i stedet :-)

  Og en rosenhæk lyder da som en helt fortryllende god idé :-)

  SvarSlet
 2. Hvor er det dog en pragtfuld idé med en rosenhæk, det skal nok blive rigtig fint.

  SvarSlet
 3. Ja det bliver fint med sådan en rosenhæk. Det er da nogle dejlige ture, du har været på. Både clematis og roser, jeg bliver helt misundelig
  :-)
  Jeg har været hos Knud Petersen en gang, det var før, der var rosenhave, der var kun roser ude på marken, så ikke så meget at se.

  SvarSlet
 4. Det bliver da en vidunderlig hæk. Jeg glæder mig til at se billeder engang.

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet