Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 28. juli 2012

Yndlingsplante

kan man vist roligt kalde clematis, her hos os. Eller én af dem i hvert fald.

Lige nu blomstrer nye og gamle kendinge og vi benoves over de elegante blomster, der pryder buske og stativer.

Clematis bliver man aldrig helt færdig med - der kan altid plantes flere, da de fylder så lidt nede ved jorden. Ønskelisten er da også stadig lang, der kommer hele tiden nye MUST-haves til...

Så drømmene varer ved.

Rouge Cardinal
Rouge Cardinal

Rosenresli sammen med Rouge Cardinal

Honora


Jeg har før fortalt om denne Viticella, Comtesse de Bouchaud, som vokser op gennem den store rhododendron - jeg synes det er genialt at have sådant et blomsterflor ved terrassen nu - aldrig før har den været så stor og blomsterrig. Comtessen er fra 2006.


Emilie Plater er også sprunget ud og inden længe forvandler den sig til et støvblåt blomster-vægtæppe. Der kommer flere billeder senere.


Yndlingsplante er jo et stort ord, men clematis og selvfølgelig roser ER bare det skønneste i haven lige nu.

Vandes - det skal de jo i begge slags efter sommervarmen - og det sørger vejrguderne så for i dag. Endnu venter vi spændt...

Nyd din lørdag.

14 kommentarer:

  1. Clematis er også i toppen af favoriterne her. Din Emilie Plater er jeg meget begejstret for.
    Vi fik en ordentlig skylle i nat med torden og det hele. Nu skinner solen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Emilie Plater er en fantastisk clematis. Man klipper den ned til 10-15 cm hvert år og nogle måneder senere står den med et støvblåt blomstertæppe i 2 meters højde.

      Slet
  2. Jeg vidste ikke at clematis kunne vokse i surbundsjord. Men det ser da fantastisk ud når den vokser igennem din rhododendron.

    SvarSlet
    Svar
    1. Clematissen er faktisk plantet efterfølgende i sit eget plantehul, hvor der ikke er surbundsjord i...

      Slet
  3. Hej Ulla.Du kan da bare blive ved med alle dine skønne roser og clematis.
    Den Comtesse er jeg da varm på.Elsker også clematisser-har 8 i
    øjeblikket,som alle har eller blomster lige nu.
    Også rigtig god lørdag til dig Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Clematis bliver man altså forfalden til - de er dejlige at samle på:)

      Slet
  4. Tak for skønne billeder!
    Jeg elsker også clematis; men jeg er ikke ret god til dem. Jeg tror jeg har forsøgt med en halv snes stykker nu, og den eneste, som er lykkedes på længere sigt, er den 'Arabella', som jeg engang købte sidst på sæsonen som et lille skravl til halv pris. Imidlertid har jeg flere gange savlet over 'Emilie Platter' på Flemming Hansens hjemmeside, så måske skulle man forsøge igen?
    En smule regn blev det til tidligt i morges; men der skulle jo være mere på vej sidst på dagen, så i mellemtiden
    Happy Gardening
    Jytte
    www.danishknitdesign.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jytte, tak for det... De nemmeste at øve sig med af clematisserne er nok dem i gruppe 3 (som Emilie Plater). De skal beskæres hvert år i jan-marts og klarer derefter sig selv, selvfølgelig behørigt hjulpet på vej af gødning og vand i tørre perioder. De vil også gerne have lidt skygge ved roden, så sæt en krukke eller en lav staude foran. Gruppe 3'erne får heller ikke visnesyge, så vidt jeg ved.

      Held og lykke :)

      Slet
  5. Min comtesse blomstrer også lystigt nu, når de får rigtig fat, er de bare så skønne, men det er nu ikke alle mine, der gør det.
    Forsøgsvis har jeg lige bestilt 2 mere hos Blomsten og Krukken:o)
    Rosen Resli står godt hos dig, min er ikke helt tilfreds, den står op af vores moreltræ, det er nok for tørt for den.
    Men du har helt ret, clematis kan vi ikke undvære. Smukke eksemplarer du viser her.
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Rosenresli har heller ikke altid haft så godt fat som nu, men dels gør flere år på bagen jo ingen skade, og dels blev den faktisk beskåret ret hårdt sidste år. Det har hjulpet i år.

      knus

      Slet
  6. Jeg er også blevet charmeret af alle de clematis du viste sidste år og igen i år. Jeg forsøger mig så lidt - men med blandet held. Måske jeg skal prøve med en flytning af Madamele Coultre og give den en ny god start.
    Har du særlige tricks...f.eks en speciel jordblanding?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Berit :) Nej ingen særlige tricks, men det er vigtigt at plante dybt, rigtigt dybt og så lader jeg planten "skråne" lidt i hullet ind mod det, den skal klatre opad - altså, hullet graves en anelse længere ude end man ellers ville. Du kan evt. tjekke anbefalinger vedr. jord på Clematisdanmark.dk - Flemming Hansen er jo mesteren og har skrevet godt om det. Vores lerholdige jord blander vi en anelse sand i.

      For øvrigt er min Mme Le Coultre ikke sprunget ud i år, og den har jeg ellers set andre steder i fuld blomst for snart længe siden.

      Slet
  7. Hej Ulla. Åh det var interessant at du viste dine clematis. Jeg kan godt huske sidste år hvor pragtfuld et flor du havde. Jeg har kun én i haven - den samme to steder, men desværre ved jeg ikke hvad den hedder. Men i dag har jeg fået leveret en clematis pixie, som jeg har købt hos ClematisDanmark. Jeg laver et indlæg om den i morgen. Den er nu plantet i vores orangeri. Jeg er ved at sætte mig ind i hvornår man skal klippe dem og har fundet ud af, at den i haven skal klippes helt ned om foråret, fordi den blomstrer nu. Det er den aldrig blevet, så det må jeg gøre bedre til næste år. Pixie skal beskæres efter blomstringen, så der er længe til. Der fulgte en vejledning med til bedste jord og gødning, jeg har desværre ikke det hele, men to tredjedele af blandningen, så jeg håber, det kommer til at gå godt. Jeg er bare så glad for, at jeg fik købt den pixie!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Birgitte, jeg kan godt huske at mange skrev om Pixie i foråret, bl.a. Hanne i haven, den er så sød den lille Pixie men ikke vinterhårdfør, og mit mikroskopiske drivhus levner ikke plads til sådan en også. Held og lykke med din. Fint at blive klog på beskæringen. Det er faktisk ret nemt, det er kun clematis i gruppe 3, som skal beskæres. Jeg har også skrevet lidt om det i mit indlæg om besøget hos Kjeld Slot.

      http://frkanemone.blogspot.dk/2012/06/kjeld-slots-ellipsehaver.html

      Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.