Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

torsdag den 12. juli 2012

Nye og gamle clematis

De nyplantede clematis er sprunget ud.

Så der er lyserød jubel overalt, både blandt de nye og de gamle.

Margaret Hunt

Hagley Hybrid
Margaret Hunt
Hagley Hybrid
Jeg regner med at disse to nye sorter får lidt mere farve, som de åbner sig helt. De er begge gruppe 3-clematis, hvilket betyder at de skal beskæres helt ned i det tidlige forår. En fordel ved gruppe 3'erne er at de sjældent får visnesyge (så det håber jeg holder, for jeg har mistet nogle stykker af gruppe 2'erne).

I vores store Nova Zembla rhododendron vokser en viticella clematis (gruppe 3), som i år ser ud til at blive HELT overdådig. I mine øjne er det genialt at plante viticellaer i rhododendron, da man så får en ny gang blomster efter at rhododendronen er afblomstret, og i vores tilfælde lige ved terrassen. Disse clematis skal klippes helt ned hvert år i februar-marts og forstyrrer derved på ingen måde rhododendronens blomstring.

Comtesse de Bouchaud
Comtesse de BouchaudDer kommer flere billeder når den er sprunget helt ud...  Planten er kun 3 år gammel og det er imponerende at den i år allerede rækker op efter grantræet også.
Ovenstående har jeg desværre ikke navnet på.  Forslag modtages gerne.


Multi Blue er 5 år gammel og har været i blomst i lang tid. Nu står den med det lidt frynsede look, som egentlig er meget klædeligt. Senere på sommeren kommer der en efterblomstring, dog kun med enkelt-blomster og ikke de dobbelte, som den har nu. Multi Blue er en gruppe 2, som ikke skal beskæres.

Multi Blue må man ikke snyde sig selv for, den er et MUST i haven.Endelig er der Warzawska Nike, som også er en gruppe 3 clematis:


Jeg har læst hos andre at det vist er et stort clematis-år i år - jeg venter med fryd.... på endnu flere blomster.

16 kommentarer:

 1. Fantastiskt fina klematisar du har, de är härliga. Ha det gott /Marika

  SvarSlet
 2. Nøj hvor er de skønne alle dine clematisser, jeg er ikke lige så heldig som dig, min komtesse vil ikke rigtig gro, og hvis den endelig forsøger, spiser sneglene den :o( Multiblue er ikke død, men gået helt i stå, så der sker ingenting. Men min Warzshawa Nike har det heldigvis godt, ser det ud til, dvs jeg glemte at jeg så to visne blomster på den her til aften. Men det er jo en 3 er, så håber ikke det er visnesyge.
  Komtessen er ualmindelig skøn på dit biillede, ærgerligt at min ikke kan få fred til at gro.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er godt nok hårdt angrebet af de snegle. Vi samler i øjeblikket "kun" ca. 20 pr. dag og jeg har ikke observeret dem ved clematisserne, men må absolut holde øje. Jeg glæder mig virkelig meget over Komtessen - kan se den fra både stue og køkkealrum, så det er nydelse :) Knus...

   Slet
 3. JA for søren du har mange skønne clematisser! Jeg sad og kiggede min havemappe igennem, og tror jeg har 20 labels i min havemappe altså, for så mange er der ikke ude i haven. Der er vel kun en 5 stk. så dem skal du være glad for Ulla! Jeg har også haft problemer med snegle men ikke i alle min klatrende vækster. Kaprifolie kan de af en eller anden grund ikke lide!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også nogle af mine, der er gået til i tidens løb. Lidt en skam, for man får jo ikke altid suppleret op med samme slags igen.
   Jeg har desværre ingen kaprifolie, de dufter ellers fantastisk.

   Slet
 4. Så flotte Clematis! Jeg liker så godt de store blomstrene, men jeg får ikke til Clematis selv i min hage!

  Håper du får en fin fredag! Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvordan kan det være? Er det fordi de ikke trives så langt mod nord?

   Slet
 5. Man kan godt gå hen og blive afhængig af clematis, og multiblue er helt fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. .... meget afhængig - udvikler let samlermani... :)

   Slet
 6. Hvor har du mange skønne clematis. Smukke billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så glad for hver eneste af dem. Geniale planter, som kan puttes ind overalt.

   Slet
 7. Hvor ser det super godt ud ......godt valgt med gruppe 3 klematisserne.....de skal nok belønne dig Ulla. Der er ikke noget mere deprimerende end at blive ramt af clematispest eller visnesyge to år i træk.....har prøvet det.

  Et godt råd vil være også i fremtiden at kigge nærmere på viticellaerne.......de fleste er modstandsdygtige for pesten, blomsterrige og super smukke :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Dorthe :) Jeg har kun en 3-stykker af viticellaerne, men med deres formidable egenskaber er de klart en gruppe, som jeg vil overveje flere af på bekostning af dem fra gruppe 2. Der er også mange flere af de lidt mere ukendte slags :)

   Slet
 8. Hvor er de fine - og hvor har du mange forskellige.
  Det lyder godt, hvis det bliver klematis år i år ... det vil jeg glæde mig til.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber det, Nina - et godt clematis år, så vi alle kan nyde de skønne planter.

   Slet