Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 28. juli 2012

Efter sol kommer regn

... eller er det omvendt?
Det har i hvert fald øset pænt ned her i Østjylland, en smule torden var der også, så det blev til indendørs sysler i stedet for haven.

TV-kiggeri....  hold nu op, det har jeg ikke dyrket ret meget her de sidste par måneder, men mon ikke OL i "mit andet fædreland" alligevel vil trække lidt. Hvor var det en flot åbning af OL i London i aftes - stemningsfyldt at en ældre herre ved navn McCartney kunne få 80.000 til at synge kor på Hey Jude.

Landevejscykling blev fulgt i udtræk - nød den flotte tur i "England's pastures green" og de smukke engelske huse, man kunne se undervejs.

Opsigtsvækkende sejr til Vinokuorov fra Kasakhstan, NU troede vi ellers lige at englænderne skulle stå for sejren. Det er med at være der, når det rette øjeblik indtræffer...
Og så kom solen ellers frem igen, så jeg fandt det rette øjeblik til en dejlig lille haverunde, hvor jeg opdagede at... endnu en daglilje er sprunget ud (står sammen med den mørke Landini)

... rosen Queen of Sweden fortsætter sin uafbrudte blomstring
      (snart så høj at jeg må stå på en stol og tage billeder)

... rosen Scepter'd Isle pryder forhaven med endnu en blomstring

... The Alnwick Rose ved siden af gør også 
     (det er testrose nr. 2 - hmmm. en stærk medspiller om "hækmesterskabet")

... en ny staude i trekantbedet er sprunget ud, menlig lythrum salicaria/kattehale
Queen of Sweden
Queen of Sweden

Queen of Swedens himmelflugt
The Alnwick Rose
Scepter'd Isle

Kattehalen står i bedet sammen med de viste lyserøde roser og endvidere sammen med floks "Blue Paradise", indianermynte "Black Adder", valmuer CD og nogle forskellige nye solhatte (ja, alt er jo nyt i bedet forresten...), stjerneskærm og drejeblomsterne fra Eva, som også snart springer ud.

Så kommer der nok billeder igen...

18 kommentarer:

 1. Godaften Ulla.Åh.så skønne roser.Queen of sweden har jeg også men min er ny og ret lille.Den har haft 3 roser,og nu kommer den med 6 nye.Så lidt liv er der i den.Er også glad for England,men har været flest gange i London.Rigtigt godt OL til dig og din mand.Min sidder også og ser det hele.God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Din Queen of Sweden skal nok blive ved med at blomstre sæsonen ud, bare du klipper de afvisnede knopper af.

   Slet
 2. Enig - det var en fantastisk flot åbning af OL i aftes. Vi var meget imponeret af, hvor meget det har krævet at koordinere alle de mennesker både. Så desværre ikke at den olympiske ild blev tændt, men har fået fortalt, at det var fantastisk smukt.
  Og så er det jo ren "øjen-guf" du viser med alle de lyserøde blomster du har - smukt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, meget imponerende - og lidt mere spændende når det er så tæt på geografisk og man bedre kan identificere sig med landets indbyggere...

   Slet
 3. Flotte roser- skal tro om de lukter like godt som de ser ut? Jeg har tittet litt igjennom bloggen- du har en fantastisk flott hage- med mange fine planter! Ønsker deg en God helg videre.
  Mvh Monica

  SvarSlet
  Svar
  1. Roserne har alle sammen duft, nogle dog kun lidt. Tak for dine søde kommentarer.

   Slet
 4. Det er bra det er litt OL å se på, når det regner ute! Nydelig blomstring og Queen of Sweden er jo en nydelig rose!

  Ha en fin kveld. Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hun helt bestemt. Ja, OL er for alle - man kan jo vælge det man vil se og glemme andre ting.

   Slet
 5. Lyder til vi har fulgt den samme dagsrytme idag ;0) Jeg er da bare helt vild med din kattehale....det er en fantastisk farve den har......mon du kan huske hvad den hedder ????

  knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. uh, ja - den er altså bare dejlig, jeg var så spændt på at se den. Købte den hos Staudefeen i efteråret. Navnet er
   Lythrum salicaria 'Blush'

   God fornøjelse :)

   Slet
 6. Dejlige dejlige fotos af dine skønne roser! IGEN!
  Tak for dete, Ulla!

  OG liljerne er bedårende. Den mørke lilje vil jeg på udkik efter. Det siges at netto har den til en 20ér i foråret, hvis man er lidt vaks.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen selvtak - og du kan være vis på at jeg fortsætter mange gange endnu - kan ikke få nok af alt det lyserøde og lilla. Den med liljerne lyder da oplagt - mener du ikke her i efteråret?

   Slet
 7. De klæder hinanden liljen og dagliljen, det ser godt ud. Og roserne er jo bare skønne, kattehalen er jeg vild med. Men ved OL står jeg af :o)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, liljerne står godt sammen. Faktisk er det en tilfældighed, men sådan kan man jo være heldig indimellem.

   Vi så OL åbningsceremonien og jeg faldt i cykelløbet, men det vil kun være "småbidder" som bl.a. håndbold og roning at jeg vil komme til at følge. Malcolm ser lidt hist og pist og skal helt sikkert følge håndboldpigerne. Jeg kan jo godt nusse med lidt strygetøj og andet samtidig...

   Slet
 8. Dine kattehaler er da helt fantastiske! Jeg har katteurt, men det smager da altid lidt af fugl eller er det fisk?
  Ja jeg så også åbningesceremonien fra OL, og synes det var fantastisk. Især de hvide »duer«, var flotte.
  Jeg ser også OL men her heppes på Danmark! Men klart at I har en fod i hver land, men så er der jo to lande at heppe på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Katteurt er da også dejlig :) Jeg har en Nepeta Faassenii og en Mussinii som jeg påtænker at plante sammen med de lyserøde roser, der skal danne hæk. Må se hvilken det bliver. Hvilke(n) har du?

   OL bliver ikke fulgt slavisk, men vi vælger nogle ting ud og så får TV'et nok lov at køre lidt mere "i baggrunden" end til dagligt. Vi hepper skam mest på Danmark i andre sammenhænge.

   Slet
 9. Hej Ulla. Ja jeg er dæleme træt af al den sport i TV. Først fodbold, Tour de France, nu OL. Så spurgte jeg min kæreste; "kommer der mere ?? " Svaret var ikke som jeg håbede og lukkede ørerne da han begyndte på noget med cykling i Spanien og. og. og.... Nå undskyld det skal jo ikke gå ud over dig.... ;)))
  Det var da utroligt med den Queen og Sweden. Troede da kun den blev alm. højde for det er da ikke en klatrerose vel eller ??
  Og ja endnu flere billeder TAK !! ;))
  Knus Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lena - åh, stakkels dig.... det er ikke sjovt når ens kæreste er vild med sport og man ikke selv er. Her er det mest Malcolm, som slavisk følger f.eks. håndbold og fodbold, men vi ser lidt OL indimellem.

   Queen of Sweden er ikke en klatrerose, men den er bare blevet høj her hos mig. Til foråret skærer jeg den noget hårdere ned - vi kan jo ikke have at jeg ikke kan se blomster ordenligt, vel?

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.