Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 17. juli 2012

Hosta

Nu handler ikke alt i vores have om roser (tæt på.... ), så nu kan I komme en tur med rundt på "hosta-stien". Vi har faktisk fået øjnene mere og mere op for disse skønne bladplanter og har øget bestanden lidt her i år.

Hosta er "rolige" planter - de giver med deres sarte farver og bladeformer ro i bedet.

De fleste af vores hosta er plantet ved den nye dam og lidt ved den gamle dam. Senere vil vi også gerne have hosta ud i nogle af bedene.

Lige nu blomstrer de næsten allesammen med de smukkeste lilla blomster.

Denne hedder Blue Mouse Ears og den er bare så lille og nuttet
Jeg ved at nogle rent faktisk samler på hosta og der findes utroligt mange forskellige slags. Jeg har ikke vist alle vores, men næsten.  Og sidenhen får vi jo mange flere hosta, for vi har små "hosta-børn" stående fra både Susanne og Heidi.

28 kommentarer:

 1. Gode billeder af dine hosta.
  Jeg har efterhånden også en hel del hosta. Jeg er i gang med at lave 2 hostabede.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bare så mange forskellige - det bliver vist nemt en samlermani.

   Slet
 2. Hej Ulla.Det er da dejligt at du viser min ynglings-plante.Har selv rigtig mange rundt om i haven.Kan være at jeg skal lave et indlæg om dem.Den sidste nye er en lille yndighed fra Bornholm,med kun 5cm.blade.Har ikke navnene på dem alle.Har du det?Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ville da gerne se dine hostaer - du har måske mange forskellige? Jeg har ikke navnene på dem alle, nogle er gamle, men dem vi har købt i år har jeg noteret mig navnet på.

   Slet
 3. Hosta er skønne planter. Jeg er helt vild med dem, så mange størrelser, bladformer og -farver. De dækker jorden godt, og bladene er gode som bund i buketter. Der kommer med sikekrhed en hel del hostaer i vores nye have med tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige netop :) De har mange gode egenskaber, som jeg først nu har fået øjnene op for.

   Slet
 4. Tænk at hosta har været "no go" hos mig førhen - jeg er nu blevet helt omvendt til at være rigtig glad for dem. Du har mange flotte eksemplarer.
  Den der lille putte-nutte-musseøre er da helt skøn - den vil jeg holde udkig efter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha-ha - det samme her, først nu er tiøren faldet og vi er kommet lidt mere i gang med denne skønne plante. Ja, den lille Mouse... var bare ikke til at stå for, bladene var virkelig små, runde museører.

   Slet
 5. Jeg er også glad for hosta, og vil gerne have udvidet min bestand. Jeg har fået nogle fra min søster som har hvide blomster. De skaber dejlig ro, og dækker fint for evt. kedelige løgstilke senere på foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. De har helt sikkert en masse gode egenskaber, så det kan kun gå for langsomt med at få flere.

   Slet
 6. Hostaer er skønne og uundværlige. Nogen klipper blomsterne af, jeg synes nu også, at blomsterne er kønne på mange af dem.
  Man kan købe hosta ved plantestedet.dk, jeg ved at de har udsalg for tiden, så I kan jo køre forbi dem i jeres ferie. Det ligger mellem Odder og Skanderborg. Jeg har link til dem på min blog. Deres planter er ikke så dyre som i planteskolerne.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet - må lige ind og se nærmere på det :)

   Slet
 7. Skønne hosta som både giver ro i et bed, men som sørme også fylder godt og dækker af for ukrudt og de findes både til skygge og til sol. Jeg har 5-6 forskellige, men ønsker mig flere af dem. Og så har jeg jo også selv hosta-babyer, som står og venter på at kunne flytte hjemmefra og ud i bedene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske skulle jeg læse lidt mere om hostaer, jeg har ikke tænkt så meget om placeringen passer med skygge/sol... foreløbig ser de nu ud til at trives.

   Hvornår planter du dine hosta-babyer ud? Jeg havde tænkt mig at vente til næste år, de ser så små ud...

   Slet
 8. Hostaer er bare et must! De samler haven og giver ro til øjet. Den sidste du viser er da en smuk lille en ....alene navnet er da ikke til at stå for!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, de er simpelthen nødvendige - det var Malcolm, der først fik øjnene op for dem, men nu er jeg da helt solgt.

   Slet
 9. :-D Hostaer er da flotte! Og du har da en god "lille" samling;-)
  Den lille Mouse ear har jeg også købt. Fandt den hos Heide hvor den stod og kaldte på mig. Helt sikkert fordi den ikke bliver så stor ;-)
  Mange have knus herfra :-D
  Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Den lille Mouse Ear er altså bare så sød - Jeg gad vide om jeg havde købt den, hvis den havde heddet noget andet... Men fint med en lille en, som kan puttes ind og ikke tage magten fra andre planter.

   Haveknus fra mig :)

   Slet
 10. Skøn samlig, du har fået dig - og hvor er den nuttet den lille :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Signe - ja den er nuttet og vil sikkert få følgeskab af flere andre i de kommende år.

   Knus

   Slet
 11. Hosta er skønne. Jeg har også fået øjene op for dem, de kan bruges mange steder i haven. Har så også lært på bloggen, at man kan tage frø og så dem :) det anene jeg ikke, så nu holder jeg øje.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. De er så skønne og kan netop "bløde" et bed lidt op, eller berolige, som jeg også tænker at de gør. Ja, frø kan man ta', jeg fik nogle af bl.a. Susanne fra H(e)aven sidste år, og de står i små potter og vokser fint nu.

   kh

   Slet
 12. Hej Ulla.
  Ja hosta er fantastisk skønne og helt uundværlige og så er de jo nemme at dele, det der med frø har jeg slet ikke tålmodighed til :-)
  Den lille buttede mus har jeg osse, den er så fin ... Den næste hosta jeg skal købe er Ivory coast som jeg så hos Claus Dalby.
  Hyg og hils.
  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. hmmm Ivory coast - den må jeg lige titte lidt på. Man bliver jo inspireret rundt omkring, hvor er det skønt.

   Knus

   Slet
  2. Hov ser lige at der er mange forskellige Ivory coast .. Jeg laver et indlæg snart, så kan du se hvilken een jeg mener :-)

   Slet
  3. Rigtigt godt,Lone - det vil jeg holde øje med.

   Var for øvrigt inde på den side, som Lisbeth omtaler ovenfor (plantestedet.dk) og de har godt nok mange hosta :)

   Slet
 13. Hej Ulla.
  Det er sjovt som mange af os har fået øjnene op for hostaer. Det er godt med rolige pauser mellem alt blomsterfloret.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke sandt - indtil sidste år var hosta for mig en virkelig uinteressant plante. Jeg tror det måske har noget at gøre med CD's udbredte omtale af broget løv og bladformer m.v. Men nu er jeg også "hooked".

   Knus Ulla

   Slet