Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 6. august 2013

Fik slet ikke vist jer clematis i sidste uge...

Tiden flyver afsted - det synes vist de fleste. I sidste uge fik jeg taget en del billeder af vores blomstrende clematis, men jeg har slet ikke haft tid til at vise dem.

Så lidt forsinket kommer de her:
Her er først en staudeclematis - Integrifolia Rosea

Her er Honora - lige nu har den en 8-10 blomster, hvilket jo ikke er overvældende, men den har haft en hård vinter ligesom nogle af mine andre clematis.

Den er dog stærk i sit udtryk med sin mørke farve og endnu mørkere stribefarve.

Nedenfor er en helt ny clematis, som jeg købte i Bilka sidste år i sensommeren. Den hedder Fond Memories og er en gruppe 3.

De fleste clematis tager et par år om at vokse til, men denne har allerede 6-7 blomster, så jeg er godt tilfreds.

En anden ny clematis fra sidste sensommer:   En med små klokkeformede blomster i bordaux-rød, billedet er desværre ikke det bedste.

Den hedder Queen Mother og er også en gruppe 3.En gammel kending:  Multi Blue - som her er i gang med sin anden blomstring. Første blomstring var meget sparsom i år.

Man siger ellers at anden blomstring som regel er med enkelt-blomster, men den har altså utroligt mange dobbelte blomster lige nu.

Multi blue har en del år på bagen her i haven og man går lige forbi den ved indgangen, så vi nyder den meget.

Til sidst en anden favorit, som jeg jo har vist mange gange.

Comtesse de Bouchaud, som vokser i den store rhododendron, en gruppe 3 clematis.
Det er nok noget nørdet at tale om antallet af blomsterknopper, men min husbond hævder at der er over 100 blomster og -knopper i den.

Jeg har ikke talt efter....


Og Emilie Plater er stadig utrolig smuk:

Vi har som nævnt også nogle clematis, som har haft det hårdt i vinter og vi får vist ikke hverken Piluu, Silver Moon, Ernest Markham, Dr. Ruppel  m.fl. at se. Vi må se om de dukker op til næste år. SUK.

12 kommentarer:

 1. Så nyyyydelige klematis du har. Multi Blue og Piilu har aldri kommet med doble blomster hos meg. Kanskje fordi de fryser ned hver år?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, det kan være at der er for koldt om vinteren. Piilu er nu heller ikke dobbelt hos mig.

   Slet
 2. Klematis är så fint, och du har många härliga exemplar, jag har haft otur med mina, det blir till att köpa nya när någon försvinner, i år har det blivit en Summer Snow, och en Piilu, hoppas de överlever, min fina Pink Fantasy ser för bedrövlig ut nu, men jag ger inte upp, skulle vilja ha dem sådär frodiga och fina som dina är. Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogen gange må vi supplere og erstatte clematis, ikke? Det har jeg også oplevet. Jeg har før set billeder af Summer Snow, den er meget flot.

   Slet
 3. Du har så mange smukke clematis,og især Emilie Plater er fantastisk. Min Multiblue blomstrer igen i drivhuset, men den er ikke dobbelt som din. Måske bliver den det senere?

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, jeg mener at Multi Blue er dobbelt i første blomstring, så det er nok først til næste år at du kan glæde dig til en dobbelt blomstring.

   Slet
 4. Clematis er virkelig en jeg har fået øjnene op for, fordi den med lethed kan vokse sammen med andre og op i højre træer. Emilie Plater er da et pragteksemplar uden lige. Sikken en frodighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er geniale planter og tilfører både noget vildt og romantisk til haven. Emilie Plater er helt sikker en succes, jeg elsker den støvede farve.

   Slet
 5. Så kom de endelig dine clematis, så jeg kunne få dem at se. Sjovt nok så har min Piluu været en succes hos mig, til gengæld blev min Integrifolia Rosea ædt af rådyrene hver gang, der kom en knop. Nu er den flyttet ind i den store have, håber det hjælper. Min Fond memoires visnede ned, jeg havde uden succes plantet den op af en clematis, ja sådan er det forskelligt. Multi Blue har jeg aldrig haft succes med, din er jo fantastisk ligesom Comtesse det Bouchaud, den har jeg dog også held med.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de opfører sig åbenbart ikke ens rundt omkring - så desto større er glæden ved at følge med rundt omkring og se andres clematis.

   Slet
 6. Nøj hvor har du altså bare mange lækre clematis, jeg er især vild med Honora den er helt fantastisk i farven ;o).
  Din Multi Blue er helt overvældende, min lille er vist allerede gået i hi, og kommer nok ikke med anden blomstring i år ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Heidi :) Jeg har vist også en lille samler i maven med clematis og er glad for hver og en. Mon ikke din Multi Blue bare samler kræfter til næste år...:)

   Slet