Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

fredag den 2. august 2013

You are my sunshine... my only sunshine...tra-la-la-la

 .... undskyld !

Jeg fik bare lyst til at lave billedcollage med nogle af mine solhatte.

De er SÅ fotogene :)Disse stammer fra en frøpose hvor der blot stod "solhat".... ja, det kan jeg se....

"Magnus" - vil jeg mene...

Solhatte er bare et ægte samlerobjekt for havenørder - jeg skal bare lige blive lidt bedre til det med planteskilte ved de enkelte planter, for jeg tror jo at jeg kan huske navnene - men nej.... det kan jeg så ikke. Øv.


Sammen med Southern Belle købte jeg "Summer Cocktail", "Raspberry Truffle" og "Pink Double Delight" - mon solhatten ovenfor og på samme billede som Southern Belle (nedenfor) kunne være en af disse?


Southern Belle til venstre - den "plyssede pinke sag"

Summer Cocktail, vil jeg mene...

Tennesseensis Rocky Top - den er meget speciel med smalle blade, rigtig fin og fræk i blomsten.

Violfrøstjerne har vi efterhånden mange steder i haven, og det må jeg faktisk tilskrive hr. Dalby, for det er ham der har introduceret den i mit garden universe.

Nu er det jo blevet august, og dermed også floks-tid.

Så bliver man da bare glad... alene duften. Altså!


Southern Belle står foran den blå floks "Blue Paradise" - den er vidunderlig

Til sidst den lille nye solhat White Temptation - den viser jeg igen når den er fuldt udsprunget.
Den står i det hvide bed.
12 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Du har ret - Solhatte er nok noget af det mest fotogene. Din Echinacea tennesseensis ser spændende ud - lidt spinklere.

  Ha en dejlig varm dag

  SvarSlet
 2. Godmorgen Ulla
  Jeg kan virkelig god se, at solhat er skøn! Men når jeg så står med en, så fortryder jeg. Jeg kan ikke helt finde ud af hvorfor? - Den jeg købte sidste år, tror jeg gik til i sin potte. Fordi jeg ikke plantede den ud:( - Jeg kunne ikke rigtig se hvor den passede ind, tror jeg?
  Phlox er rigtig skønne, Blue Paradise har jeg også og den dufter bare skønt! - og så er det jo så smart, at man kan forlænge blomstringen ved at klippe top skuddene af;-)
  Jeg må lige høre om din Vilofrøstjerne også bliver gul i den nederste halvdel af bladene? Jeg syntes ellers jeg vander den rigeligt?
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gro. Næste gang du står med en solhat, så sørg for at få den med hjem og plant den med det samme!! Du kommer ikke til at fortryde det, det er den skønneste sensommerplante. ;)

   Slet
 3. Solhatte er uundværlige... De er seje og robuste og står så smukt lige nu og resten af sommeren. Også uundværlig til vaserne. :)

  SvarSlet
 4. Hej Ulla.Jeg fik også øjnene op for solhatte sidste år.Købte min første hos Staudefeen på Fyn......og har nu 5 stk.Men skal helt klart have nogle flere.Dejlig collage du har lavet af alle dine.
  Floks har også blomstret her et stykke tid,,,,,har flere farver,og de lyser så dejligt op od dufter så fint.Dejlig dag til dig knus Jette-der er på vej til operafestival i København

  SvarSlet
 5. Elsker også mine solhatte og har planer om mange flere også lidt forskellige. Ønsker mig den gule fyldte. De er meget fotogene, især med bier og sommerfugle på.
  Floks er også skønne nu, og jeg har da efterhånden 6-7 forskellige. August er også en dejlig blomstermåned.

  SvarSlet
 6. Jeg er så enig med dig, Ulla purpursolhatte er vidunderlige og dejlig fotogene - og jeg er vild med alle dine;) (solhatte er dem der hedder Rudbeckia og undskyld hvis du synes at jeg er pernittengryn, jeg kan bare ikke lade være hahaha)
  Jeg har haft Magnus i en del år, men jeg har været på jagt efter Augustkönigen i nogle år og kan ikke finde den. Der kommer helt vildt mange nye hvert år.
  Jeg takker også Claus Dalby for at introducere violfrøstjernen for den er vidunderlig.

  SvarSlet
 7. Purpursolhatte er vigtige stauder at have. Jeg har købt flere i år, og de spreder allerede glæde i staudebedet. Og floks har vi heldigvis en del af. De skaber den allerbedste sensommerstemning. Dejlige billeder du viser :-)

  SvarSlet
 8. Sikken en masse lækre solhatte du har. Jeg har mange som har sået sig selv, så hvad de forskellige hedder ved jeg knap, kun de nykøbte fra sidste år kender jeg navnet på.
  Duften af floks vækker minder :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 9. Dejlige collager med super skønne solhatte du viser. Jeg har stadig ikke nogle i haven, men på lørdag skal jeg til plantemarked og så må der vist rettes op på det :)

  SvarSlet
 10. Wow, vidunderlige billeder - jeg er især vild med solhatte :-) God weekend til dig!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.