Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

onsdag den 14. august 2013

Du lille søde Zinnia

... hvor er du en kær lille frøkenhat i al din enkelhed og pryder så fint hjørnet af mit blå bed med dejligt sammenspil med din nabo, den strunke dusksalvie...

For et par år siden såede vi Zinnia for første gang, og det var den limegrønne version. De var også smukke, men jeg er endnu mere glad for det spraglede blomsterbed med disse blandede farver.

Vi trænger til farver på denne årstid.

Zinnia er kommet for at blive - det er en nem plante at så og få lavet et helt bed af og blomsterne er dejlige i små vaser - holder længe.

Har du også Zinnia i din have?


Dusksalvien er også en god plante, som tilmed kommer igen af sig selv næste år.


I baggrunden Jacobsstiger og kæmpeverbena.10 kommentarer:

 1. Ja takket være Birgitte har jeg også Zinnia i min have, ellers havde jeg ikke haft det :)
  Jeg har også en katost, den er vist fra din hånd, den er næsten gemt under de store blade på tobaksplanten, hvem kunne også vide, at de ville blive så store.
  Dine zinniaer er skønne og skønne billeder.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. Skønne billeder af de kære Zinnia.
  Jeg plejer altid at have de små miniputer og de store giganter. I år snød den lange vinter mig, og jeg syntes der var så mange ting jeg ikke nåede i det korte forår -men til næste år, så er de tilbage ;o)

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder.
  Ja jeg har også Zinnia i min skærehave. Jeg har 2 slags, en blanding og så en der hedder Old Mexico.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 4. Hej Ulla.Jeg har aldrig haft de fine Zennia.Men har set dem nogle gange på bloggen......og er blevet lidt varm på dem.Og du skriver jo at de er lette at så.Dusksalvien er også kommet på min liste......der snart er meget lang.Knus Jette

  SvarSlet
 5. Hej Ulla! Ja synes også at de smukke Zinnia er en helt uundværlig sommerblomst. Sikke smukke billeder du har taget af dem! Jeg har også lige lavet et indlæg omkring zinnia, som jeg synes er fantastiske i små farverige buketter. Mange hilsner Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
 6. Zinnia må jeg have næste år. De har nogle dejlige farver. Jeg har dusksalvie, men kun i rosa. Har fået lovning på frø i andre farver via FB.

  SvarSlet
 7. jeg har nogle enkelte zinnia'er i haven, men ikke nok !!! men næste år skulle det gerne komme flere :)

  SvarSlet
 8. Zinnia er en skøn sommerblomst, den er også fantastisk i krukker. Den limegrønne har jeg prøvet et par år, bla i år, men jeg syntes ikke der er den samme grokraft i dem... eller også får jeg dem plantet forkert! I år prøver jeg til gengæld en helt orange variant, som står fantastisk lige nu. Den kommer bestemt også tilbage i haven.
  At dusksalvien dukker op igen var en dejlig information. Jeg har den for første gang i år, dog slet ikke så fine som dine. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har flere år oplevet at dusksalvien er kommet af sig selv, måske ikke helt så tæt som i år, men alligevel - pas på med lugningen :)

   Slet
 9. Hvor er den smuk, den lille Zinnia. Jeg har desværre ingen have lige nu, men jeg skal huske den, når jeg engang får én igen... :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.