Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

fredag den 18. marts 2016

Dorothea liljerne blomstrer


Minsandten.... der er fest i bedet igen med Dorothea liljer i blomst.De er noget større og lidt anderledes end vintergækker og bare så dejlige.

 De står bl.a. i påskeklokkebedet, så det er svært ikke også at vise billeder af påskeklokkerne igen.Vi nåede at få en del af krukkerne ud af drivhuset efter arbejdstid, og jeg fik ordnet et stort bed og gødet - jo... vi har skudt godt gang i havesæsonen her i vores lille have.God weekend :)


17 kommentarer:

 1. Hej Ulla.Sjovt nok har jeg arbejdet hele dagen i mit drivhus for at gøre alle krukkerne klar med lidt gødning og en topdressing..........satser på at vaske drivhuset ned i morgen.
  Og hvor er de smukke dine dorthealiljer..........og det samme er alle de smukke påskeklokker du viser.
  Er det ikke bare skønt med det vejr.
  For der jo rigtigt meget at ordne lige nu.
  Rigtig god aften til jer Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde :) Det er helt forrygende med dette vejr, vi må bare nyde det. Vi skal også i gang med at rengøre drivhuset, men når det nok ikke før i påsken. Men det er jo nu i nær fremtid at vi skal nyde at sidde i drivhuset.

   Slet
 2. kære Ulla. hvilke skønheder de Dorothea, bare navnet gør dem til noget helt specielt. jeg har tit tænkt over forskellen og er der en forskel på en vintergæk og en Dorathea lilje, ja jeg kan nok tænke mig at det er det når de også hedder lilje, men er der en forskel eller er det bare en stor familie. men uanset hvad så er de bare så flotte. Og så tror jeg ligefrem at jeg har dem i haven. har bare altid kaldt dem - vintergækker :-)
  Tak for de fine billeder
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Dorothea'erne er senere på den end vintergækkerne og meget større. Jeg tror ikke de findes i flere varianter, som vintergækker gør. De er nu skønne hver for sig og jeg ved da ikke om de ikke er i familie alligevel.

   Slet
 3. Skønt at du også har Dorothealiljer, de er så fine. Godt de stod sammen med påskeklokkerne, så vi også fik dem at se.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man skal bare lige have en undskyldning for at vise påskeklokker - det er et hit rundt omkring lige nu og det forstår vi så godt.

   Slet
 4. Hej Ulla. De er bare søde de Dorothealiljer. Jeg har dem ikke i haven. Men jeg har vintergækker selvom det kun er i et fåtal. Jeg forstår også godt, at du viser de flotte påskeklokker, de er så fine lige nu.

  SvarSlet
 5. Dorothealiljer er bare så fine, og hvis de først trives, så formeres de sig heldigvis lystigt ;-)

  SvarSlet
 6. Klosterklokkene er de første som blomstrer hos meg, og så har jeg dem mange steder så blomstringstiden varer heldigvis lenge! God helg til deg! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
 7. Hej Ulla

  Ja, det må man sige - Dorothea er bare super. En dejlig tid i haverne!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 8. Dorthealiljerne er så smukke, dem må man altså ha i sin have :o) heldigvis så fik jeg plantet lidt sidste år og heldigvis så er de kommet igen i år.
  Påskeklokker kan sagtens tåle at blive vist nogle flere gange. Her skal jeg se at få skudt gang i havearbejdet i morgen..åhhh hvor jeg glæder mig :o)
  Rigtig dejlig weekend til jer.
  Kh Linda

  SvarSlet
 9. Der er rigtig forårsstemning over dine billeder.

  SvarSlet
 10. Smukke Dorthea - hende har jeg desværre ikke i haven her...men de er SÅ fine altså!!!

  Kh Katinka

  SvarSlet
 11. Jeg har også fundet flere store klumper i hækken. En lille buket - og den holder meget længere end vintergækker :)

  SvarSlet
 12. Så flotte snøklokker, og juleroser. Herlige med vår.

  Klem Vivi

  SvarSlet
 13. Åh så mange fine Dorotealiljer :-)

  SvarSlet
 14. Ingen tvivl om at vi vist allesammen er ret vilde med den skønne Dorothea - og slet ikke uden grund :) Tak for alle jeres kommentarer.

  SvarSlet