Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 5. marts 2016

Det sner....

Marts måned og så er dagen bare mørk og fyldt med regn og slud - ikke meget forårsstemning udenfor lige nu.Så er det godt at man kan hygge sig indendøre med kaffe og
strik og en god lydbog.

Vi var til åbningssalg i en ny "livsstilsbutik" her i nærheden og der fandt vi bl.a. dette gamle stel. Mr. M. var helt vild med det og vil slibe det og male det sort og så skal det pynte i vores drivhus med blomster på.


Jeg kan skam godt se ideen :)


Vi købte også de yndigste hornvioler - de havde dem i mange farver og det er bare helt umuligt at vælge, men det blev den bordeaux-farvede denne gang. Zinkkurven de står i kostede kun 35 kr. Den vil kunne bruges i mange sammenhænge til pynt i drivhuset.

Lidt forårsstemning ved hoveddøren:


...   og i vindueskarmen:


Fortsat god lørdag til jer :)
24 kommentarer:

 1. Selv på sådan en våd martsdag ser det nu ret godt ud omkring jeres drivhus - flot farvespil med stedsegrønne samt grenene på de løvfældende buske :-)
  Fint stel - jeg synes nu den er ret charmerende som den står med hvid maling og rust, men sort passer nok bedre i jeres drivhus.
  Forstår godt du bliver inden døre i dag. Jeg var lige ude ganske kort, men så begyndte det at regne, her har vi endnu ikke fået sne.
  Fortsat god weekend til jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Jeg synes også at drivhuset tilfører noget grafisk godt til haven, selv på en vinterdag. Ja, måske kunne man godt lade stellet stå som det er, men alt andet er sort i drivhuset, så vi vælger at male det. Så må vi se om det holder...

   Slet
 2. Uha det ser fælt ud med sne.
  Heldigvis har vi heller ingen sne her, det kan vi godt undvære. Godt du har strikketøjet og lydbogen for i denne weekend bliver det desværre ikke udevejr. Jeg havde også meget svært ved at vælge hornviolernes farve, de er jo dejlige allesammen.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hornvioler er bare så smukke allesammen, bitte små vidundere :)

   Slet
 3. Hej Ulla.Her har det hold tørvejr i dag.........men måske får vi sneen i nat.
  Men fint stel i fik købt.Kan godt se det for mig når det har fået en gang sort maling.
  Her er dagen brugt til at besøge vores nye planteskole.........og der røg da også en del fine violer med hjem og lidt andet som jeg vil vise i morgen.
  Godt du har dit strikketøj som du kan slappe af med.........det er sådan nogle fine ting du laver.Rigtig god aften til jer begge Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde. Hornvioler er bare noget af det bedste på denne årstid. Jeg har også en masse Tete-a-tete og de er også søde, men hornvioler er jeg pjattet med.
   Knus

   Slet
 4. Kære Ulla.
  Godt nok har vi ikke fået sne hernede, men en grå dag har det været. Benyttede derfor dagen til at komme i driverhuset, rydde op, til se roserne og andre planter. Så nu er der gjort rent, og der er forsøgt at skabe en god hyggelig stemning dernede.
  Det fine stel er så sødt med de blomster/blade på stellet. Jeg har et næsten magen til, da uden de fine blomster/blade. Det er sort og stor nede i driverhuset ved siden af min gyngestil :-)
  Fortsat god aften
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten, tak for din hilsen. Dejligt at I ikke fik sne og tænk at du allerede har fået gjort driverhuset rent - vi venter til påske eller derefter, da vi har en del krukker til vinteropbevaring derude, og jeg tænker at det er for tidligt at få dem ud i kulden. Er da glad for at høre at dit stel er sort, jeg tænker også at vores vil passe bedst i den kulør.
   I lige måde

   Slet
 5. Hej Ulla, øv for sne altså..her er det silende regn, og Alma og jeg er pjaskvåde hver gang vi skal ud.
  Hvor er det sjovt i også har en livstilbutik i nærheden hvor man kan blive fristet :o) det er et skønt gammelt blomsterbord mr.M har fundet. Jeg tror det kan blive flot i sort, men den hvide og rust er nu også fint. Det bliver spændende at se når han får det malet.
  Dejlige hornvioler, de er da så dejlige med alle deres farver :o)
  Forsat god weekend fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda, ja det har været et typisk "marts-forårsvejr" i denne weekend, med regn og slud hele dagen i dag også, så vi har hygget indendørs med gæster.
   ja, jeg kan godt se at flere af jer kan lide det gamle stel som det er, men vi maler det sort for at matche resten i drivhuset.

   Slet
 6. Øv...sne...

  Meget fint stativ I har fået fat i der.
  Åh ja...jeg har jo også købt hornvioler...for snart 2 uger siden...de er stadig ikke kommet i potter, men står på det nye såstativ i udestuen. Regner dog med de snart kommer udenfor at stå...i hvert fald senest når jeg skal have plads til frølingerne i udestuen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hornvioler er bare skønne, selvom de vil fryse lidt udenfor nu, så kan de jo godt klare sig.

   Slet
 7. Hej Ulla

  Her er der ingen sne - men det regner sådan lidt heletiden. De bliver vist mere og mere sikre på at varmen kommer næste weekend.
  Og ja inden da hygger vi da bare indendøre!

  Ha en dejlig søndag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. hmmm... ja, så kan vi gå og glæde os til næste weekend. Lidt lunere temperaturer vil da være velkomne. Tak i lige måde.

   Slet
 8. Hej Ulla ,
  Her er ikke sne men super vådt. Flot stativ i har købt. Det bliver godt når der kommer lidt mere varme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til at vise det frem når det er blevet malet sort :)

   Slet
 9. Ja, det er lidt øv med slud og regn. Jeg sidder også her inde og skuler lidt ud. Nu må det gerne bare være forår!
  Skøn farve på hornvilerne. De matcher helleborusen godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi venter med længsel - ikke overhovedet har vi set solen denne weekend.

   Slet
 10. Hej Ulla
  Her kom der også lidt sne/slud igår ;( Natten til i onsdags havde vi en næsten ægte snestorm, så jeg måtte ud og rydde fortovet for sne...ikke rigtigt forår endnu, men vi venter utålmodigt ;)
  Nej det er ikke let at vælge blandt alle de skønne hornvioler, der står og frister og lokker med forårsfornemmelser ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op, regulære snemængder der krævede sneskovl - så meget fik vi heldigvis ikke.

   Slet
 11. Hej Ulla. Ja vejret er noget trælst. Vi er til svigermors fødselsdag i kbh, så jeg er noget spændt på at se hvordan det ser id derhjemme. Det er et godt indlæg du har lavet, stativet er meget flot. Jeg tror jeg ville male det hvidt jvis det var mig, men måske passer sort bedre ind i sammenængen i jeres drivhus. Jeg håber du viser billeder når det er færdigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok vise stellet frem igen. Ja, hvidt ville også være fint, men det er jo sort vi har overalt i drivhuset, så jeg tænker at det matcher bedst. God tur hjem fra København :)

   Slet
 12. Og det var i lørdags du lavede dette indlæg;-) her er det mandag og det sneer. Du har taget gode billeder trods vejret;-) Kan godt forstå Mr M måtte eje det stel;-) Er selv lige blevet ejer af et, også uden plade.
  Ha en rigtig god dag
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sneen har været her i det små flere gange, men nu må det gerne være slut.
   Hvor spændende med dit stel - hvad mon du gør ved det?

   Slet