Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

fredag den 15. januar 2016

Tusmørkestemning


... kan vejret være lækkert ?   For det er da lige det vejret har været i dag og mange, lange blikke er blevet kastet ud af vinduet fra arbejde.... man skal da være et skarn for ikke at nyde vejret alligevel.

Så da jeg kom hjem, var solen gået ned og jeg fik tændt mine olielamper og stearinlys i de forskellige lanterner.

Helt vindstille og med sneen liggende smukt på jord og planter, så bliver det godt nok ikke meget bedre.


Jeg fotograferer også ofte vore fuglehuse - synes at de er så grafiske her om vinteren - men jeg kan godt se at vi skal skynde os at have fyldt op med mad i dette hus...God weekend :)

14 kommentarer:

 1. Skønne stemningsbilleder ;).
  Dejlig start på weekenden, som jeg tror bliver kold solrig og smuk ;)
  God Weekend

  SvarSlet
 2. Fine billeder.

  HM..her syntes jeg nu bare vejret var trist og gråt...men sne hist og pist...sjovt så forskelligt det kan være i vores lille land.

  SvarSlet
 3. Ja her var heller ikke meget sol, den trængte knap nok gennem skyerne, og sne har vi heller ikke noget af, men heldigvis heller ikke meget vind.
  Knus lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt med de regionale forskelle, men det har vi jo ofte set. Håber ikke I får for megen frost når I nu ikke har sne. Knus

   Slet
 4. Hej Ulla.Skønne stemningsbilleder du viser.Det levende lys giver bare noget i haven.Og alle de små fugle må vi da ikke glemme her i kulden.
  Skal også have købt nu forsyning.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så vigtigt lige nu - men vi er jo mange, der gør rigtigt meget for de fjerede venner her om vinteren.

   Slet
 5. Jeg kunne ikke være mere enig kan i den grad nikke genkendende til det med de længselsfulde blikke ud på solskin og sne på arbejdet og så alligevel glæde sig over lyset :) Dejlig stemning i din have med de mange lys og lygter!
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Linda, selvom det kan virke surt at skulle arbejde når vejret er så godt, så ville det nu være endnu mere surt med regn og blæst - så vi må nyde det vi kan.

   Slet
 6. Kære Ulla.

  "Ul-la la la....inat er vi vi ladt....Ul-la-la-la..." Jeg har fået dit navn på hjernen!:o) Kender du "Inat er vi ladt" med Simon Kvamm og Shaka Loveless? Ellers må du hurtigst muligt youtubegoogle den:o) De synger om dig h-e-l-e tiden og det er lige til at blive i rigtig godt humør af sådan et dejligt nummer.

  Nå, det var eet af de helt store sidespring!

  Ja, vejret kan bestemt være lækkert. Og det samme kan tusmørke. Jeg hilser også sneen mere end velkommen. Det hvide tæppe forskønner, lyser op og dølger dårlig samvittighed udi ikke-rettidig haveomhu.

  De skønne flammer, der lyser op i tusmørket, tilfører jo endnu mere magi og eventyrstemning.

  Småfuglene ved foderbrættet er næsten som en slags vinterblomster i haven. De giver haven liv og sjæl. Man mærker tydeligt, at dagens længde er tiltaget, og man hører begyndende garden-soundtrack fra fuglene igen, - især solsortene. De synger ikke endnu, men hold fast, hvor de dog skælder ud på hinanden.
  Det er helt utroligt, hvor hurtigt solsorte og sjaggere kan hakke et æble eller en pære i sig.

  Mon du får besøg af din hvide solsort iår?

  Hav en smuk hvid weekend og hils Mysterious Mr X.

  Kæmpe kaffeknus

  PS: pssstttt....skal vi snart på haverejse til good ol` England igen?

  SvarSlet
  Svar
  1. "smiler"... tak, søde - jeg ved at du også nyder sne og klare dage og heldigvis går det nu hastigt den rigtige vej med lyset.
   Solhvide har vi desværre ikke set hos os i flere måneder, men så den i området i 2015.
   Ja, solsortene har meget travlt og vi skal sørge godt for dem. Uha, ja, en lille forårstur til Old England ville ikke være dårligt, men det bliver desværre ikke i år. Til gengæld planlægger vi en helt anden naturferie til sommer.
   Knus retur- også til Syrenprinsen

   Slet
 7. Hej Ulla
  En lille hilsen, her fra nord :-)
  Dejlige billeder, ja vejret var nu også lidt gråt her, men i dag titter solen frem og sneen lyser dejligt op. Man kan nu godt mærke, at dagene bliver længere.
  Mvh Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene, godt at høre fra dig igen. Sne er det bedste skjold mod vintermørket - vi får ofte mere sol når der er frost og sne.

   Slet
 8. Hej Ulla. Det er så hyggeligt med lys, især de levende. Det ser rigtig hyggeligt ud hjemme hos dig. Jeg kan godt lide dine billeder af fuglehusene, for husene er så flotte. Det var et helt utroligt flot vejr i går, her skinnede solen hele dagen, men det var meget koldt, så det var godt, at der var vindstille. Jeg var ude at trave et par gange og kunne lige præcis holde varmen! Men man bliver da i lidt godt humør af solskin og flot sne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt vejr i disse dage, jeg nyder især at være blevet blæsten kvit.

   Slet