Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 30. januar 2016

... du lille vintergæk


Velkommen :)

Jeg har ikke ret mange vintergækker og hvert år når disse to enlige vintergækker dukker op i det hvide bed, tænker jeg over at jeg burde købe en masse vintergækløg til efteråret...

Så det er med at nyde synet nu og de kommende uger når de folder deres blomster helt ud.


Det er meget mildt nu, men sikke et blæse-stormvejr det har været i de seneste dage. Det bryder jeg mig virkelig ikke om !!!!

Lørdagen bliver nydt indendørs - rengøringen er til en side, så lidt oprydning på kontoret og alene-tid inden gæstemaden skal forberedes - gode venner kommer på besøg i aften :)

god weekend derude :)


19 kommentarer:

 1. Det er skattede små yndigheder du viser, her er heller ikke mange vintergækker endnu, og da slet ingen i blomst.
  Rigtig god weekend og en skøn aften til jer!
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nyd din søndag, og tak for din søde kommentar, Anette :)
   knus retur

   Slet
 2. Hej Ulla

  Tror det er hos dig og Marie jeg først har set vintergækkerne være så flot på vej. Mine egne er langt bagud, men står heller ikke så vildt lyst;)

  Ha en dejlig weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. De kommer rundt omkring snart - og sikkert også dine :)

   Slet
 3. Hej Ulla
  Tak for det og også god weekend til dig.
  Jeg var lige i haven nogle timer her til eftermiddag, og der opdagede jeg til min store glæde og overraskelse, at jeg også er den glade ejer af en vintergæk der er lige så langt fremme som din- hvor er det altså livsbekræftende, så er man jo ved at tro på at det også bliver forår og sommer. Det er en ny type vintergæk jeg købte sidste år i et par små potter, og de er altså åbenbart lidt tidligere end de normale jeg ellers har rundt om i haven.
  Knus her fra
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor skønt at opdage, Anita :) Man opdager ofte noget nyt på en haverunde, der sker noget selvom vi er i midten af vinteren.

   Slet
 4. Du må snakke lidt godt for dine fine vintergækker, så de kan sprede sig. Det er så opløftende at se de små fine blomster, som varsler "forår i vente"

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg må ud og være sød ved dem, he-he. :)

   Slet
 5. Jeg er SÅ træt af blæst og storm...hm...generelt er jeg vist bare træt af vinter...Trænger ekstra meget til forår og høj sol i år..fordi sommeren 15 jo ikke var noget særligt.
  Lad os håbe at havesæsonen 2016 bliver helt fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Me too :) Vi hepper på en fantastisk havesæson i år :)

   Slet
 6. Hej Ulla.Fine små vintergækker du viser.........her kan jeg kun få øje på erantis.
  Men har heller ikke lige tid til haven nu jeg maler indendøre.
  Dejligt med middag med gode venner.
  Og rigtig god weekend til jer begge Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er flittig med vedligeholdelsen hos dig, her kunne også godt trænge, men det bliver vist ikke i år. Knus retur :)

   Slet
 7. Du må passe på dem og ellers ud på havebesøg og tiltuske dig et par klumper, det er den bedste måde at få vintergækker;) MIne vintergækker myldrer frem, men er slet ikke i blomst endnu. Det er mine erantis til gengæld. Nyd din søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde :) Ja, jeg kan se at jeg må ud og se på haver og pænt be' om :) Du viser da forhåbentlig nogle billeder når dine gækker åbner for floret...

   Slet
 8. Søde Ulla.

  Få blomster er så skattede og kærkomne, som de første vintergækker. Jeg bliver altid så rørt, ved synet af de første små hvide alfer. Vintergækker og de første triller fra lærken, så begynder jeg ligeså stille, at få en fornemmelse af, at vinteren nu virkelig for alvor er på retur. Det er en lige skøn følelse hvert eneste år. Vinterhalvåret kan synes så helt ufatteligt langt, i modsætning til sommerhalvåret, der bare flyver afsted.

  Hav en dejlig weekend.

  Knus

  PS: Kan I ikke tigge nogle gode klumper vintergækker hos nogle? Det er den sikreste måde, da løgene let tørrer ud i poserne i butikkerne om efteråret, Og så er det også langt den hyggeligste måde.

  Flere knus

  SvarSlet
  Svar
  1. De er meget højt skattede og eftersom jeg ingen erantis har, så er de virkelig de første forårsbebudere her på matriklen. Joh... måske man kunne gå tiggergang... Watch Out, out there ! :) God søndag til dig :)knus retur

   Slet
 9. Der er noget helt specielt over de første vintergækker, de er så fine og varsler om forårets komme :-)
  Jeg havde nogle vintergækker med her ud fra min gamle have og fandt også et par enkelte totter her. De breder sig så fint, at jeg de sidste par år så småt er begyndt at grave op og dele dem, så jeg også kan få vintergækker andre steder i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt når de breder sig, det synes jeg ikke mine gør, men sådanne hele små tæpper af vintergækker er bare så fint.

   Slet
 10. Hej Ulla. Jeg er en dine trofaste læsere. Med dine gode forbindelser til England skulle det da ikke være et problem at få fat i en masse skønne snowdrops in the green. Jeg har tit overvejet at købe en helt masse, men får det aldrig gjort. Hvert efterår tænker jeg, når jeg ser alle de vidunderlige sensommerblomstrende, at lige om lidt bliver jeg lykkelig for en erantis eller vintergæk i blomst. Venlig hilsen Else

  SvarSlet