Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 5. august 2014

Princess Diana


... er en Clematis Texensis, tilhørende beskæringsgruppe 3

"Hun" er ny i vores have, men stod længe på min ønskeseddel efter at jeg havde set et pragteksemplar hos Clematis Danmark-Flemming Hansen i hans have på Djursland.

I foråret plantede vi Princess Diana op ad en stolpe som vi passerer ved udgangen fra den store terrasse, og den har blomstret allerede én gang.

Lige for tiden er der nogle få blomster på vej igen, og dem har jeg taget en række billeder af for at se udviklingen.
Princess Diana har en skøn ceriserød farve og en lækker tulipanfacon, jeg er sikker på at den bliver en af mine yndlinge.

Billederne ovenfor er fra 3. august og nedenfor fra i dag.

Nu kan lyset i naturen variere, det fremgår også lidt af billederne.

Beskæringsgruppe 3 betyder simpelthen at clematissen skal klippes helt ned til 10-20 cm hvert år, jeg gør det gerne i februar-marts.

... har jeg måske vakt din interesse?

12 kommentarer:

 1. Ja da - den har jeg ønsket mig længe, men der hvor jeg ville købe, har den altid været udsolgt :) men jeg får den nok en dag. Den ser lækker ud.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg købte den i Tyskland, der hvor jeg købte en hel samling i foråret. Meget fine planter og billigt.

   Slet
  2. C. Princess Diana har også længe stået på min ønskeseddel, efter at jeg for et par år siden så et fantastisk eksemplar i en have her i nabolaget. Og nu skal det være. Jeg har i juli måned tjent næsten 900 kr ved at sælge nogle af mine gamle bøger og en masse blomsterfrø ude ved vejen her i den sommerhuskommune, hvor jeg bor, og de skal springe til nogle nye planter til haven. Også c. Perle 'Azur og Jackmanii superba. Har du købt din samling via Nettet? I så fald ville jeg blive glad, hvis du kunne opgive navnet på firmaet.
   Med venlig hilsen
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
  3. Hej Jytte - det er da en skøn indkøbsliste du har dig der - i England i sidste måned så jeg også nogle pragteksemplarer af Perle 'Azur og Jackmanii. Jeg har netop i år plantet en Jackmanii Superba på min terrasse også, og den vil jeg da vise billeder af snart.
   Jeg købte omkring 10 clematis i foråret hos Westphael i Tyskland. De har en god hjemmeside og planterne var meget fine, store og kraftfulde (og billige). Tjek deres hjemmeside her:
   http://clematis-westphal.de/

   Slet
  4. Tusind tak Frk Anemone! Det er jo det rene slaraffenland dernede i Westphalen. Jeg har været inde at kigge, og med de priser kan man jo anskaffe en helt kollektion i ét hug, så i week-enden, når jeg får tid, skal jeg svælge.
   Jeg glæder mig
   og ønsker fortsat god sommer
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
 2. Hej Ulla.Du kan tro at du har vagt min interesse.Kender den godt .............en af mine veninder har den.
  Hvis jeg løber over den............så smutter den op i kurven
  .Men så kommer det svære...............for hvor skal jeg da lige sætte den?
  Smuk er den...............så jeg skal nok finde et sted til den.
  Godnat herfra Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal nok finde et sted til den. Det er jo en slank dame :)

   Slet
 3. Hej Ulla

  Lækker Clematis texensis - Jeg tror hele den engelske kongefamilie har fået en hver:)

  Hvis jeg en dag skal til at have Clematis bliver det denne stil!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er meget smuk og særlig.
   ha-ha - ja, jeg har også én der hedder Prince Charles.... Den er for en sikkerheds skyld plantet langt væk fra Princess Diana ::))

   Slet
 4. Hej Ulla Jeg købte en i foråret, havde ønsket mig den længe for den er ganske sød. Har lige fået den i blomst men synes slet ikke den ligner. Klokkerne er bredere samt hænger nedad og har en lys violet farve. Den er sød men ligner desværre ikke Diana. Jeg vil prøve at vise den på bloggen måske nogen kan kende den og sige hvad det er for en.
  Din ser vidunderlig ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina, Der findes flere forskellige klokkeformede clematis, jeg har nogle andre også - som du kan få at se en af dagene. Jeg kigger på din når du har lagt den på din blog, men det er slet ikke sikkert jeg kan hjælpe med navnet.

   Slet
 5. Ja, den er da rigtig fin. Jeg har først lige anskaffet mig min første clematis i år, hagley hybrid, og den kommer jo med store klassiske blomster til næste år. Jeg kan rigtig godt lide, når blomsterhovederne bliver mægtige, håber det kan lade sig gøre min mine hortensiaer også ad åre. Men småt er nu også godt!
  Hilsen Lene

  SvarSlet