Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

mandag den 24. marts 2014

Roserne skal beskæres


... "når forsythiaen blomstrer", siger mange.


Det gør den sørme NU - så jeg på min cykeltur i dag på vej hjem fra arbejde.

Mon det så betyder at jeg skal ud med beskærersaksen og have nurset alle mine roser?

Jeg tror det sørme.
Queen of Sweden

Faktisk har jeg allerede tyvstartet en smule. Det er helt vildt så meget roserne skyder i øjeblikket, og man får jo næsten helt ondt ved at beskære dem hårdt.


Men ned skal de altså, de fleste af dem - det lønner sig sidenhen.

Nedenfor kan man se at også de 20 stk. Alnwick Rose ved stakittet ud til vejen er i live.

De er ikke klippet ned endnu, men jeg har tænkt mig snart at gøre det.Det bliver fantastisk at se dem i blomst igen.
34 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Ja det bliver svært at beskære roserne, med alle de fine skud de allerede har sat.
  Hvad der det for en yndig lyseblå sag, du har sammen med Queen of Sweden ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver svært, men jeg må tage mig sammen - på søndag, tror jeg... Den lyseblå plante er såmænd bare Katteurt Six Hills Giant - men den står godt sammen med roserne.

   Slet
  2. PS. Roserne i blomst er ikke Queen of Sweden, men The Alnwick Rose.

   Slet
 2. Sikke mange dejlige roser du har. Det er et stort arbejde at klippe roser ned, men dejligt når det er gjort. Mine klippede jeg allerede for to uger siden, og det ser ud til, at de klarer de kolde nætter fint.

  Ha' en god aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg læste godt at du havde været ude med beskærersaksen, forhåbentlig klarer de alle det. Ja, det er et pænt stort arbejde når man har mange roser, men det indgår i kategorien "hygge-arbejde".

   Slet
 3. Ja, de er helt vilde de roser i år.. Jeg synes jeres rose-stakit er blevet så fint, en smuk løsning. Ærgerligt at du ikke kom på ballontur i Australien, der er mange ting, der skal falde i hak for at det kan lykkes. Det er ikke lige noget for mig, men Michael vil gerne :)
  Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, hvilken vildskab... bare de fortsætter når de skal sætte knopper og blomster. Ja, den ballontur må jeg have til gode... og gerne i AUS.

   Slet
 4. Jeg syntes også det var lidt hårdt at beskære roserne for en uges tid siden men de skyder allerede fint igen. Smukke billeder, især de lyserøde roser og lilla salvie. Min Bella Rosa har hele vinteren haft blade og tre friske knopper, vildt dejligt at se på, og nu er jeg spændt på om de også har kræfter til at springe ud.
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at høre, Rose - (åh dit navn passer bare så godt ind her :)). Der er meget vi skal have fulgt med i når det bliver endnu mere forår.

   Slet
 5. Uha, jeg har også lyst, men ved faktisk ikke om jeg tør!

  SvarSlet
  Svar
  1. .... lidt sådan har jeg det også, men jeg fatter mod på søndag!

   Slet
 6. Jeg er helt vild med din lyserøde skønhed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er altså også en "lækkerbidsken".

   Slet
 7. Jeg vil gerne i gang med at beskære, men der er jo lovet frost de næste nætter, så jeg venter til sidst på ugen. De trænger godt nok hårdt. Alnwick Rose er fantastisk.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, som de trænger, det er så mærkeligt med alting i år. Alnwick Rose er en helt vidunderlig rose, vi taler ofte om hvor glade vi er for at vi valgte den rose. Knus retur.

   Slet
 8. Hej Ulla. Jeg kan ikke rigtig nænne at beskære roserne, men mange af mine trænger til det, så jeg må nok i gang. Jeg venter dog også lidt endnu pga. den varslede nattefrost. Din lyserøde rose er bare så flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nattefrosten må lige overstås de næste par nætter, men så må jeg altså i gang. Du har jo også rigtigt mange roser at se til :)

   Slet
 9. Jeg har tøvet med at beskære, for hvis nu der kommer frost. Normalt siger man jo til dronningens fødselsdag, men det er vist for sent i år.
  Det er slet ikke nemt at være haveejer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har også altid beskåret midt i april, men så længe kan vi vist ikke vente i år. Og så må det blive lidt når forsythiaen blomstrer... Dronningens fødselsdag kan vi jo ikke flytte :)

   Slet
 10. Jeg har altså beskåret roser. Jeg plejer at slippe godt fra at gøre det tidligt ...
  Jeg glæder mig meget til at se jeres skønne hæk når den blomstrer. Jeg tænker at du vil vise massevis af billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre :) Det er dejligt at høre fra jer, som allerede har beskåret. Du kan være sikker på at jeg vil vise rigtigt mange billeder når rosenhækken blomstrer, jeg kan slet ikke lade være.

   Slet
 11. Jeg venter også med længsel på Dronningens fødselsdag, så vi kan få klippet de langhårede roser. Sjældent har jeg set så meget krudt i marts måned. Det glædede mig derfor meget at du skriver vi skal klippe når forsythiaen blomstrer, - den har jeg faktisk hørt før og tænker at det må være i år det skal prøves. Eller ihvertfald om nogle dage.... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er rigtigt at majestætens dag plejer at være pejlemærket her også, men så længe kan jeg altså ikke vente i år. Jeg har heller aldrig før set en marts måned med så megen plantevrimmel i bedene og blomstrende buske og træer - det er virkelig underligt og meget, meget dejligt. På søndag....

   Slet
 12. Hej Ulla.JA !!! jeg har allerede klippet mine roser..............og dem i krukker har stået udenfor i 14 dage og ser ud til at klare sig fint.Vi er jo lidt utålmodige pga af det milde vejr...........og de skyder da også godt alle sammen.
  Dine Alnwick roser er bare så smukke.............og Queen af Sweden er også en yndighed.
  Godnat herfra.knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre, Jette - tak for tilbagemelding, vi har først fået flyttet vores krukkeroser ud af drivhuset i dag, og der har den ene gule rose jo allerede overstået sin første blomstring !! Tak for dine søde ord. Knus retur

   Slet
 13. Hmm ja så må jeg vel til det. Det er iøvrigt et godt råd det med forsythiaen. Jeg har en gammel sort i haven, og den blomstrer altså ikke endnu. Det gør min nabos. Men da roserne står hos mig, må jeg vel vente til min egen forsythia springer ud.......det vælger jeg at gøre.
  Det ligner en katteurt den Heidi spørger på ved Queen of Sweden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig skal du vente til DIN forsythia springer ud :) Jeg har slet ingen så jeg plejer at vente til Dronningens fødselsdag, men det bliver for sent i år. Ja, det er en katteurt "Six Hills Giant" - den er bare god. Men rosen er The Alnwick Rose.

   Slet
 14. Er det ikke lidt tidlig at beskære roserne nu hvor vi har nattefrost.....

  SvarSlet
  Svar
  1. jo.... men jeg venter også til på søndag. Men lidt nattefrost kan roserne nu godt klare.

   Slet
 15. Kære Ulla.

  Tusind tak for din moralske opbakning. Jeg har flere gange sagt til John, at det er SYND at klippe de sunde, struttende roser ned, da de slet ikke har visnet ned i vinterens løb, og jeg rigtig godt kan li` høje vækster i haven. Men ja, du har ret...de har godt af at blive barberet, så det er bare med at gøre sig rigtig hård i filten, lukke øjnene og klippe.

  Dejlige billeder <3

  Knus fra en anden rosenelsker

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde rosenelsker, ja - vi må være hårde og ubarmhjertige. Min Queen of Sweden er så høj at jeg ikke vil få blomsterne at se, hvis ikke jeg klipper den ned - det gør jeg så ikke med alle grenene, men en tredjedel må helt ned. Knus retur

   Slet
 16. Jeg tør ikke beskære roserne før frosten er væk - her til morgen var der er tykt lag is på bilruden, så jeg venter lidt! Dejlige billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker sikkert heller ikke noget ved at vente lidt, men vent nu ikke for længe...Lidt frost kan roserne godt tåle.

   Slet
 17. Det glædede mig derfor meget at du skriver vi skal klippe når forsythiaen blomstrer, - den har jeg faktisk hørt før og tænker at det må være i år det skal prøves. Eller ihvertfald om nogle dage.... ;o)

  SvarSlet