Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

fredag den 19. juli 2013

Flere haver fra Costa BravaEfter besøget i den smukke "Santa Clotilde Gardens" kørte vi i taxi videre til en meget speciel botanisk have "Pinya de Rosa", som ligger mellem Lloret de Mar og Blanes.

Forøvrigt en vild tur med en taxa-chauffør der kørte helt vildt hurtigt og kaldte alle sine medtrafikanter for idioter. Pyha, godt turen ikke var så lang.

Pinya de Rosa handler om kaktus i alle afskygninger.

Det var en meget varm dag, så vi havde ingen problemer med at forestille os USA's vilde vesten i nogle af bedene.Mere specielt end kønt, men sjovt at opleve.

Døm selv:

NU trængte vi til vand og skygge så vi tog et lille hvil mens vi ventede på den næste taxa, der skulle køre os til Blanes til den botaniske have MARIMURTA:
Denne have er udnævnt til kulturarv af national interesse, og den var helt bestemt også et besøg værd, med mere end 3000 forskellige planter og sin smukke beliggenhed højt over Middelhavet.


Vi var begge vildt begejstrede over udsigten og så mange ting gennem linser...
Malcolm gennem videolinse, og jeg gennem cameralinse.De smukke bourgonvilla så man overalt.

Planter fra andre kontinenter - busken her fotograferede jeg fordi den er fra Australien...
Blomst nedenunder:Til sidst sluttede vi med kaffe og is på en skyggefuld plads før vi gik ned i byen og tog lokalbussen tilbage til Lloret de Mar.

Det var en fantastisk dejlig dag :)

7 kommentarer:

 1. Det lyder som en varm men også dejlig dag, med planter i alle mulige eksotiske udgaver. Nok lidt anderledes end det vi er vant til her hjemme ;-)
  Jeg er glad for, at i overlevede chaufførens vilde kørsel!
  K.Gro

  SvarSlet
 2. Det er godt noget meget anerledes end en danskvillahave ..men fint. Sikken en udsigt :)
  God tur fortsat
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 3. Hej Ulla.Spændende kaktus have i har besøgt.Har selv set noget lignende i Monaco for nogle år siden.Den anden have har da den mest fantastiske udsigt.Og godt at i overlevede taxa turen.God dag knus Jette

  SvarSlet
 4. Det er altid spændende at se lokale haver og vækster, når man er rundt i verden. Jeg bliver altid så glad for min egen, frodige og saftige have, når jeg ser de haver, hvor det er kaktusser og sukkulenter, der hersker :)

  SvarSlet
 5. Fantastiskt vackert på Pinya de Rosa. Den trädgården skulle jag vilja uppleva och det gör jag ju på sätt och vis genom dina fina bilder!
  Angående 'Queen of Sweden': Oj, så stor och välväxt din ros är, vad är knepet? Min drottning är bara en enda gren (men den köptes 2012).

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ruben, min Queen of Sweden er noget ældre end din (fra 2006), du skal nok få et fint stort eksemplar også - jeg gøder og vander rosen efter behov.

   Slet
 6. Hej Ulla
  Spændende og meget anderledes haver ,i har besøgt på jeres ferie ;o)

  SvarSlet