Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

torsdag den 3. januar 2013

Clematis - en opdatering

....   så er der lidt clematis at fornøje sig med på denne søvnige torsdag, hvor det vist ikke bliver lyst her i Østjylland.


Har du lyst til flere billeder og lidt info om de forskellige clematis grupper kan du læse mere på min Clematis fane her hvor jeg netop har opdateret.

God fornøjelse

25 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Det var dejligt med lidt clematis, det kan vi lide at se på nu.
  Her har det skam været solopgang, men kort efter blev det mørkt og gråt. Pyt de lover solskin senere på dagen, så lad os nu se.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Jeg trængte selv til at få opdateret min fane med clematis og jeg har bare rå-hygget med at finde billeder frem. Tænk at man har så meget i sin have om sommeren, det bliver godt med et gensyn:) Solen kom frem ved middagstid, men til gengæld begyndte det også at blæse rigtigt meget, nærmest storm føles det som. Knus

   Slet
 2. Sikke da en masse pragtfulde clematis du har! Der var ingen clematis i vores have da vi overtog den i sommers - men jeg har fået en enkelt i indflytningsgave af en veninde. Den har jeg sat, så den kan vokse i æbletræet udenfor vores stuevindue. - Men det varer længe før jeg når dit niveau :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Nana:) Jeg er glad for at kunne være til lidt inspiration - selv er jeg aldeles forelsket i både roser og clematis (kunne nok ikke vælge, hvad jeg helst ville undvære...) og heldigvis klæder de også hinanden i mange sammenhænge. Jeg synes det er helt genialt at de vokser opad og ikke fylder ret meget ved bunden -så kan man altid presse en ekstra ned. Held og lykke med clematis i din have.

   Slet
 3. Hvor har du dog mange skønne clematis.
  Ønsker dig et godt haveår 2013.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 4. Kære Ulla

  Det er kun et par dage siden, at jeg var inde og kigge på dine klematis. Jeg havde brugt lidt tid på at trevle Flemming Hansens bog om klematis igennem, da jeg overvejer at plante endnu en klematis ved min KÆMPE-rododendron. Den er nok 2 m høj og 3 m bred og bliver transformeret til en stor lilla klat i maj/juni. Tænkte at det ville være flot med en syrenfarvet klematis til at overtage blomstringen.

  Jeg har i forvejen 10 stk. klematis i haven, men selvom jeg har plantet dem efter forskrifterne, kommer der ikke rigtigt nogen wow-effekt. Endnu. 6 af dem blev først plantet sidste år. Jeg overvejer Betty Corning.

  Klematis giver en egen frodighed, så din have ser sikkert skøn ud klædt i de forskellige klematis om foråret og sommeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette, jeg husker godt din store rhododendron, som du jo ikke er så glad for, men som helt sikkert i løbet af nogle år kan forandres til et "clematis-stativ". Det du skal gå efter, er Viticella-sorterne - de blomstrer først efter rhododendronen (og dens blomster må du nu altså NYDE) og desuden hører de til gruppe 3, som jo skal klippes ned hvert år. Dermed kommer clematis og rhodo-knopper ikke i karambolage med hinanden. I Flemming Hansens bog er der mange Viticella-navne, så det er bare at google blomsten, hvis ikke han har billeder af den pågældende. Jeg har lige set Betty Korning i bogen - WAUW... Jeg er ret vild med at den har let klokkeformede blomster. GO for it, Nette - men jeg ville nok plante mindst 2 stk. i din store rhododendron og så skal de jo plantes lidt yderligt, da de ikke bryder sig om surbundsjorden, som rhodo'en jo sikkert står i.

   Ja, jeg har også den staudeclematis, du nævner - den blomstrede også udmærket de sidste par år, men underligt nok har jeg aldrig fået taget billeder af den. Kommer.... Pixie husker jeg at mange bloggere skrev om sidste forår, bl.a. Hanne i Haven - det er en utrolig skøn clematis, men jeg har mere end svært ved at vinteropbevare dem. Jeg krydser fingre for at din overlever i Kagehuset og glæder mig til at se den hos dig.

   Husk at clematis er grådige planter mht. gødning og vand i tørre perioder. Start tidligt med gødningen - læs hos Flemming Hansen...

   Held og lykke med det hele - hvis du er i tvivl så kan jeg altså varmt anbefale Comtesse du Beauchaud til rhodo'en.

   Sikke en lang smøre:)

   Slet
 5. Hej Ulla.Tusind tak for dit dejlige indlæg om clematis.Hvor har du da mange
  forskellige.Jeg blev helt glad for at se de dejlige blomster her i denne lidt trist årstid.Har selv 10 forskellige.Men skal helt sikker have flere til foråret.Har lige et spørgsmål:hvordan får du dem til at gro så tæt på træerne.Jeg har problemer med at sætte dem så tæt pga.rødderne.
  God dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Så lidt, Jette - jeg hyggede mig meget med at lave det. Både Malcolm og jeg er samlere og kan ikke få nok af clematis, så vi forøger bestanden lidt hvert år. Desværre har vi også oplevet at nogle er gået til en vinter (er blevet erstattet) eller har lidt visnesygen. Dem har vi så klippet helt ned og i visse tilfælde er de kommet igen året efter.

   Jeg ville plante clematis et lille stykke ude fra træstammen og lægge den så skråt ind som muligt. Held og lykke-knus

   Slet
 6. PS: Kommer i tanker om, at jeg da også har 2 stk. staudeklematis. Integrifolia Rosea, som jeg har læst mig til, at du også har købt. Mit eksemplar blomstede med mange blomster i laaaang tid i 2012. Den anden jeg erhvervede mig sidste forår er ikke helt vinterhårdfør, så jeg er spændt på, om den overlever. Den er pakket ind i fiberdug og står inde i Kagehuset nu. Det er Pixie, som får de sødste velduftende blomster om foråret.... hvis den altså overlever vinteren hos mig.

  SvarSlet
 7. Åh ja, lad os få nogle billeder med farve på :o)
  Skønne skønne clematis, og du har da pænt mange - så ved man hvor man skal henvende sig hvis man har spørgsmål... ;o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det:) Samler-genet er meget veludviklet når det kommer til clematis, og jeg ønsker mig mange flere. De giver virkelig haven et frodigt look og de har mange skønne farver og former.

   Slet
 8. Skønne billeder og jeg har også lige trevlet din opdaterede side igennem. Det er nemlig nøjagtig det samme jeg pusler med lige nu, dog ikke med det helt store overblik må jeg erkende.

  Jeg har også en del nye clematis, men som Nette mangler jeg også den helt store WOUW-effekt som du kan fremvise. Jeg vil håbe på bedre tider i den kommende sommer.
  Hyggehejsa fra mig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. WAUW-effekten viser sig vist først efter et par år, de skal jo lige gro til, de små kræ. Så bare vent - gød & vand - og du skal bare se løjer - det håber jeg da:)

   Må lige ind til dig og se hvad du pusler med. Og hyggehejsa herfra:)

   Slet
 9. Skønne klematis du har samlet i collage her! Dejlige farver, som også hører blandt mine favoritter!
  Hav en god dag fortsat :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ah, ja - de sarte lyserøde og støvlilla nuancer er bare så skønne - også mine favoritter, meeen hvid trænger sig nu også lidt på efterhånden:) God aften til dig.

   Slet
 10. Sikke skønne billeder af dine Clematis du har. Jeg synes også som nogle af de andre at jeg mangler "wauw" effekten, hvornår gøder du første gang. Kiggede også lige dine roser, hvor har du mange flotte, jeg synes at min Rosen Resli ofte fryser helt ned, er dette også tilfældet hos dig?
  Ha' en god aften
  Venlig hilsen
  Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte - se ovenfor hos Fru Friis mht. WAUW...
   Jeg gøder første gang omkring sidst i marts, jeg bruger bare NPK gødning. Min Rosenresli frøs en del ned forrige vinter, men vi klippede den godt og i 2012 blomstrede den helt overdådigt igen.

   God aften til dig:)

   Slet
 11. Hej Ulla. Sikke nogle fantastiske billeder. Jeg må sige, at jeg tænkte wauv, for det er da helt anderledes her hos mig med de få stykker jeg har. Jeg har fulgt dine clematis lige siden du startede med at skrive om dem og jeg er imponeret over, hvor mange du har. De er så flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Birgitte - de er også nogle af mine rigtige plante-darlings, jeg er så glad for hver og en af dem. Desværre er det sådan at "mer' vil ha' mer'" og derfor fristes jeg hele tiden til at købe nye... Det glæder mig at du følger med:)

   Slet
 12. Smuk collage af en drille-plante...:0)

  Dejlig aften og mange hilsner fra
  Katinka...der kæmper lidt for at få de klatre-børster til at gro som jeg vil have det...

  SvarSlet
  Svar
  1. nåh.... drilleplante, ligefrem - tja, de gror jo lidt som de selv vil, men er også lidt krævende i forhold til stauder. God kamp :)

   Slet
 13. Skønt med skønt på søde Ulla :0)
  Det vare ikke længe får de tidligste begynder deres fremfærd mod foråret ;0)

  Knus og knald hamrende godt nyt have år
  Dorhte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, dagene bliver ligeså stille lysere i begge ender, og selvom jeg godt kan lide sne, så nyder jeg nu det milde vejr, hvor de første krokus spirer allerede titter frem.

   Slet