Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 4. maj 2013

Humlebien elsker din have...

... hvis den kan finde føde og vand...


Humlebi-stafetten er givet videre til mig af både Lisbeth "Høneballe" og Frøken Solhat, og jeg tøver ikke med at lede i arkivet efter fotos af den rare "brumbasse".

Det hele går kort sagt ud på at øge opmærksomheden på at humlebien efterhånden har det trangt i både haverne og ude i naturen, dels på grund af brugen af sprøjtegifte og dels manglende planter med nektar så den har noget at leve af.


Det er derfor vigtigt at vi vælger planter, der blomstrer i det tidlige forår, for humlebien er tidligt på færde og er også den der i stor stil bestøver vores frugttræer og -buske.

Humlebiens tidlige færden  dokumenteres her med brumbassen i de blå anemoner fra april og i de blå geranium Platypetalum fra maj.

Selvfølgelig skal humlebien også have noget at leve af resten af sommeren - så tænk på det når du planter i din have :)Læs endelig mere hos Frøken Solhat, som har lavet et meget fint og sagligt indlæg om hvordan vi hver især kan gøre mere for at fremme trivslen hos humlebien.


Oprindeligt var det vores flittige Anne fra Moseplassen, som satte gang i denne vigtige stafet. 

Jeg giver hermed stafetten videre til Birgitte (på Nettet), Gitte (Majas Arv) og Fru Friis.


7 kommentarer:

 1. Skønne billeder Ulla og skønt med den øgede opmærksomhed - jeg er i hvert fald selv blevet en del klogere på denne søde lille brumbasse og vil være det også i fremtiden :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Dejlige brumbasse billeder Ulla. Hvis ikke vi glade havetosser skulle fokusere på humlebien og bierne generelt, hvem skulle så - vi vil jo gerne have bestøvet vores planter;o)

  SvarSlet
 3. Ja godt vi har humlebien til at hjælpe os med at få bestøvet vores planter. Godt indlæg og gode billeder, jeg forsøger også at have biplanter over hele sæsonen.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Ulla,

  Jeg skal se om jeg har nogle billeder af humlebier. Det er vist mest sommerfugle der er fotograferet, men det er jo de samme blomster de foretrækker.
  Har en del blomster der tiltrækker bier.
  Dejligt indslag :-)

  Gitte

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder. Jeg har i år fået fat i tre tørst-træer, de tiltrækker et hav af summende insekter, forhåbentlig også humlebien. Jeg har set dem i Den Økologiske Have i Odder og der lagt mærke til insektlivet.

  God søndag.

  SvarSlet
 6. Super med den slags saglige indlæg af oplysende art. Vi kan håbe at der bliver endnu mindre sprøjtning i vore haver og natur.
  Jeg kan se at man også i Norge er opmærksom på biernes ve og vel.

  God søndag.

  SvarSlet
 7. Herlig innlegg! Finfint at du er med og sprer kunnskap og engasjement om humla :D Og så ble jeg altså helt forelsket i geraniumbildet ditt, så nydelig farge og tegninger da!

  Ha en skønn søndag :D

  SvarSlet