Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 25. maj 2013

En sølle lille rhodo...

Sidste år i maj anlagde vi et nyt rhododendronbed i skyggen af det store grantræ. Der blev gravet ret dybt ned mellem træets rødder og fyldt en masse spaghnum på.

Herefter blev der plantet skønne nye rhododendron, bl.a. Anuschka, Kalinka, Pfauenauge, Vater Böhlje, Makiyak, Polarnacht samt azalea Karminduft, Schlippenbachii og Quinquefolium  (uha, svære navne... godt jeg har dem nedfældet i min plantebog :))

... og hvordan er det så gået?  Tja,  Quinqefolium er gået ud og se her, hvordan Vater Böhlje ser ud:

Se Vater Böhlje i midten, slet ikke godt... De andre ser mere rigtige ud.

Billede fra 03.05.
Billede fra 28.04.
Siden billederne er taget er tilstanden forværret. Nu vil jeg klippe den helt ned og se om den skyder igen. Alternativt må den erstattes af en ny plante.

Hvad siger du Lisbeth?

For øvrigt gik også vores fra-sidste-år-nye Gibraltar azalea ud... hmmm. jeg nægter at tro at det skyldes forkert pleje, da vi jo beviseligt har holdt liv i de 7 andre planter og har vandet jævnligt samt gødet. Men de må alle på to-do-listen til næste år, for undvære dem vil jeg nu ikke.

Se mere fra det nye rhododendronbed her.

5 kommentarer:

 1. Ja den ser ikke godt ud, er der slet ikke tegn på liv? Har du skrabet i stammen for at se om den er grøn under barken?
  Hvis den er helt død som Quinquilifolium, så vil jeg spørge Claus, hvad han siger til det. I passer og plejer dem som små børn, så de skal holde. Når en rhodo er gået ud for mig, får jeg en ny. Jeg fik roser i efteråret, som ikke har overlevet vinteren og har netop klaget til Rosenposten, så jeg forventer at få et par nye. Det samme må være med rhodoerne det første år.
  Kør ned og besøg ham, køb lidt nye, så får I nok erstattet de døde samtidig.
  Knus

  SvarSlet
 2. Hej Ulla.
  Ja, jeg vil sige ligesom Lisbeth. I skal finde ud af om Claus fra Rhododendronhaven har grogaranti. Jeg vil mene man ikke bør behøve, at købe nye, for at grogarantien er gældende. Men derfor kan man selvfølgelig godt købe nye alligevel.
  Jeg har også et par roser der ikke overlevede vinteren. De har fået en lang chance for, at bevise at de bare var sene. Men nu er jeg sikker på de er døde. 2 ud af de 25 roser, som jeg købte i efteråret. Men jeg er sikker på JAS er til at snakke med, så det vil jeg gøre.
  Ha' en dejlig (have)dag i solskinsvejr.
  Knus Malene

  SvarSlet
 3. Var faktisk lige forbi Rhodohaven i sidste uge og købe gødning. Jeg spurgte lidt ind til rhodoer med samme udseende, og beskeden var, at det havde været en ualmindelig hård vinter for rhodoer. Alt for tør og det samme har gjort sig gældende for foråret.

  Ovenstående blot til info. Ved ikke om der gives grogaranti eller lign. Mine er heldigvis ikke helt døde, blot temmelig hærgede. Så vil Kong Vinter godt holde snitterne fra mine planter! :)

  Hilsen Jens

  SvarSlet
 4. Hej Ulla-Surt med dine rhodoer.Men jeg vil da også lige prøve om der er gro-garanti.For de er jo dyre nok i indkøb.Er spændt på billeder fra dine to havebesøg.Knus Jette

  SvarSlet
 5. Øv hvor ærgerligt. Jeg ville grave den op og se om der er tegn på liv i rødderne og hvis der er er det måske en ide at få gang i rødderne i en krukke, ved at vande nedefra? Blot en ide - jeg er bestemt ikke rhododendron ekspert. Selvom det har været en hård og især meget tør senvinter er det tydeligt at det ikke har været tørt hos dem der har klaret sig, men måske har der fra begyndelsen været forskel på rodnettet hos de forskellige planter.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.