Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 11. maj 2013

AKEBONO: En ny tulipan

Tulipan-forsøg...


Jeg købte løgene i efteråret med formålet at lægge dem i det lysegule bed. Når man gerne vil være lidt stilsikker, så lægger man dog løgene i en krukke først for lige at lure om de passer ind i sammenhængen i det lysegule bed.

Det kan jeg stadig ikke rigtigt finde ud af om de gør. Meget pæne er de, især i knop, men nu vil jeg lige se på de fuldt udsprungne tulipaner i krukken før jeg vurderer om de skal over i bedet.Her er lidt fotos fra forskellige stadier, de nyeste er fra i dag.

Er der nogen erfaringer med denne tulipan hos jer?

22 kommentarer:

 1. Veldig nydelig tulipan. Jeg liker veldig godt gule blomster, for di skinner som sola.

  Klem

  SvarSlet
 2. Hej Ulla - Jeg kender ikke Akebono, men knopperne har en skøn farve. Men måske syntes jeg at de er lidt for gule som udsprunget, og måske kommer til at råbe for højt i det lysgule bed, men fin det er den ;o)

  SvarSlet
 3. Hvor er de smukke Ulla og ja det kan være svært med at finde ud af hvor de skal hen...! Når de også er flotte røde ind imellem... men SMUKKE det er de :) helt vildt meget endda.

  SvarSlet
 4. De er meget smukke, synes jeg!

  SvarSlet
 5. Jeg synes altså at de er smukke. Jeg siger som Vivi: De skinner som solen! Og jeg synes ikke det gør noget at noget er lidt mere gult selv om det er et lysegult bed. Tværtimod. Det vil blive fint :-)
  Og nu vil jeg lægge din blog ind på min blogliste på min nye blog, Drømmegaven. For jeg skal jo følge med hos dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg da at du vil :)
   Jeg er ikke sikker på den tulipan men vælger nok at plante den ud i bedt, da der ikke er så meget gult lige nu.

   Slet
 6. Uha, den er svær. Gul er godt nok ikke bare gul. Når du skriver lysegul, er det så bleggul du har i dit bed?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nok den rette betegnelse, bleggul. Men jeg vover nok at planke Akebono'erne ud også, da de fleste af de bleggule først kommer "lige om lidt".

   Slet
 7. wow. helt utrolig smuk tulipan

  SvarSlet
 8. Den er ualmindelig smuk i udspring, men jeg kan godt se, at den bliver lige lovlig rød, når den blomstrer. Det synes jeg i hvert fald.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 9. Hej Ulla.
  Den er da smuk, men jeg ville ikke bruge den i mit lysegule bed. Den er mega flot i knop :)))))). Hvad har du i dit lysegule bed ?
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg synes også den er meget smuk i knop-stadiet. I det lysegule bed er der bl.a. svovlgule anemoner og primula, lysegule hyacinter, Tarda botaniske tulipaner, og sidenhen kommer lysegule lupiner sammen med gule akelejer, lysegul skabiose, Trollius Alabaster, ranunkel og selvfølgelig min skønne lysegule rose Charlotte + nye Pilgrim og Ghislaine Feligonde.

   Slet
 10. Så lekker tulipan, de spisse begerbladene rundt gjør den spesielt vakker! Kommer den igjen neste år, eller er den ettåring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg ved det faktisk ikke, jeg tror den vil komme nogle år og så sikkert forsvinde ligeså stille.

   Slet
 11. Det er en fin tulipan...har ikke så mange erfaringer med dem. Jeg synes, tulipaner er en svær størrelse. Enten får de en helt anden farve end den viste, eller de skifter farve efter et par år. Jeg har ikke mange tulipaner af samme grund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker simpelthen tulipaner. Men jeg medgiver dig at de kan "snyde" lidt. Og driftssikre er de jo langt fra alle, så man må jo supplere og bruge penge løbende...

   Slet
 12. Har ingen erfaring med den du viser og gul har det med at snyde på billeder så det er svært at sige om de vil passe ind før den står sammen med det andet gule. men smuk som den står der i krukken er den bestemt ;0)

  Knus Dorthe - der tager hatten af for dit gravearbejde og Malcoms trailer evner ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg er vist ved at konkludere at den godt kan komme ud i bedet, så må vi se til næste år. De kan vel hives op igen.

   Slet
 13. Sono bellissimi questi tulipani! Complimenti!

  SvarSlet
 14. Hej Ulla.Dejlig tulipan,men kender den ikke.Synes også at den skifter farve til det røde.Så det kan da godt være at den skal flyttes.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 15. Den er da fin :)jeg kan specielt godt lide de smalle grønne blade omkring blomstekronen.

  KH
  Marianne

  SvarSlet
 16. Sikken lækkerhed. Den må jeg kigge efter. Smukt fanget ;)

  SvarSlet