Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 12. november 2022

November Update

 
Vi har nydt det milde efterår og har i dag afsluttet luge- og gravearbejdet i køkkenhaven.  

Så nu er der klar til at Mr. M. kan få hele arealet fræset til vinteren og evt. kørt noget hestemøg på.

Vi har dog stadig porrer stående.  De sidste pastinakker blev høstet i dag - de er glimrende sammen med andre rodfrugter i ovnen og de er pæne i størrelsen.


Herhjemme i haven har jeg fået lagt en mængde tulipanløg - både i det hvide bed og blå bed og så fik vi lagt 100 Blue Diamond i Kenzo-kassen igen. Det bliver så flot til foråret, for farven matcher fint med magnolien, der blomstrer samtidigt.


Vi er ikke i bund med lugning i haven og stien trænger i den grad til en kærlig hånd. Nu må vi se hvad vi kan nå, det bliver ikke før næste weekend.

God søndag til jer :)

14 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Jeg tænkte nok, at der var et indlæg, det var da dejligt, ja også at se de fine blomster I har nu. Flotte store pastinakker og parykbusken, sådan en er der også i min nye have, det er jeg glad for, men det bliver nu ikke som den vi har i nordbedet, den er bare fantastisk. Den kommer med i mit næste indlæg.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Pastinakkerne er blevet så gode, sikkert pga. det hestemøg som blev kørt på sidste efterår. Ja, parykbusken har været meget flot, den har jo en skøn farve. Dejligt at I også har en i jeres nye have.

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Vi har haft fint väder de senaste dagarna, annars har det varit regn och blött. Skönt att ni kommit så långt med höstarbetet. Här ligger det mesta under ett lövtäcke. Rosorna blommar fint hos dig. Har också fyllt på av Blue diamond , den är så vacker..
  Ha en fin söndag /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. November har været så fin og mild i år, men nu er det blevet koldt og vi har fået en lille smule sne.

   Slet
 3. Dejligt at kunne sætte flueben ved køkkenhaven! Du har jo stadig meget at se på i resten af haven - og får endnu mere til foråret. Flot kollage!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var et dejligt flueben. Der mangler dog at blive fræset.... og nu er der jo kommet lidt sne...

   Slet
 4. Dejlig tid hvor der kan høstes noget af det sidste fra sommeren men samtidig kigge fremad med forårets tulipanløg. Ih hvor kan vi gå og glæde os til de springer ud! .

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi skal huske at lægge mange tulipaner, man glædes så meget over dem i foråret.

   Slet
 5. Ukrudtet vokser stadig, jeg piller hver gang jeg går runden. Men da jeg har kommet de første blade i nogle af bedene er det begrænset til kanterne nu.
  Det er at lægge lykkedepoter at lægge løg. At glæde sig nu til forårets farver og så igen når de kommer,, herligt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ukrudtet har haft utroligt gode betingelser i år, det kniber at følge med og få det væk ;(

   Slet
 6. Det må være dejligt at være nået næsten til vejs ende med køkkenhaven for i år.
  Når jeg ser din kollage, forundrer det mig, at du fortsat har digitalis i blomst. Man må sige, at november er blomsterrig.
  Jeg troede, at jeg havde luget mine bede for sidste gang i år, men jeg kan se, at jeg skal i gang igen. Havesæsonen er længere nu, end den var engang.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også gået og kigget på de digitalis (der er flere i bedet) og tænkt over hvor underligt det er. Så blomstrer de nok ikke til næste år. Ukrudtet har haft gode betingelser i år, og det milde novembervejr har i den grad givet en lang havesæson. Nu ser det dog ud som om den er slut.

   Slet
 7. Det låter som ni har hunnit med mycket. Jag ska göra en sak till i grönsakslandet och det är att plantera vitlöken. Men det har varit för varmt fram tills nu. Vi kanske får fler härliga, soliga dagar framöver :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvidløg har vi vist nok fået i jorden tidligere på efteråret, måske det var for tidligt... Tak for din hilsen, Carina.

   Slet