Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 28. februar 2016

Havesæsonen er sat i gang :)


Det dejlige solskin her i weekenden har lokket os ud i haven og jeg har fået klippet lidt visne stauder ned og fjernet en masse visne blade i anemone-bedet.Der var ikke mange anemoner nedenunder, men jeg håber at der dukker flere op når nu det bliver officiel forårsmåned om et par dage.

Her er det krokus Fire Fly som godt kunne lide solskinnet.Jeg fik også klippet alle mine clematis i gruppe 3 ned. Det er dem, der først blomstrer i juli og august og de skal altså klippes helt ned til 20 cm over jorden.

I det blå bed vælter det frem med Blue Diamond tulipaner - det er helt mærkeligt at se hvor meget gang i den der er, når man fjerner de visne blade.
Den store græs ved dammen blev klippet og blev også halveret i omkreds. Den var rigeligt stor sidste år, så nu var Mr. M. lige lidt hård ved den - men den skal nok blive flot her ved dammen igen til sommer.


Mon ikke rigtigt mange af jer har været i haven og lave lidt...

30 kommentarer:

 1. Så deilig med vår i hagen din! Her har snøen lagt de siste par uker, så vi må vente til det blir mildere vær før jeg kan klippe bort det visne. Men ett bed er fritt for snø, og der har jeg ryddet bort, så nå kan krokusene godt begynne å blomstre! Å kunne skrive mars vil bli deilig! Ha en fin ny våruke! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du kan skimte krokus inde bag sneen - her håber vi ikke på mere sne denne vinter og i dag er det 1. marts, så officielt en forårsmåned.

   Slet
 2. Jo da i eftermiddag blev det dejligt vejr, så jeg var også i gang. Det er hårdt at være hård ved græsset, men mr. M. klarede det nok, de kan hurtigt blive for store.
  Nu er du da godt med med crocus, de første blomstrer fint. Jeg har ikke turdet fjerne de visne blade endnu, men jeg er stærkt fristet, det er så spændende at se, hvad der kommer op under dem.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, græsset var ikke nemt at dele, jeg kunne ikke have gjort det selv. Tja... måske har jeg været lidt tidligt ude med at fjerne blade, men kunne ikke dy mig :)

   Slet
 3. Hej Ulla.Hvor har i været heldige med vejret hos jer..........vi har slet ikke set solen her hos os.
  Men Bobo fik da klippet lidt ned medens jeg ordnede ting indendøre.Bla. mit indlæg om åbne haver og plantemarkeder.
  Og håber da vi ses til nogle af dem.
  Godt at få ryddet op derude og at se at der sker noget under alle bladene.
  Glæder mig til alle tulipanerne blomstre.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var meget heldige, vejret var simpelthen så skønt. Jeg så dit indlæg - det er en god oversigt. Vi ses da helt sikkert mindst 1 gang!

   Slet
 4. Det er dejligt, at foråret er på vej! Jeg har desværre ikke nået noget i haven denne weekend, men de fleste stauder blev dog klippet ned for et par uger siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så du har endda været endnu tidligere ude end mig :) Ja, skønt med en ægte forårsmåned, selvom den lægger koldt ud.

   Slet
 5. Hvor skønt med solskinsvejr. Her har det været gråt i gråt hele dagen. Godt der var en Chokoladefestival at gå til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh... ja, jeg så godt dine chokolade billeder :)

   Slet
 6. Hvor har I haft en dejlig dag - helt forårsagtig må jeg nok sige. Så kommer energien helt sikkert :-)
  Her har det været gråt og råt og koldt. Jeg har alligevel været ude for at pille julepynten ved hoveddøren ned og væk. Nu står tre små hornvioler og skutter sig i kulden, men det løfter lige udsenet derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en skøn dag med skønt vejr - en skam at Sjælland var indhyllet i tåge og kulde. Jeg har også sat en lille krukke med de første hornvioler, men de fryser.... heldigvis kan de jo godt tåle en smule frost.

   Slet
 7. Vi har også haft sol hernede i det ,midtsønderjyske, og jeg havde også planlagt en lille tur ude i haven bare for at se og se hvordan det ser ud i driverhuset, men det blev det ikke til alligevel. Men håber at jeg næste weekend endelig kan lidt ud med saks og trillebøre.
  Men dejlige krokuser du viser
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan sagtens nås endnu, Kirsten - og mon ikke der kommer mange flere dejlige forårsdage her i marts. Det rykker efter at få tømt drivhuset så vi kan komme til at sidde derude, men det må nok vente lidt endnu.

   Slet
 8. Hej Ulla.
  Sikke dejlige forårsbilleder.
  Jeg er gået igang med at tapetsere og male inde i huset, så haven må vente lidt endnu. Men jeg har brugt de første penge på havebudgettet, og jeg er dagligt ude og se hvad der spirer og gror.
  Men så snart jeg er færdig indenfor, kan det kun gå for langsomt med at gå i krig derude. Mit indendørs projekt er mest for at aktivere de kriblende fingre jo....
  Hils Malcolm.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene, jamen det skal jo også til og det er så dejligt at få frisket op indendørs. Tak for hilsnen.

   Slet
 9. Hej Ulla, i har vel nok været heldige med solen :o) her på sjælland nåede den ikke igennem den tykke dis der lå. Dejligt at se toppene på alle tulipanerne og mon dog ikke anemonerne snart begynder at røre på sig. Jeg har lige bestilt nogle nye hos Stauby stauder, dem glæder jeg mig meget til, så kan det da være jeg skulle lave et frk Anemone bed :o)
  Kh Fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi var noget bedre stillet med solskin end I på Sjælland. Jeg var godt nok også overrasket over at se hvor langt tulipanerne var kommet.
   Ja, klø bare på med et anemone bed - det er så livgivende og man bliver så glad når alle de små anemoner står med "åbne ansigter" i forårssolen - hvis du forstår :)

   Slet
 10. Hej Ulla
  Dejligt at komme igang med nedklipning og oprydning. Jeg er så småt startet, men så længe vi har nattefrost lægger jeg bånd på mig selv og forsøger at vente ;)
  Smukke krokus mine blomstrer ikke endnu, så jeg nyder lige dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det burde jeg nok også - altså vente... men det var nu også kun en lille bid af haven jeg gik i gang med i søndags.

   Slet
 11. Åh nej.... jeg har ikke været der endnu!!!! Nå, mon ikke jeg når det og imens kan jeg jo nyde at I andre knokler rundt derude. Kan sagtens mærke fornemmelsen af sol og lidt kulde, alt det visne der knaser og de fine bede med alle spirerne. Jow-jow vi er på vej... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også bare en lille tyvstart - siden den dag har vejret ærligt talt ikke været forårsagtigt !!

   Slet
 12. Det høre deilig ut å kunne holde på i hagen :-)
  Her er snøklokker og krokus kun kommet 2-3 cm over bakken, og vi har mer vinter i vente..
  -10 på morgenen, men om sola titter fram kan den nytes i solveggen.
  Ha en fin uke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare med at nyde solen selvom det er koldt. I får de samme blomster men lidt senere :)

   Slet
 13. Jeg håber med dig at stauderne og andet godt klare at få fjernet dynen af blade. Jeg ryddede nemlig også op i haven i weekendens skønne vejr...burde have ventet for sikke al det fine nye liv der kom frem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bare fristende, Anette - men jeg lod nu de fleste bede være og se nu hvilket vinterligt vejr vi har fået igen. Æv - men det går kun én vej, og det er sikkert :)

   Slet
 14. Kære Ulla og Mysterious Mr X

  Hvor er det dejligt at se, at også I er vågnet af vinterhiet. Her mod vinterens afslutning og forårets begyndelse, er der rigeligt at tage sig til derude. Vi er igang med en omgang opfriskende maling, oprydning etc etc. Der er rigtig lang vej endnu, men idag har sneen sat en stopper for udendørsaktivitet. Så har jeg tid til at besøge jer....det er nu slet ikke så ringe.

  Håber I har det godt, I søde mennesker.

  Knus og kærlige hilsner fra os begge......fra sne-øen, der er indhyllet i tåge

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh... ja, der er så mange ting, man kan give sig af med når solen og lyset gør dagene længere og man får mere energi og lyst til at lave noget udendørs. Vi skal også male skuret her i foråret, men det må vente nogle uger endnu. Ja, langsomt trækker jeg mig ud af vinterhiet, men i dag har jeg begravet mig indenfor igen i dette slud-snevejr.
   Vi har det godt - tusind tak for din hilsen - jeg tænker ofte på jer. Knus retur

   Slet
 15. Kære Ulla.
  Åh, får du ikke også helt kriller i maven, når du finder alle de smukke skud, som er på vej? Det gør jeg, kan næsten ikke vente længere.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det er helt overvældende så meget der kribler og krabler der nedenunder vinterdækket. Vi har en skøn tid forude.

   Slet