Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 19. oktober 2013

Dahliaerne taget op

Så blev Dahliaerne taget op.

Jeg så hos en anden haveblogger at der var bundet garn i blomsterfarven omkring knolden for at markere blomstens farve - den idé har jeg hermed adopteret.

Nu er vores få Dahliaknolde - vi har kun ca. 8 - lagt til tørring og bliver inden længe vinterputtet. Så er der kun at glæde sig til foråret når de skal i jorden igen.

De sidste Dahlia blomster kom i en gammel messingspand, som nu kan nydes indefra stuen.
Men hvor har vi dog bare plukket buketter af de skønne knolde, og jeg har planer om mange flere Dahlia til næste år - er bare blevet inspireret så mange steder her i blogverden om Dahlia - hos Hanne, hos Birgitte og hos Katinka. Nu kan jeg bruge vinteren til at overveje hvor jeg skal købe knolde og hvor jeg skal gøre af dem i haven.  Jeg mangler plads...

20 kommentarer:

 1. I må investere i en kolonihave, så I får mere plads :) Det er flot med alle de dahliaer, jeg kan godt forstå, at du er vild med dem. Kan I blive ved med at få dem opbevaret på Malcolms arbejde, nu tingene ændrer sig, for ellers kan det da også blive et problem.
  Men sikken et par flotte spandfulde.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ha- ha- ja, det har vi også sommetider talt om, men så kan vi jo ikke gå og hygge sammen i haven. Vi må finde på andre løsninger. Næ, Dahliaerne må i år vinteropbevares her på matriklen, de er pakket forsvarligt ned nu og så håber jeg det bedste. Men vi har været glade for den opbevaringsplads der var på hans arbejde. Godt husket af dig, for øvrigt!

   Slet
 2. Dahliaer er skønne, og hvis man har godt med bar jord at placere dem i i foråret, er det bare med at plante løs :) Jeg er desværre nået til den erkendelse, at det snart må være slut med dahlia hos mig, da jeg med mine sølle 500 kvm simpelthen ikke kan blive ved med at finde plads. Suk. Jeg bliver dog nødt til at se, om jeg ikke nok kan presse et enkelt eksemplar ind af min yndlingsdahlia næste år (hvid med pink nister) ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ... ja, hvem der bare kunne plante løs, ikke ?

   Slet
 3. Det med den farvede tråd duer nok ikke hos mig. Så meget lyserødt garn findes ikke ;-) Man er nok på forkant, kan jeg se. Sådan er det ikke hos mig. Frosten i går nat gjorde kål på min dahlia, men de må vente med at komme op af krukkerne, til næste weekend. Achillea skriver "sølle 500 kvm". Det er jo en hel park i sammenligning med min have. Jeg har dahlia i krukker, og det er ikke så dumt.

  SvarSlet
  Svar
  1. åh... der er eller mange meter i et garnnøgle (hi-hi). Jeg har altid været imponeret af hvor meget du har i din lille have - Dahlia i krukker er også vejen frem hos mig, tror jeg.

   Slet
 4. Ideen med garnet er smart, det har jeg ikke set før, så jeg hapser også ideen. De må op af deres krukker i løbet af ugen. Jeg har alle mine dahlia'er i krukker. Men det kan da være en god idé, at finde et sted at grave dem ned.....ellers må jeg grave lidt mere græs op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er altså ikke ret meget græs tilbage i vores have - jeg må ty til krukkerne :) Og vandkanden.

   Slet
 5. Vilken bra idé med garn i blommans färg, hos mig behövs det inte, för jag har bara vita, än så länge. Dahlior är fina, mina hann inte blomma färdigt innan frosten kom och tog dem. Härliga färger, du har. Ha en skön söndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. De hvide Dahliaer er bare så smukke, de står bestemt også på min ønskeseddel. Vi har ikke haft frost endnu, men I har allerede.

   Slet
 6. Georginer er et hit. Vi har haft dem i mange år og får flere og flere. Det er landliggermandens område, men jeg noterede mig også ideen med garnet, da jeg så den hos Susanne med bloggen Heaven. En rigtig god ide hun der har fået.

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en god ide fra Susanne - jeg kunne i skrivende stund ikke komme i tanker om hvor jeg havde fået ideen fra.

   Slet
 7. Hej Ulla.Flotte store knolde du viser.Jeg synes også at det er et problem at finde plads til flere Dahlia.....men har også mine i krukker.Dejligt at du kan nyde de sidste blomster inde fra stuen.God søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver helt overrasket over hvor store knoldende egentlig er, når man får dem op af jorden. Den ene store lilla blev delt i 4 knolde. Jeg tror også at krukker er vejen frem, men man skal være omhyggelig med vandingen.

   Slet
 8. Så smukt du vinterklargører Ulla - og ideen med garnet så jeg også hos Susanne værd at huske - det gør arbejdet med at placerer knoldene til foråret lidt lettere :0)

  Skal vi leje et stykke jord sammen søde for de pladsproblemer kender jeg alt for godt ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. uf, ja - pladsproblemer - det er ikke rart - vi er vist mange i samme båd :)

   Slet
 9. Hej Ulla. Hvor er det en god idé med garnet. Jeg skriver farverne op på små hvide sedler og lægger ved, det fungerer også godt. Ja, det er herligt at få knoldene op og ind, det gjorde jeg i går. Håber du finder plads til flere georginer, for de er ikke til at undvære. Jeg synes dog, du gør det godt i roser og klematis - det er helt imponerende hvad du har vist af blomsterflor i år. Det har været meget interessant.

  SvarSlet
  Svar
  1. .... men vi kender vist begge til gerne at ville supplere med endnu flere planter - åh, der er så mange ønsker.

   Slet
 10. Min mormor brugte faktisk også tricket med farvet garn om knoldene. Jeg selv kommer altid til at rode i det og er i tvivl om hvad jeg lægger i jorden næste forår. De klæder i øvrigt hinanden smukt, de georginer du har plukket :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er et godt trick, men jeg vil ikke tage æren for det.

   Slet