Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 13. januar 2013

Vinterdammen

Fiskene har det godt!

Her er et par billeder fra dammen, som der ser ud på denne årstid, billederne er taget i går.
17 kommentarer:

 1. Åh så smukt med sne på......her er det først lige begyndt at drysse lidt fistelsne - kun lige nok til at giver et hvidt skær ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro, jeg nyder det hvide skær og lyset i dag - endda med sol på. Jeg håber I får lidt mere, jeg ved jo at du kan li' det.

   Slet
 2. Skønne billeder fra din snedækkede have. Vi har også i løbet af natten fået et lille drys hvidt, men ikke meget :o)
  Jeg har også været ude og tjekke om vores fisk er ok, men de kan nu klare en hel del der under isen :o)
  Det er et rigtig flot vandfald I har fået lavet, sådan noget kan jeg godt li. Og jeg kan forestille mig at fuglene også er ret glade for det :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Bettina :) Ja, i år har vi ladet den ene pumpe køre hele vinteren og den holder en våge åben til både fisk og fugle, det tror jeg også de sætter pris på. Jeg har nu også et lille fad vand på terrassen, som jeg holder frostfrit til dem.

   Slet
 3. Ja dammen er også flot om vinteren, om end noget anderledes. Vi har fået et pænt lag sne her hos os, på Fyn er der også en del sne.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Faktisk slet ikke så ringe. Sneen pynter også gevaldigt i dag i solskin.

   Slet
 4. Lader til at jeres vandfald holder dammen åben. Smart nok. Udover at det nok er dejligt med en blid rislen om sommeren. Tror vist jeg må ned med en kande kogende vand og se, om det er nødvendigt at lave et åndehul i isen til guldfiskene, som bor i mit vandhul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt sige dig, Nette, at der er rigeligt med rislen om sommeren, for Malcolm har mange pumper og små springvand kørende i de to damme. Somme tider, når jeg sidder ved dammen og slapper af og nyder denne rislen, ja så bliver det somme tider til for meget "larm". Men fint med en våge til fugle og ilt til fiskene her om vinteren. Hvis dit vandhul er dybt, skal fiskene vel nok kunne klare det?

   Slet
 5. Hej Ulla. Sikke nogle gode vinterbilleder du har vist de sidste par dage. I har meget mere sne end her hos os. Her er stortset ingenting! Jeg kiggede også på billedet med vandet, der løber ned i dammen, men kunne ikke huske om I har fisk deri?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg sætter stor pris på et let snelag, det giver et helt andet lys til øjet. Jo, vi har en masse fisk i dammen, de plejer at klare sig vinteren igennem, fordi den er så dyb, men det er første år at vi lader pumpen køre med vandfald hele vinteren. Ved ikke om det virker hvis vi får virkelig streng frost.

   Slet
 6. Hej Ulla.Sikke dejlige sne billeder fra din have.Vi har så godt som ingen sne her hos os....men dejlig solskin og -1 grad.Håber alle jeres fisk klarer vinteren.Rigtig god søndag til jer knus Jette

  SvarSlet
 7. Her i nord har vi også fået et lille drys sne. Vi har også en pumpe, der kører hele vinteren. Det holder fiskene i live. Sidste år opdagede vi ikke at puppen gik til og det betød, at de fleste fisk gik til:-(
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da ærgerligt for jer, Lene - hermed dokumentation for at pumpen virker.

   Slet
 8. Dammen din var virkelig fin, selv på vinterstid.

  Ønsker deg en ny fin uke! Klem

  SvarSlet
 9. Godmorgen Ulla. Hvor er det altså flot, man bliver altså helt syg for at få sådan en dam, når man ser dig.

  Her er kommet et ordentlig omgang sne, så haven er nu dækket igen. Men så længe det er frost, så er det jo fint.

  Ha´ en dejlig dag.

  Knus
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen... Ja, nu er der såmænd kommet endnu mere sne og hele haven er totalt begravet. Sneen passer på alle vores planter mens det er frost. Smart !

   Slet