Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 20. januar 2013

FugleI går dag jeg rendte rundt i haven og placerede balloner til islygter havde solsortene også travlt - med frokosten. De er meget tamme nogle af dem, og flyttede sig nærmest ikke når jeg skulle forbi.


Hvor er det skønt at have fuglene så tæt omkring sig i haven, selvom vi ikke kan mønstre hverken rovfugle eller spætmejser og kernebidere. Kun en enkelt rødhals kommer somme tider og desværre har vi ikke set den hvide solsort i over en uge nu.Her kommer lige lidt snebilleder fra vores have - jeg har slet ikke fået taget billederne før nu, da det altid er for mørkt til daglig når jeg kommer hjem fra arbejde.

Om vinteren tager haven sig nu flottest ud i snedragt.

Den store dam bagerst, den lille forrest

Hortensia

Her vokser 6 clematis om sommeren

Høstanemoner i vinterdragt


Snedækkede lavendler

9 kommentarer:

 1. Det er dejligt med sjældne fugle i haven, men det vigtigste er, at der er nogen, og det er der jo heldigvis.
  Vi har ikke sne på buske og stauder her hos os, jeg synes ellers vi har en del sne, men jeg har slet ikke set, at der har ligget sne der. Det har nok kun været forrige fredag, da der kom så meget.
  God søndag til dig.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. Solsorte er der også mange af her, en otte - ti stykker er hele tiden i gang med æbler og frø, dog har jeg aldrig set en af de sjældne hvide. Du har fået meget mere sne end her og de flotte 'snehatte' rundt omkring i din have, er meget dekorative. I dag skinner solen dejligt igen men det er så koldt, - 11 her, så jeg nyder landskabet lidt endnu fra vinduerne til det er varmet lidt op af dagen.
  Der synes, at være lidt frit vand i vandbassinet, mon ikke fuglene er meget glade for det :-)
  Kh Rose

  SvarSlet
 3. Da jeg bor i lejlighed har jeg ingen fornøjelse af at fodre fugle. På mit job - på landet, har jeg lavet en masse fordre kugler sammen med brugerne vi har hængt op. Sikke et liv der er blevet uden for vinduerne. Det er så skønt at kigge på, her i kulden, og sikke mange forskellige fugle man pludselig ser.

  SvarSlet
 4. Skønne billeder. Jeg har spætter om sommeren, men ser dem aldrig om vinteren. Hvordan kan det nu være mon? Ganske vist ligger min lille have ikke lige uden for mine vinduer, men 60-80 m nede af en lille sti, men jeg benytter en kiggert flere gange om dagen :-) Tror lige jeg vil lukke computeren og smutte ned og fylde op med jordnødder :-)

  SvarSlet
 5. Smukke snebilleder fra din have, og der er meget sne hos jer! Sjovt du lige nævner den hvide solsort, for jeg tænkte netop på den her til morgen, om den mon ikke er glad for at kunne gemme sig i sneen, og så nævner du den selv!
  Mon ikke den falder i et med de hvide omgivelser, og du så derfor ikke får øje på den?

  SvarSlet
 6. Det er herligt at følge med i fuglelivet derude, håber da at din hvide ven vender tilbage.
  Det er et imponerende clematishegn du har :)

  SvarSlet
 7. Hej Ulla.Smukke sne billeder fra din have.Sød solsort du viser.Vi har en der bor under vores store laurbær...der er læ.Jeg lægger foder ud til den hver dag.Vi har også kun de almindelige fugle i vores have,men de er da også søde.
  Rigtig god søndag til dig knus Jette

  SvarSlet
 8. Skønne vinterbilleder fra din have, sne og sol er en god kombination når vi endelig har fri mens det er lyst ;o).
  Solsorte har vi også en del af, de orker ikke flytte sig, men tænker nok nærmest, åh dem igen nu ;o). Den hvide solsort er nok gået under cover i sin kamuflagedragt, håber du atter ser den når sneen smelter ;o)

  SvarSlet
 9. Hej Ulla
  Så fandt jeg din blog. Jeg skal da lige love for du har nogle tamme solsorte. Her på Sjælland vil de gerne rende lige i hælene af mig når jeg går i haven og luger. Men så snart jeg vil fotografere så er de fløjet.

  Hilsner herfra.
  Linda

  SvarSlet