Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 18. december 2011

VinterdækningVi har hentet juletræ i dag.

Samme sted - godt ude på landet - har vi hvert år mulighed for at få en trailerfuld gran med hjem, som vi bruger til at vinterdække de små sarte ude i haven. I år var der også fyrregrene at få, så nu har vi "puttet" planterne for vinteren.


Her en lille skabiose, som titter frem gennem granriset.


Vi har mest dækket clematis og nogle klatreroser og så de helt nye stauder.Vi mistede nogle clematis sidste år, hvor vi slet ikke nåede at vinterdække, fordi vinteren kom så tidligt, så i år er vi ekstra opmærksom på det. Nu er vi jo også begunstiget af mildt vejr, men jeg tror ikke at vi undgår rigtig vinter og jeg ser også frem til frost og sne - kom bare an, nu er haven i hvert fald klar !

Fiskene svømmer rundt under et let islag. De har også fået deres vinterhi stillet op (en flamingo-tønde på hovedet), og for øvrigt er dammen ca 1 meter dyb, så de går bare i vinterhi på bunden.Rosen "Pernille Poulsen" kunne jeg ikke gå forbi uden at tage et par billeder mere:Det var så den 4. søndag i advent. I aften pynter jeg juletræet!

12 kommentarer:

 1. Dejligt med noget gran, så du kan få vinterdækket. Jeg vinterdækker ikke clematis, men måske er det en god idé, i hvert fald at dømme efter det du skriver. Det er ikke godt hvis de dør p.gr.a. frosten.

  SvarSlet
 2. Ja, så er haven da puttet og klar til godnat-sang og vintersøvn :-)

  SvarSlet
 3. Det er godt at få ekstra gran med hjem til at dække med. Jeg har også fået et ekstra bundt med hjem og skal ud og putte planter i morgen. Efter juledagene saver jeg selve juletræet i stykker. Så er der endnu mere at dække med. God uge til dig. Skønt billede først på din blog

  SvarSlet
 4. Hvor ser det bare hyggeligt ud, når planterne sådan er blevet puttet :-)
  Jeg gør det samme efter nytår, når juletræet kommer ud, for jeg har desværre ikke adgang til så meget gran.
  Jeg nåede det heller ikke sidste år, og jeg mistede også en del Clematis. Nogle af mine kom heldigvis igen, men tre er helt væk.
  Forhåbentlig får vi en Clematis-venlig vinter i år :-)
  Dejligt med rosenbilleder 4. søndag i advent.

  SvarSlet
 5. Skønne billeder fra din have :-) Nu kan dine planter gå vinteren og en evt. barfrost (det er jo den der er hårdest ved planterne) i møde uden at fryse for meget om fødderne.

  SvarSlet
 6. Hvor ser det dejligt ud at planterne er puttet og beskyttet. Her håber jeg at frosten liiige vil være så venlig at vente til efter jul og så får de mest sarte lidt af juletræet på :o)

  SvarSlet
 7. Så har dine planter da fået vinterdragt på, så nu skulle de jo være godt beskyttet.

  SvarSlet
 8. Var vi ikke blevet enige om at sløjfe vinteren :) Jeg er lidt splittet, for det er godt nok mørkt for tiden, men jeg orker ikke sne og frost i marts...

  Vi har også lidt svært ved at skaffe gran, i hvert fald til en pris, der er til at betale. Men vi må se, hvad vi gør, hvis der pludselig vises tænder, for det er jo også ærgerligt at miste en masse. Men efter jul, ikke :)

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 9. Du er skam meget fornuftig i din have, og den Pernille Poulsen rose må jeg have fat i !!! Især på min datter's vejne, hun hedder Pernille :)

  SvarSlet
 10. Det er en god idé at "putte" planterne. Jeg håber dog ikke på al for mange frostgrader. Men lidt sne, må der gerne komme!

  SvarSlet
 11. Jeg gør også som du, men først efter jul. Her i området får man ikke bare sådan liiiige lidt ekstra gran med, og det ser da ud til at du har fået en del af det løse til at vinterdække med.

  Jeg håber også at der ikke kommer hård frost før efter jul.

  Du må have en dejlig juleaften

  hej fra
  Eva

  SvarSlet
 12. Jeg håber at I allesammen får mulighed for at vinterdække jeres sarte små planter også, så vi alle kan undgå at miste noget ved en evt. barfrostperiode.

  SvarSlet