Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 13. december 2011

Orkideer

Disse store "krabater" har jeg 4 stk. stående af i min køkkenkarnap. De blomstrer om kap nu, har faktisk gjort det længe.


Jeg har orkideer i næsten alle mine vindueskarme (både øst- og vest-vendte), det er virkelig min favoritblomst indendørs. De er så taknemmelige at have med at gøre. Vand får de 1 gang om ugen ved at jeg sætter dem i bryggersvasken og lader dem trække en times tid. En let overbrusning af bladene kan de også godt li'.Jeg har fortrinsvis hvide orkideer, men denne her er nu også meget flot:Hvad er jeres erfaring med orkideer og har I nogle flotte nogle?

14 kommentarer:

 1. Ja dine er rigtig flotte. Jeg har to i blomst nu og så har jeg en, der er på vej, men det er ikke phalaneopsis, men en dendrobium. Den blomstrer næsten altid til jul, og jeg kan næsten bedre lide den end de andre.
  Når den er helt udsprungen, kommer der billede af den.
  Der hvor jeg var på besøg i lørdags er der orkideer, mange alle vindueskarme er spækket med dem, både ovenpå og nedenunder. Men kun dem der blomstrer er nedenunder, jeg tror hun sagde, at hun havde 70. Det er udelukkende fordi det er nemme planter, haven interesserer hun sig slet ikke for.
  Min mor har også en del på plejehjemmet, der gror de godt.

  SvarSlet
 2. Dine orkideer er særligt flotte, synes jeg. Jeg har orkideer, men jeg er ikke god til dem. Jeg synes de står for længe uden blomst - og så bliver de for kedelige og så går jeg sukkerkold og smider dem ud eller forærer dem til folk med større tålmodighed.

  SvarSlet
 3. Phalaenopsis sådan skulle det staves :o) det er en svær en.

  SvarSlet
 4. Lige pt har jeg kun en enkelt stående fremme - også en hvid men ikke med så mange fine blomster som din. De andre er sat i skammekrogen på et værelse, hvor de skal blive, til de vil blomstre igen.

  Jeg er ikke konsekvent med vandingen men giver dem omkring ½-1 dl et par gange om måneden. Bare lige ned oveni.

  Eneste fejl ved orkideer er, at de ikke dufter.

  SvarSlet
 5. Jeg har et par orkideer, som er i blomst nu, men de har slet ikke så mange blomster, som du viser på øverste billede - den er virkelig flot.

  Mine kommer også i skammekrogen (= et værelsesvindue) når de ikke blomstrer og så kommer de ud i stuen, når de blomstrer.

  Jeg har en skål med vand, som de skiftes til at bade i - de bliver aldrig vandet ovenfra.
  Giver du dine orkide-gødning?

  SvarSlet
 6. Jeg er også ret vild med orkideer. Faktisk noget af det eneste, der rigtigt overlever i min vindueskarm, de og så kaktus/sukkulenter :) På trods af at det er mod syd og med ret meget direkte sol.

  Jeg vander ala Frøskuffen, indtil videre har de overlevet det. Har købt sådan nogle gødnings-pinde til orkideer og det har faktisk givet bonus.

  På et tidspunkt var jeg ret stolt over en af mine, der pludselig lavede et nyt skud sådan yderst på en stængel, med rod-stængler osv. præcis som en lille plante. Indtil naboen fortalte om et besøg på Fredensborg, hos Dronning Ingrids orkide-gartner. Han havde fortalt at de var et tegn på mistrivsel, en kamp for overlevelse, hmm.

  Jeg har kun Phalaenopsis, hvide og en ret stor lilla, som nok springer ud om en måneds tid. Må huske at tage et billede :) Den er sat ned en stor glasvase fra IKEA, siden er den vokset som en gal.

  kh Anne Mette

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 7. Pielęgnuję storczyki podobnie jak Ty. Mam tylko dwa, ale pięknie mi rosną. Pozdrawiam

  SvarSlet
 8. Hej. Jeg har også et par orkidéer, der lige nu er i blomst. Jeg vander også ala frøskuffen og på den ene er der to stængler med blomster og i den anden er der én stængel. Jeg ved ikke noget om sorten. Den ene er tofarvet (lyserød oghvid) og den anden er hvid. Jeg er meget glad for dem og de står også nogle steder, hvor man rigtig kan se dem!

  SvarSlet
 9. Tak for jeres søde kommentarer :)

  Lisbeth, jeg ved slet ikke hvilken type mine er... er de Phalaenopsis??

  Bente, det kender jeg godt, men mine er flinke til at komme hurtigt i blomst, så de kommer ikke i skammekrogen.

  Frøskuffen, ja - tænk hvis de også duftede. Jeg tror nu at de er glade for konsekvens omkring vanding.

  Susanne, nej mine bliver heller aldrig vandet ovenfra. Jeg giver ikke speciel orkide-gødning, men en gang imellem kommer der et skvæt alm.blomstergødning til stueplanter i vandbadet.

  Anne Mette, det lyder egentlig fint med gødningspinde, måske jeg skulle prøve det. Mine står også i store glasskjulere fra Ikea (så har de vist fået reklame for i aften, hvad?) men de er gode, for de er så tunge, at de ikke vælter med de store orkideer. Glæder mig til at se din den lilla.

  Giga, to er da en begyndelse :)

  Birgitte, orkideer skal selvfølgelig stå hvor man kan se dem:) Når man først har fået lidt succes med dem, bliver man lidt bidt af det.

  SvarSlet
 10. Orkideéer er stort set de eneste planter jeg har her inde plus et par palmer. Jeg giver mine en tur i vasken ca en gang om måneden.

  Til frøskuffen kan jeg sige, at det er ikke helt rigtig, at orkidéer ikke kan dufte. Jeg har blandt andet en der dufter/lugter af labre laver (slik)

  SvarSlet
 11. Hej igen Ulla
  Ja dine er Phalaenopsis. Jeg løfter potten med mine, er den let får den vand, er den tung, får den ingenting. Jeg har før haft orkidegødning, men havde ikke noget i sommer, så de fik hver en kvart gødningspind. Jeg mener ikke de kan tåle så stærk gødning som de almindelige stueplanter. Min mors får så vidt vides aldrig gødning. Der er en der har blomstret over et år og de andre, hun får jævnligt nye, de er stort set i blomst hele tiden. Mine har skjoldlus, det er knap så sjovt, men de blomstrer pænt alligevel.

  SvarSlet
 12. Lisbeth, ja det mest fantastiske er jo næsten den lange blomstringsperiode - mine kan stå i 4-5 måneder på denne måde.

  SvarSlet
 13. Hold da op, du har da grønne orkide-fingre tror jeg :-) Jeg har da aldrig set så mange blomster som i den hvide. Den er virkelig flot.
  Jeg har pt en enkelt som jeg har arvet fra datteren. Den har faktisk lige sat en blomsterstilk. Jeg havde én engang som holdt i mange år og blomstrede rimelig. Men så plantede jeg den om efter alle kunstens regler, og så døde den, øv altså. Gødningspinde lyder smart.

  SvarSlet
 14. Hvor er dine Orkideer smukke.
  Vi har også nogen Orkideer. Håber jeg kan få dem til at blomstre igen.

  SvarSlet