Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 9. august 2011

Et lille haveprojekt

Vi mangler plads i haven fordi der hele tiden er nye planter, som vi kunne tænke os!

Nu kan man jo ikke få alt hvad man peger på, men man kan vel g-r-a-d-v-i-s-t udbygge sine haveplaner....

I mange år har vi haft et lille trekantbed klemt inde mellem den efterhånden MEGET store spireahæk og så ligusterhækken (se bagest på billedet). I dette trekantbed blev der for mange år siden plantet bl.a. en gul solhat, asters, salvie og stjerneskærm. Desuden var der enorme mængder af gule påskeliljer og krokus. Måske fik vi aldrig passet bedet ordentligt, måske var hækken for dominerende..... Planterne trivedes i hvert fald ikke. Nu har vi besluttet at nedlægge det lille trekantbed og samtidig fjerne et område med græs, så hele arealet faktisk bliver lagt sammen med et andet eksisterende staudebed, hvor der yderst står en lyserød floks.I øvrigt er det selvsamme spireahæk, som vi også har planer om at fjerne og så plante roser i stedet for. Det vil se flot ud langs vejen.

Nu er græsset fjernet, bedet gravet grundigt igennem og blandet op med gødet spagnum.
De føromtalte stjerneskærm er nu flyttet ud i forrest i det nye bed og så skal der bl.a. plantes nogle forskellige solhat, som allerede er bestilt hos Staudefeen og endvidere en blålilla floks, som skal stå ved siden af den lyserøde.

Hvad der mere skal i bedet, er ikke fastlagt endnu. Jeg ønsker mig nogle gode partnere til lyserøde solhatte og også noget, der skal blomstre maj-juni som ikke generer solhatte.

Har I oplagte planteemner - så sig endelig frem...

Sluttelig et billede af min frøkenhat Zinnia, som jeg har et bed med. De er dejlige, også at tage ind i vaser og næste år skal jeg selvfølgelig have en lyserød udgave af disse også...

4 kommentarer:

 1. Det var dog et dejligt stort bed, du fik ud af den lille trekant. Jeg synes også selv det er svært at finde nye planter til nye bede, for der er jo både højde, blomstring og farve at tage hensyn til. Har det samme problem med et bed, der skal lægges om, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

  SvarSlet
 2. Der er altid noget at lave.... "færdig" bliver man nok aldrig! Håber du finder nogle gode partnere til de smukke solhat.

  SvarSlet
 3. Sikke et skønt stort bed du fik ud af den forvandling :-)
  Claus Dalby nævnte for nylig, måske i den gamle Haven fra Hune, at frøstjerner er perfekte partnere for solhatte, fordi de også er sent på den om foråret. Så den kombination skal jeg ihvertfald prøve.
  Jeg plejer at gå rundt i haven, og se hvad jeg har, som passer i den højde, farve og blomstringstidpunkt. Og så deler jeg, eller flytter. Jeg har opgivet at lave et bed færdigt af én gang. Jeg synes at jeg altid ender med at plante og flytter en 2-3 gange før det er som jeg vil have det. Men for mig er det fint nok, for min have er jo lille, og så får jeg mine lyster styret på den måde :-D
  Jeg googler også meget for at finde gode partnere.
  Rigtig god fornøjelse med dit nye bed :-)

  SvarSlet
 4. Tak for linket ;-)

  Det bliver spændende at følge dit bed. Helenium er også dejlig sammen med Echinacea - de skygger ikke om foråret og har ikke en voldsom vækst. Specielt den helt mørke 'Ruby Tuesday' vil være skøn med de orange Echinacea.

  Til de lyserøde.... blå ærenpris bruger jeg selv. Den bredbladede er flot, men også langbladet ærenpris (Veronica longofolia) er skøn med sine høje spir i kontrast til de mere runde purpursolhatte. Den findes i både hvide, blå og lyserøde toner.

  Kh. Marlene

  SvarSlet