Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 14. juni 2011

Sjovt fænomen

Jeg har netop opdaget en sjov ting ved vores rose "Winchester Cathedral", som jeg har vist billeder af før. Men nu er der pludselig et LYSERØDT rosenhoved midt i det hele, og det sidder på samme gren som alle de hvide...  !! ?
Og minsandten om ikke et andet rosenhoved har et blad, der er tofarvet:DET har jeg godt nok ikke oplevet før. Det kunne godt se ud til at der er flere tofarvede knopper på vej:Har I også oplevet sådant?

8 kommentarer:

 1. Ta róża chciała się odróżnić od innych, dlatego taka jest. Pozdrawiam

  SvarSlet
 2. Så vakkert med 2-fargede roser! Sjovt! Jeg har ikke opplevet sådan før..

  Ha en go' aften:o)

  Helene

  SvarSlet
 3. Nej, det er da lidt af en gøgeunge ;-)
  Det må have noget at gøre med podningen, men jeg har ikke set det før.

  SvarSlet
 4. Jeg har lige købt den rose, den er så småt på vej med knopper, så jeg venter spændt på at se, om der kommer 2-farvede imellem, det kunne da være sjovt.

  SvarSlet
 5. Det mærkelige er at vi har haft rosen siden 2008 og det er første gang, jeg ser dette.

  SvarSlet
 6. Lene Borreskov Andersen15. juni 2011 kl. 09.59

  Hej :-)) ...det er meget normalt for rosen Winchester Cathedral at nogle af blomsterne har pink på sig ..eller en hel pink rose, sommetider kan de fleste blomster på en busk være med en anelse af lyserød ...dette skyldes at stam-moderen er den engelske rose "Mary Rose", som er stærk pink :-). Jeg har 5 Winchester roser, men kun to af dem laver lidt sjov med pink. Søde hilsener Lene B. Andersen.

  SvarSlet
 7. Det er sjovt, når planterne opfører sig sådan. Vi har nogle tulipaner, som er røde, og på samme sted kommer der hvert år en enkelt i flokken, som har et enkelt gult kronblad midt i al det røde. Den er noget særligt.

  SvarSlet
 8. Jeg har en engelsk redoute rose som opfører sig på fuldstændigt samme måde - de seneste år har den fået forskelligt farvede roser - i nøjagtig samme farve som dine, og også med tofarvede blomster! Jeg har haft roserne siden 2002 og det er først de sidste par år de er begyndt på det. Det bliver "værre" med tiden, men til gengæld er det faktisk utroligt kønt, fordi blomsterne changerer i alle mulige rosa nuancer! Pudsigt at jeg lige kom forbi den blog netop som du havde skrevet dette indlæg! :o)

  SvarSlet