Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

mandag den 14. marts 2022

Note til mig selv....


Er jeg den eneste, der henover en forårs sæson konstaterer at her og der burde der være lige netop den slags forårsblomst eller flere af de her farver?

I går var jeg i haven for første gang, sådan rigtigt her i år.

Ja, du læste rigtigt :)

Jeg har mange gange kikket ud på det fine solskin og tænkt at jeg snart måtte i gang, men ofte er det blevet ved tanken og strikketøjet.



Men søndag den 13. marts var lige netop den dag, hvor jeg fandt de slidte havehandsker fra sidste år frem og fik mig plantet på knæpude og med spand og lugepind og beskærersaks ved det hvide og gule bed.

Måske husker du - hvis du har læst med her de andre forår - at vi har en lang flisegang langs huset og her er det hvide, gule og blå bed.

Især det hvide og gule bed har sin glansperiode i foråret - sådan april og maj og lidt ind i juni, så det er altid her min havesæson begynder om foråret.

Der fjernes alt vissent, og nedenunder åbenbarer der sig alverdens forårsløg, akelejer og spirende stauder (ikke så mange). 

Så det fik jeg ordnet, samt klippet de visne blade af bispehuerne langs huset, fejet og ordnet.



.... men hvad er der med den overskrift?

Jo, jeg fatter ikke hvorfor jeg ikke har hvide krokus i det hvide bed og måske gule krokus i det gule bed.
Der er alt for få krokus i min have - og nu hvor jeg tænker over det, så husker jeg godt at sådan tænkte jeg også sidste år og forrige år...   

Så, note til mig selv:   HUSK AT KØBE KROKUSLØG til efteråret.




Til gengæld har vi mange fine klumper med vintergækker og Dorothea-liljer - men man kunne da sagtens have flere...







Og så er anemonerne så småt sprunget ud - det er jo skønt.

Og selvom meget er ulykkeligt i verden lige nu, så lykkedes det mig at koble fra og nyde mit lille havebed og de dejlige tidlige forårsblomster.

Håber også du finder ro og glæde i din have lige nu.


13 kommentarer:

  1. È proprio cominciata la primavera. Spero che li piova, qui non vediamo la pioggia da tre mesi...

    Ti auguro una buona primavera :)

    SvarSlet
  2. Ja det må du lige huske :) det er svært både at tænke på strikketøj og have, men mon ikke længslen snart lokker dig ud i solen. Det har også været for koldt derude, et par dage med dårligt vejr, så tror jeg, det kommer. Jeg har mængder af crocus, men ikke så mange gule og hvide desværre. Lilla i alle farver har jeg mange af. Anemonerne er ikke startet hos mig endnu, men det kan ikke vare.
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, strik og havearbejde er konkurrenter :)
      Jeg er ret vild med de lysegule krokus, men nu ønsker jeg mig altså nogle hvide og må huske at købe.
      knus

      Slet
  3. Hej Ulla!
    Det är helt fantastiskt med alla vackra krokus och snöklockor. Spelar ingen roll om krokusarna är vita, gula eller blå, de är lika fina ändå. Här har de precis kommit upp från jorden, så blomningen får jag vänta på.
    Ha det gott /Hälsningar Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har helt ret, Marika - de er allesammen vældigt fine og smukke, men jeg synes jo at jeg skal have de hvide også.
      Du har blomsterne i vente :)

      Slet
  4. Ha, ja det er ellers to gode hobbies: Strik om vinteren og have om sommeren. Jeg synes nu ikke du skal ærgre dig, for selv om solen har skinnet i flere uger, har det været koldt. I går var det fantastisk og jeg var også ude i mange timer.
    Ja husk det nu: Hvide krokus - det vil se flot ud. (Du har dog lidt gule, kan jeg se.) Jeg er selv faldet for krokus, fordi de fylder så lidt og visner relativt pænt.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
  5. Ja, undskyld jeg læser med på din egen huskeseddel, men der var noget bekendt ved den:) Når jeg ser dine billeder synes jeg nu nok du er meget godt med hvad angår forårsblomster, og så gælder det bare om at huske hvor der kan graves i efteråret. Det er her det bliver svært! Sidste år satte jeg pinde i jorden der hvor jeg skulle plante kejserkroner, men muldvarpen væltede alle pinde og selvom jeg fik plantet er der da ikke kommet noget op - endnu. Jeg satte ellers netop kejserkroner for at holde muldvarpen væk med den rædsomme lugt af rådne løg, men det virkede altså slet ikke:)
    Men nok om mig... Dejligt du fik en god dag i haven med hyggeligt arbejde - jeg synes dit bed ser fantastisk ud!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
  6. Det er en virkelig dejlig billedserie, du viser af alle de små forårsblomster i din have. Jeg kan godt forstå, de fik dig lokket væk fra strikketøjet og ud i forårssolen. Der er jo mørke aftner et stykke tid endnu, hvor man kan hygge sig med strikketøjet.
    Om foråret plejer jeg at gå et par haverunder med kameraet, og så fotograferer jeg de steder, hvor jeg vil lægge nye forårsløg til efteråret. Som billedtekst skriver jeg, hvilke løg jeg vil lægge.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
  7. Oh jeg fatter slet ikke du ikke liige smutter ud i haven og føler foråret komme? Nu hører jeg osse til dem der skynder sig ud , lige så snart det er lyst når jeg kommer hjem. Tænk hvis jeg gik glip af noget, uha. Hobbier har jeg nok af til den mørke tid. Men dagslys må jeg ha.
    De er så dejlige dine forårsløg. Krokus er skønne i alle farver. Men jeg syntes de gule er ofte hakket i stykker af fuglende? Måske fasaner.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
  8. Du har en bra plan framöver - krokus behövs många av. Och insekterna är så glada för att vi planterar dem. Det surrar helt otroligt bland lökarna här. Fin vårblomning som du har just nu och tanken med en vit och gul rabatt älskar jag.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
  9. Gjett om! Jeg tegner til og med kart (eller prøver å huske) over akkurat hvor det mangler krokus. Så kommer høsten, og så husker jeg ikke helt... Det blir spennende å se, når snøen forsvinner her, om det har blitt noe bedre.
    Nydelige vårbilder!
    /Irene

    SvarSlet
  10. Det er deilig å kunne la tankene fare når en er i hagen, og ja, i høst satte jeg både flere lyse gule (cream beauty) og hvite krokus (jeanne d'ark), kan ikke bli for mange krokus og jeg har også litt å gå på. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.