Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

torsdag den 27. september 2018

Billeder fra vores CANADA-ferie - Del 4Sidste del af vores Canada eventyr handler om Jasper området.

Jasper By ligger i den nordlige del af Jasper Nationalpark og ligesom Banff er der masser at se og prøve og mange turister.

Ved nogle af de flotteste søer kan det være svært at finde en parkeringsplads, så en god ide at komme tidligt på dagen.

I Jasper så vi mange dyr - flest kronhjorte (de nordamerikanske Elk/Wapiti) og elge.
Denne flok gik og græssede i udkanten af Jasper by og blev anført af en flot han, som dog havde svært ved at styre sin flok. Lidt stresset blev han nok også af de mange tilskuere i bilerne.

En elg langt ude i en kæmpestor sø:


Vi brugte en halv dag på at køre ud til Maligne Lake, den ligger 38 km uden for Jasper og man kører ad en meget smuk vej.

Maligne Lake er en af de største søer i de canadiske Rockies, 22 km lang og et godt stykke nede i den anden ende ligger Spirit Island, som er et meget kendt billede. Vi undlod dog sejlturen denne gang, men gik en vandrerute op til en mindre sø, Moose Lake  (og ja, der stod i det fjerne en han og hun elg, men det var svært at få ordentlige billeder).Vi var enormt heldige med vejret, solen skinnede og det var næsten vindstille. Lige det der skal til for at få de flotte spejlinger af bjergene i søen.
På vejen tilbage var der trafikprop. Det betyder normalt "dyr" og ganske rigtigt:  Denne unge elg gik fredeligt og græssede lige ved vejen. Jeg fik en skøn billedserie.


Sådan så der ud i trafikken...


Et fantastisk syn:


En aften vandretur rundt i Valley of the Five Lakes, blot dette ene billede:


Uden for Jasper by ligger nogle smukke, anderledes bjerge, bl.a. Pyramid Mountain. Jeg havde læst at det var værd at tage derud til solopgang, så endnu en gang måtte vi tidligt op.
Jeg har aldrig før oplevet noget så smukt. Ja, det var faktisk nok det smukkeste jeg så i Canada - Pyramid Mountain og Pyramid Lake blev en yndlign hos mig.


... 20 minutter senere:Ja, her spiste vi morgenmad - den smukkeste udsigt man kunne tænke sig.
... 1 time senere:Askepot havde glemt sine guldsko:
Efter morgenmaden måtte vi ud at vandre - en 5 km tur op over bjerget over for Pyramid Mountain - et betagende syn ud over Patricia Lake.


Lidt fra Jasper By:


I udkanten af Jasper by begynder Icefields Parkway - de 230 km til Lake Louise i Banff Nationalpark.


Her er vores lille "sommerhus" - det var en herlig sag.Aftentur langs Athabasca River:I Jasper måtte vi også flere gange holde for toget - den ene gang det berømte Rocky Mountaineer - som jeg drømmer om at få en tur med.Vi oplevede meget mere i området - og besøgte også Mount Robson Provincial Park og Valemount og så en masse der - men min fortælling slutter her med disse billeder.

Canada er et dejligt rejseland, der er plads på vejene, der er højt til himmels og der er hjertevarme og interesserede canadiere.

Der er så megen skønhed at man næsten ikke kan rumme det, men må ha' det med hjem og igen og igen vise frem i små bidder og fordøje.

Jeg håber I har nydt rejsen.9 kommentarer:

 1. Hei Ulla.
  Som du sier. Det tar tid å fordøye alt dere har opplevd på denne turen. Fantastiske bilder av et flott landskap. Herlig å ha en bobil å kjøre rundt med. Da er man sin egen herre.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
 2. Smukke billeder - tak for turen, fantastiske billeder især af søerne.
  Jeg gætter på, at det ikke bliver sidste gang I tager til Canada.
  Ses :)

  SvarSlet
 3. Det er da det vildeste land, hold op der er betagende smuk. Det har været en fantastisk billede tur, tak for du ville dele og tage os med.

  Knus, vi ses i morgen :o)

  SvarSlet
 4. Hold-da-op hvor er der smukt, tak for oplevelsen

  SvarSlet
 5. Hvor har I dog haft en fantastisk ferie og sikke en masse smukke billeder I har taget. Tak for turen!

  SvarSlet
 6. Hej Ulla.
  Fantastiske billeder og fantastisk fortælling om jeres rejse til Canada. Det har været en fornøjelse at læse med.
  God weekend.🍁🌞
  Kh Lis

  SvarSlet
 7. Det kan du tro og tak for turen, det er utrolig smukke naturbilleder - jeg mister helt vejret over den smukke udsigt over søen hvor I så solopgangen.

  SvarSlet
 8. Tusind tak for turen og de smukke, smukke, smukke billeder :-))

  SvarSlet
 9. Hold nu op for en tur I har været på. Der er meget smukt. Personligt er jeg nok mest imponeret over al jeres vandren i bjerge, men det skyldes nok mest at min krop ikke kan holde til sådan en tur. Men, så er det jo rart at kunne være lidt med på sidelinjen :)

  SvarSlet