Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

torsdag den 26. juli 2018

To på tur - DEL 3 - Vesterhavet, ukendte steder og en mølle


Sidste indlæg om vores korte sommerferie i uge 28 bringer os til fjerne steder på den jyske vestkyst i Thy som Agger, Stenbjerg (med Stenbjerg Landingplads), Nørre Vorupør og Klitmøller.

Jeg er vild med Vesterhavet - det stammer tilbage fra mine barndomsferier med mine forældre og brødre og jeg føler en dyb ro og harmoni hver gang jeg kommer til Vesterhavet.

Denne gang var det på nye steder, det var så fint og spændende.

Vi kørte først til Agger, det var en blæsende dag, men solen skinnede. Havet indbød ikke til badning den dag, men dejligt var det alligevel.

Lodbjerg Fyr - vi var skal oppe i toppen, men med den megen blæst kom jeg ikke helt rundt foroven - min højdeskræk er åbenbart ikke helt kureret !
Klostermøllen i Vestervig var utrolig velholdt. Der var en lille udstilling med en masse plancher som fortalte om historien og livet på egnen dengang møllen var i drift.
Det er altid interessant :)
Et tilfældigt stop fordi jeg skulle tage billeder ved fjorden - disse fjollede kvæg blev forskrækkede og satte i løb...  :)
Et meget, meget dejligt sted var Stenbjerg Landingplads - ikke noget med fly, men landing af fisk...  Der var både på stranden og de originale gamle fiskerhuse, hvor fiskerne opbevarede deres både og grej var det man kom for at se her.

Så kom vi til Klitmøller hvor mange dyrker surfing - "Cold Hawaii" kaldes stedet også. Der var masser at se på og isen i cafeen dejlig.


Håber I har nydt turen til denne del af Thy.

Hvor har Danmark da meget at byde på sådan en sommer.


13 kommentarer:

 1. Herlig tur til Vesterhavet og omegnen. Jeg holder også meget af det område, da vi i et par år boede i Lemvig, skulle vi altid ud til Vesterhavet, når det var havvejr.
  Tak for en nostalgisk tur.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk at du har boet i Lemvig :) Dejligt at du nød turen.

   Slet
 2. Dejligt svalende, kølige farver midt i det hede sommervejr.

  SvarSlet
 3. Åhh vilka härliga bilder! Ser helt ljuvligt ut...
  Värmen fortsätter här, det är sååååå varmt och olidligt! Inget regn på flera månader, det syns i trädgården kan jag säga!
  Kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har godt nok været varmt i sidste uge, men nu er luften lidt forandret efter regnen.

   Slet
 4. This looks like an amazing place to visit someday. The beach is incredible looking, thanks for the share. Hope you have a wonderful weekend. Keep up the posts, love this.
  World of Animals

  SvarSlet
 5. Ihhh ja. Jeg nød turen rigtig meget. Det er så dejligt ved vores kyster - og jeg er ligesom dig også vild med vestkysten. Vesterhavet kan noget særligt, og det er også på en måde lidt befriende at opleve de små samfund derude. Her går ting i et andet tempo, og vi turister der besøger dem kan få en dosis "benene på jordet" Jeg er vild med det.
  Mange sommerhilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg også, Susan - SÅ vild med det.

   Slet
 6. Vidunderligt sted, som jeg kender ganske godt. Min veninde ejer det lille hus på Stenbjerg landingsplads der ligger længst nede til højre med et lille vindue ud mod vandet. Det var hendes far, der fik fredet landingspladsen, og der hænger en lille mindeplade på huset. De har sommerhus i nærheden og bruger det lille hus på landingspladsen til fx en aftendrink. Meget charmerende sted at sidde :-) Og i det hele taget et fantastisk sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sjovt at høre, Lisbeth - jeg tror også at jeg tog billeder af det hus. Så kender du jo stedet helt vildt godt :)

   Slet