Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

onsdag den 7. marts 2018

Haven før og nu - Østsiden


Jeg har været i arkivet og finde nogle gamle billeder fra haven - det fik jeg lyst til da jeg fulgte med i Høneballehavens fortid, som Lisbeth har fortalt om i flere indlæg her i vintermånederne.

Jeg har dog slet ikke ret mange billeder fra dengang haven var helt ny, i hvert fald ikke uden en masse mennesker på og det er næppe interessant.

Men her er lidt før-billeder fra østsiden af huset.

Vores grund er aflang og huset er aflangt og derfor er der også et langt stykke græs på østsiden af huset:Det var før jeg fandt på at lave et hvidt bed, et gult bed og et blåt bed.

Det var dengang, vi skrev om ØJENBÆ rundt om på bloggene. Du kan læse mit indlæg og baggrunden for de nye bede her.

Det var et ret stort arbejde at etablere disse bede.
Det foregik pr. håndkraft og først skulle vi grave al græsset af, dernæst grave stabilgrus væk ned i 60 cm dybde - der var under husbyggeriet etableret kørevej på denne side af huset...

Her er billeder af lidt nyere dato.Fra tidligt forår til sensommer har vi nu et blomsterhav her.

Masser af forårsløg og i de senere år også en hvid syren, en mørk hyld og nogle store roser.Jeg har i tidens løb skrevet en del om mine gule, hvide og blå bede - brug søgefunktionen hvis du vil læse mere om det.

Næste indlæg kommer til at handle om vestsiden af haven.


33 kommentarer:

 1. Jeg husker både før og efter :) og øjenbæerne rundt omkring husker jeg også, det var nu hyggeligt, da vi kunne lave lidt sjov om det. Heldigvis bliver det flottere hver gang, vi laver noget om, men det er sjovt at se, hvordan det var før.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var hyggeligt, og da jeg først tænkte tilbage på det, mente jeg at det lå noget senere, men det var altså tilbage i 2011 at vi snakkede om øjenbæ :)

   Slet
 2. Det var morsomt å se bilder før og etter. Veldig flott slik det har blitt nå. kan godt forstå at det var en stor jobb for dere må jo ha tatt hele plenen om til bed.
  Gleder meg til å se flere før og nå bilder.
  ha fortsatt fin uke.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Man ser i hvert fald forandringen :) Et bevis på at haven er i stadig udvikling.
   God weekend til dig.

   Slet
 3. Det er altid sjovt, at følge en haves udvikling. Jeg foretrækker nu det frodige blomsterhav, som I har fået etableret :-)
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 4. Vilket lyft och så fint det blev. Plötsligt känns den långa sträckan kortare. Den ljust gula tulpanen blev jag förtjust i :) Men jag kan inte förstå vad 'øjenbæerne' betyder trots att jag googlat :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina - tak for din kommenar. En "øjenbæ" hedder på engelsk "Eyesore" og er noget som ikke er rart for øjet at se - altså noget, man synes er uskønt.
   Ja, det er blevet meget bedre.

   Slet
 5. Sikken forskel - fra pænt og stift til smukt og levende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Forskellen er størst om sommeren, om vinteren kan vi stadig se en god bid af muren, men jeg "ser" den ligesom ikke længere.

   Slet
 6. Altid smukt med blomster og frodighed:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes vi i hvert fald også, jeg glæder mig til at det snart kommer til at se sådan ud igen.
   Tak for din kommentar.

   Slet
 7. Så fint å se før og etter bilder! Det er litt av en forskjell. Gress er noe en godt kan unnvære,for blomster er da mye bedre å se på :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er heller ikke glad for græs længere - i næste indlæg forklarer jeg lidt om hvorfor...

   Slet
 8. Hold da op en forskel. Jeg synes jo det så ganske nydeligt ud på det første billede, men på de sidste skal jeg da love for, at du har gjort det frodigt. Jeg har ikke fulgt processen og set detaljer i bedet, men det ser spændende ud. Hvad med lidt flere nærbilleder - hvis du har?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Jeg skal se efter flere nærbilleder - men ellers hæng på for når det bliver april og maj vil jeg vise mange billeder af dette års flor.

   Slet
 9. Hej Ulla.
  Wow sikken en forandring. Hvor ser det frodigt ud.
  Kh Lis

  SvarSlet
 10. Det er to helt forskellige forhaver, som hver især er smukke. Planterne skjuler niveauforskellen på en fin måde. Men jeg kan også godt lide græsset, jeg tror nu nok, jeg ville have beholdt noget af det.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de billeder er meget forskellige, men vi er glade for bedene.

   Slet
 11. Kære Ulla. Ja man må jo blot konstatere at haven er det bedste og mest meningsfulde fitnesscenter. 60 cm stabilgrus, det kan mærkes i arme og især håndled....Skønt bed, der må kunne tjene til inspiration for mange især nybyggere, der blot anlægger græs i de 2,5-3 lange haverum til naboen. uha nu kom en af mine øjebæ, absolut hader, og forstår ikke hvorfor der skal være så grimt mange steder.
  VEnligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik, du kan tro, jeg fik strammet op på overarmene, men det føles godt bagefter når man ser resultaterne. Vi var jo også nybyggere i 1999 og anlagde en del græs, men vidste jo godt inderst inde at det ville blive ændret med tiden. Hvad jeg dog slet ikke kan lide, er de store flader med granit, som også har været populært i senere år.

   Slet
 12. Hei. Det er alltid moro å se før og etter bilder. For en forskjell. Alltid flott med planter. det slår aldri feil. Gleder meg til å se videre. Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Planter er klart bedre - de giver også godt humør :)

   Slet
 13. Hej Ulla
  Wow for et lækkert resultat, får stjerner i øjnene, er vild med det kig, sikke en frodighed<3
  Klem Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde - ja forandringen er til at tage og føle på og jeg glæder mig til om nogle måneder hvor frodigheden igen vil være fremme.

   Slet
 14. Så frodigt og smukt. En stor forandring. Elsker når blomster står tæt sammen.
  Det giver bare noget at de kan smukke sig op af hinandens farver og former.

  Smuk fredag
  Charlotte

  SvarSlet
 15. Jeg elsker før og nu billeder:) Sikke en forandring, og hvor er det dog blevet er flot bed:)

  SvarSlet
 16. Hej Ulla!
  Så fint det är, precis vad jag behövde se en grå vinterdag. Vackra färger,och blomval. Och speciellt den sista bilden med tulpaner och narcisser, det är vår.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
 17. Jeg husker også det øverste billede og dine tanker om at gøre noget foran Muren og hvor blev det smukt og frodigt :-)
  Jeg glæder mig til at se flere før og nu billeder.

  SvarSlet
 18. Hej Ulla.
  Det blev til nogle rigtig fine bede, foran den lave øjebæs-mur. Nu ser man den næsten ikke mere og det man ser, stikker ikke i øjnene.
  På det øverste lag, som du skriver er naboens grund, men som dog er på jeres side,og jer der skal se på det, så der ville jeg plante roser og klematis imellem buskene. Så pænt er et tomt plankeværk jo ikke, og hvem ønsker sig ikke mere plads til flere roser og klematis? Så det har I da der.
  Det hvide, det blå og det gule bed, kan jeg godt huske hvordan Helle og jeg savlede over, da vi var på besøg. Udsøgte er de.
  Knus og kram
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Bedene er vi meget glade for og de forandres jo en smule fra år til år, afhængig af hvilke løg jeg får suppleret med i jorden og de øvrige planters vækst.
   Oppe på halvvmuren har vi skam sat klartreroser imellem buskene og der er ca. 8 clematis, men man ser dem ikke på de billeder jeg viser i dette indlæg. Det skal jeg nok vise til sommer igen.
   Knus

   Slet
 19. I'm interesting articles and this is my first first reading a very interesting, It's fits with the post.
  Read more | Register Now | 24h/days

  SvarSlet