Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

onsdag den 26. juli 2017

Hortensia


Der er så meget at vise fra haven - jeg har valgt de kommende dage at koncentrere mig om enkelte
plantegrupper - vi begynder med hortensia.


De har egentlig blomstret i over 14 dage, det er tidligt - er det ikke?

Men sæsonen for hortensia er lang, og ikke alle er kommet helt i blomst endnu.

I England har de fantastiske haver på denne tid, som bugner af hortensia - og hver gang vi har været derovre har jeg tænkt at jeg også skulle have en masse hortensia.

Det der med "masser" er en svær ting i vores forholdvis lille have, men når jeg tæller sammen, så har jeg alligevel fået en del:


 • En Blue Bird
 • En Endless Summer
 • Tre stk. helt almindelige lyserøde
 • To stk. Alma
 • En Vanilla Fraise
 • En Limelight 
 • En Black Diamonds

På min ønskeseddel står endnu den smukke Annabelle - vi får se...

Den smukke randblomstrende Blue Bird:
Black Diamonds

Alma
Alma

Vanilla Fraise
Vanilla Fraise

Limelight
Limelight26 kommentarer:

 1. Min Annabel er fantastisk - år efter år! Mine limelight er ny i haven og er på vej - skønt. Så har jeg mange af en randblomstrende type, som driller. De fryser for mig. I år har jeg dækket dem over, hver gang der har været frost - og der er 1 1/2 knop! Tilsammen! Flere af dem er kommet fint fra sidste års grene, men ingen knopper - øv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Annabelle står virkelig højt på min ønskeseddel, jeg vil se om jeg kan få plads når vi laver om i forhaven. Du skal bare glæde dig til Limelight, den er også meget smuk om efteråret.
   Ærgerligt med dine randblomstrende - jeg har aldrig dækket min til, men den står måske også noget beskyttet bag huset og i et stort plantebed.

   Slet
 2. Hej Ulla

  Alletiders at se lidt hortensia,
  Det er en slægt som har mange kvaliteter, men som jeg indtil nu har fravalgt, man må jo begrænse sig!
  Et fortrin man ikke skal glemme er at de ikke bliver angrebet af snegle...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret mht. sneglen, de er totalt ligeglade med hortensia.
   Jeg ville nødigt undvære hortensia i min have, det er sensommerens smukke blomstring, men der er selvfølgelig mange andre planter der kan sørge for det også.

   Slet
 3. Jeg skal have købt et par stykker men nogen som kan tåle kulden i det midtjyske for lige så varmt der er her om sommeren lige så koldt er det på frostnætter. Jeg har en kæmpe Limelight som er sikker hvert år men ellers ved jeg ikke hvad jeg skal købe. Det skal være nogen hvor blomsten når den er næsten afblomstret bliver sådan lidt læderagtig, når de skal bruges til kranse...har du et bud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke rigtigt noget bud, men mon ikke en videre søgning på nettet kan afklare hvilken type du efterspørger...

   Slet
 4. God morgen
  Ja du har da mange fine, god idé at vise plantegrupper.
  Annabelle bliver meget stor.
  Knus og god dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, flere af jer skriver om Annabelles størrelse, måske er det dumt at ønske den så inderligt ...

   Slet
 5. De er alle smukke på hver sin måde, men jeg synes nu alligevel at den randblomstrende er den smukkeste. Jeg har kun tre forskellige hortensiaer i min have, hvor den ene står i en krukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den randblomstrende er også en af mine favoritter. De fås også i flere forskellige farver, såvidt jeg ved.

   Slet
 6. Hej Ulla.Hvor har du mange smukke hortensia.Er også glad for Limelight.
  Og hvis du boede lidt tættere på ville du få min smukke Annabelle.
  Flere af min hortensia er blevet for gamle.Men en dejlig plante.
  Er vild med dine randblomstrende.
  Rigtig godt havebesøg i dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Limelight er jeg nu også meget glad for, det ved du...
   Tak, besøget var utroligt hyggeligt, mere om det senere.
   Knus

   Slet
 7. Hortensiaer er smukke. jeg har faktisk hele fem i min have...og det er egentlig en smule imponerende. De fylder jo en del. De to af dem har jeg dog først fået indenfor det sidste år, så de er ikke så store endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi lader bare som om vi ikke har små haver, ikke?

   Slet
 8. God ide med et hortensiaindlæg. Det ligner masser af hortensia i jeres have, så helt galt er det ikke :-) I år har hortensiaerne det godt synes jeg - også selvom der komen frost og svitsede bladene først i maj tror jeg.
  Jeg er dybt misundelig på den randblomstrende - jeg forsøger mig med én som jeg efterhånden har flyttet på mange gange fordi den ikke rigtig leverer.
  Spændende hvilken plantegruppe du vælger til næste indlæg;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hortensiaerne ser ud til at trives mægtig godt i år, det kan vi jo glædes over. Min randblomstrende ser ud til at have fundet sig tilrette, den har stået der hele tiden.

   Slet
 9. Hej Ulla.
  God ide med at vise grupper af planter, fine hosta i dit sidste indlæg. Dine hortensiaer er meget flotte. Jeg har kun en, som jeg har købt i foråret og det er Limelight, som jeg har plantet i krukke. Den er da noget så fin.
  Kh Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Du bliver ekstra glad for Limelight når du ser den i efterårsfarver. Jeg synes ikke at man kan undvære hortensia i en have...

   Slet
 10. Hei. Lurt med eget innlegg om hortensia. Fra før hadde jeg bare en hvit. Nå har jeg kjøpt 4 til, men det blir nok ingen blomster før tidligst neste år. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gror da at du skal glæde dig til blomsterne næste år :)

   Slet
 11. Hej Ulla. Spændende læsning! Jeg har også Vanilla Fraise som opstammede små træer. De er fulde af blomster nu og ligner din. Jeg troede, de blev lyserøde først, men har i dag fået at vide, at det bliver de først lidt senere. Annabel er meget flot, men har set flere steder, at den bliver meget stor - måske findes den som opstammet? Den er i hvert fald meget flot også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er korrekt med Vanilla Fraise, at den først ændrer farve til sidst, så vi må pænt vente. Jeg ved ikke rigtigt om jeg alligevel ikke vover pelsen med en Annabelle, så må den beskæres hvis den bliver for stor.

   Slet
 12. Vackra hortensior du visar. Jag gillar särskilt de jag tror du kallar 'randblommande'. Hade förmånen att se en hortensiaplantering i en park i Tokyo och efter det är jag såld. Men där odlar man mer olika typer av serrata som ju tack och lov finns här också.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina, tak for din kommentar. Det må da have været utroligt flot at se hortensia i Tokyo. Ja, de randblomstrende er meget smukke.

   Slet
 13. Du ser da bestemt ikke ud til at mangle hortensia i haven, men jeg ved jo godt, at man da altid lige kan bruge en til. Det er absolut også nogle af mine yndlingsplanter, da de blomstrer så længe og er fine i væksten. Jeg har 7 lyserøde i en lille gård, som står i krukker. De står under halvtag om vinteren og er faktisk nu blevet alt, alt for store.
  Ude i haven er jeg glad for Limelight og og flere af de træagtige, som blomstrer på årsskuddene. Forleden år købte jeg også 2 Alma, som skulle være ekstra gode til det danske klima. De har vist sig meget trofaste og grovillige, så nu har jeg bestilt 6 mere til at stå ved et stakit. Til sidst har jeg også 2 Annabel, den bliver som flere har beskrevet kæmpe. Heldigvis har jeg nok nærmere ved et tilfælde fået plantet den helt bagerst i et bed, så der må den gerne fylde. Annnabel har allerede blomstret i en måned nu, men til gengæld afblomstrer den ikke så smukt, som de almindelige hortensiaer som jo nærmest tørrer ud i blomsten.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia, tak for dit input om Annabelle. Sjovt nok er det en hortensia som jeg i årevis har ønsket mig, og nu hvor pladsen i haven næsten er opbrugt kan jeg ikke få den ud af hovedet ...
   Alma ser ud til at trives fint her, den er også sød.

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.