Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 29. maj 2012

De første... Dahlia, roser, clematis og lupiner

Der er intet som de første.

De første roser, clematis og dahlia i blomst, åh hvor man husker dem fra sidste år - eller glædes ved det helt nye når det nu er nye lupiner det drejer sig om.


Rosen Benjamin Britten er hurtigt på banen i år:Den nye Hansaland ligeså:Nu til noget BLÅT:


Multi Blue:


Denne her til venstre er ny hos os i år, vi såede sidste år og plantede ud i bedet med de lyserøde Upstar tulipaner. Flyttede den forleden aften til det nye hvide bed, som vi har lavet her i pinsen (den var ikke sprunget ud endnu og så ud til at være HVID). Hmmmm.... den er jo ikke hvid. Nå, jeg nænner næsten ikke at flytte den straks igen, så nu kan den få lov at stå her i sommer og så må den tilbage til det andet bed til efteråret.

Til slut et par billeder er disse herlige stedmoderblomster, som vi såede og udplantede sidste år. Hele rækken er kommet fint igen - se, det er da fuld valuta for pengene. Nu kan jeg så gå og glæde mig til de skønne stedmoder, som jeg fik frø af fra Susanne (Akelejer og andet).Vi har faktisk været i haven det meste af pinsen og der er som nævnt blevet lavet et stort hvidt bed der hvor alle mine Apeldoorn tulipaner og de lyserøde storkenæb stod.


Der er blevet beskåret alle vegne.

Der er blevet plantet i hundredevis af småplanter ud i bedene, og vi er ikke færdige endnu.


Den nye dam er næsten færdigbeplantet, og det ser godt ud, kan jeg fortælle.  Alt dette og meget mere kommer forhåbentlig på bloggen inden længe - det kniber jo med tiden :)

7 kommentarer:

 1. Multi Blue Klematis er så smuk. Jeg fik selv købt en udpint (læs billig) som nu blomstre. Den er så betagende! Tak for kikket

  Deneksperimenterendehave

  SvarSlet
 2. Hej Ulla.Fantastisk at du allerede har roser i blomst.min multi blue i drivhuset har dobbelte blomster,og anden blomstring bliver enkel,er det normalt?Jeg mangler også at plante en del ud,og skal gerne nå det før turen går til London på næste tirsdag.God arbejdslyst i haven Knus Jette

  SvarSlet
 3. Ja så må vi vente, men det du viser nu, ser også godt ud.
  Multiblue suk, min er kun en skygge af den, du viser, ingen knopper. Den må nok flyttes, den får for lidt sol.

  SvarSlet
 4. Dahlia allerede?? Heldig mås.
  Jeg har et par kæmper på vej, men de har ikke engang knopper....de har også en historie, som må fortælles ....senere ;O))

  SvarSlet
 5. Dahlia er godt nok tidligt på den!! Mine har slet heller ikke knopper endnu! Så venter vi pænt, når du har tid til at vise den nye dam! Fantastisk Clematis du har der!

  SvarSlet
 6. Hej Ulla. Hold da op et flor, du har. Hvor er det nogle smukke dahlier og roser. Jeg kan rigtig godt lide den røde farve. Jeg kender godt det med tiden, her går det også for fulde gardiner og jeg når kun lige det, jeg skal nå. Forhåbentlig får jeg snart bedre tid til at slappe lidt af!
  Det er nogle utroligt flotte billeder du har taget.
  Jeg håber I får engod dag i Kolding på tirsdag. Jeg kan desværre ikke komme, da jeg skal arbejde hele dagen. Men glæder mig til at læse/se billeder om det.

  SvarSlet
 7. Kære Ulla. Skønne blomster, sikke et flor. Jeg har også lært at holde af dahlia. Hi hi de Lupiner laver vist narrestreger med os i år. Jeg har lavet rigtig mange hvide lupiner, eller det tror jeg da, måske de har en helt anden farve når de blomstrer.

  Ha´ en rigtig god dag.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet