Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 13. maj 2012

Et smut i Bilka

.... må man ikke godt forkæle sig selv lidt på Mors Dag?  Jeg fik i hvert fald overtalt Malcolm til at vi skulle smutte en tur i Bilkas haveafdeling og "snolde" en lille smule.

Ved samme lejlighed fik vi en lille sludder med Claus Dalby, som var "medhjælper" i dag. Det var hyggeligt :)

Vi fik købt nogle porcelænsplanter til en sommerkrukke, 3 stk. Helicrysum Petiolare, som jeg længe har ønsket mig, en vandplante samt ikke mindst den nye clematis, der skal bo i det nye rhododendronbed - det blev til Hagley Hybrid, en gruppe 3, som skal beskæres hvert år. 

Ja, og så en hvid pæon "Shirley Temple", som skal plantes i det hvide bed når jeg er klar...


Her er herlighederne efter plantning:

Den lille clematis plantet op ad træstammen. Samtidig kan man se at nogle af de nye rhododendron er ved at springe ud, forrest er det Pfauenauge.Porcelænsblomster:

Helicrysum:


Krukken er sat ovenpå den nye brønd ved den nye dam og skal sammen med de nyplantede hosta dække noget af stenene og tage fokus.

Jeg ved at vi mangler at vise det færdige resultat af dam-udvidelsen, men vi er ikke helt færdige...  Her får I et "øjebliksbillede"


Til sidst et par billeder af den modsattte ende af haven, hvor rhododendron Furnivals Daughter stjæler hele billedet:Her er hun i baggrunden.


Hav en god aften, derude :)

17 kommentarer:

 1. Kunne vi kombinere noget på færgen til Samsø d. 19-5 ?? Vi er kun mig og min søster. Vil du kontakte mig på mail. gittesim@fibermail.dk

  SvarSlet
 2. Ikke dårligt med et Bilkabesøg og det ser ud som om de havde oppet sig i anledning af dagens medhjælper:)
  Jeg var i Bilka Hundige lokket af et tilbud om 2 store terracottapotter for kun 200 kr - kun idag - MEN dem havde de ikke fået.
  Det ser dejligt ud i din baghave med det skønne flor:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, ærgerligt - når man har sat næsen op efter sådan et kup.

   Slet
 3. Ihhe har du hilst på Claus i dag ;D
  Dejlige ting du har købt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja... det blev til en hyggelig lille sludder om bloggeriet og England.

   Slet
 4. Det er fine planter du har fået dig der. Jeg er vild med Lewisia. Hagley hybriden har jeg også. Det ser godt ud med tulipanerne og rhodoerne, de passer perfekt i farven.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke haft Lewisia før, men faldt helt for farverne. Tak... nogle gange lykkes det også for mig at få sat farverne rigtigt sammen. Rundt omkring i de små haver er det ellers tid for tulipan-massakrer...

   Slet
 5. God indkøb i Bilka.har også lige købt helicrysum petiolare,elsker det grå løv.glæder mig til at se din dam når den er færdig.
  Måske skal vi køre sammen til Samsø, det bliver da hyggeligt.
  Jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. ... og du har også købt helicrysum - den er vel nok populær og det forstår man jo godt. Ja, det bliver hyggeligt med Samsøkørsel.

   Slet
 6. Det lyder som en rigtigt hyggelig Mors dag du har haft. Og Hagley bliver du rigtigt glad for tror jeg, det er nok min nemmeste og mest blomsterrige Clematis, og det er skønne blomster.
  Og sikke en lækker farve på Lewisiaen. Jeg elsker shocking pink :-)
  Hvor er det smart med krukken ovenpå brønddækslet, og en lækker krukke. Jeg er vild med lave krukker, men jeg synes de er svære at finde.
  Jeg glæder mig ihvertfald meget til at se hele dammen. Hvad er det for en vandplante I købte? Jeg trænger virkelig til lidt nyt til min dam i år, tror jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Krukken er en vi har haft i mange år, du ved sådan et sæt med 3 forskellige størrelser i. Jeg håber helicrysum'en breder sig godt, så vi kan få camoufleret brønden lidt.

   .... skal nok snart vise mere fra dammen. Den vandplante, vi købte, hedder Anagallis Tenella og den får små lyserøde blomster. Jeg kender den ikke, endnu.

   Slet
 7. Dejlige indkøb og jeg jubler også over krukken på brønden, det bliver godt. Jeg vil også glæde mig til at se mere til dammen, det ser ud som I er færdige.

  SvarSlet
  Svar
  1. .... jeg kommer snart med mere om dammen - kniber med tiden... og den er ikke heeeeelt færdig.

   Slet
 8. Gode køb... jeg var også i bilka igår, og købte både lewisia og helicrysum som dig :o)
  Dit nye bed ser bare godt ud, og selvom det kun er 'øjebliks'billeder, så ser den nye dam altså også godt ud... men jeg vil gerne se meget mere ;o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hvor sjovt at vi købte det samme. Det var nu også et godt tilbud. Jeg arbejder på et indlæg om dammen inden for nogle dage :)

   Slet
 9. Ser rigtig godt ud. Skal da til Bilka kan jeg se. Har længe gerne villet have Helicrysum.. Er bare fuldstændig skudt i de der smukke lange ranker, som man jo kan se på CD´s blog fra sommerbillederne. :))

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.