Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

torsdag den 15. marts 2012

Et år er gået

siden "Anemonen" så dagens lys.... sådan lidt hovedkuls kom jeg i gang...

...idet jeg rigtigt længe, i næsten et år, havde fulgt Claus Dalbys haveblog og derigennem også flere andre dejlige blogs og i nogen tid havde gået og haft lyst til at få min egen blog. Så mens jeg gik og overvejede, hvordan jeg skulle gribe det an, og hvad skulle jeg dog skrive om til at starte med, så skete der det, at jeg på Claus Dalbys 1-års blog-fødselsdag blev udråbt som vinder af et havebesøg hos ham.

Så var sagen klar... af ren og skær begejstring fik jeg designet min blog færdig og åbnede blomsterballet med det første indlæg, som fik titlen "Jeg er en heldig vinder"(Der var dog ikke mange blomster i...)

Blog-livet har været meget berigende for mig, jeg har lært en masse af at læse med hos jer andre og også oplevet alle disse søde og positive mennesker, som gemmer sig bag de dejlige haveblogs. Jeg har før nævnt at det er lidt ligesom at have "pennevenner" - man lærer hinanden lidt at kende og følger med i (have)livet hos hinanden.

Min mission med bloggen var fra starten at bruge den som en slags havedagbog for mig selv og forhåbentlig også til inspiration for læserne. Inden længe oplevede jeg dog at man også kan hente gode råd og få vejledning til alverdens haverelaterede ting og at blot man be'r om hjælp - så er der vupti - kommentarer med råd og andres gode erfaringer. Hvor er det et dejligt univers, og hvor bliver man glad.

I min have er der fire meget vigtige elementer - som jeg troede var de eneste, jeg interesserede mig for, og som stadig er min allerstørste passion, nemlig:

 • rhododendron
 • roser
 • clematis
 • tulipaner

Der gik dog ikke længe, før jeg fattede enorm interesse for at udbygge mit sparsomme staudebed og endda udvide bedene og grave græsset væk ! Der blev suppleret med flere forskellige stauder og selvfølgelig også roser og clematis i det forløbne år og min drøm er at udvide meget mere.

Bloglivet har udviklet min haveinteresse rigtigt meget og der skrives nu op på løse lapper, i notesbøger og på bloggen om hvad haven fremover skal udvikle sig til.

... Kommer tid, kommer råd.... ih.. hvor er der mange planer.


Tak for det første år. Dette indlæg er mit indlæg nr. 181- jeg glæder mig over hver en kommentar fra jer derude, og håber at møde mange af jer til forårets blogtræf på Samsø eller i Kolding. Det kunne være så hyggeligt :)
PS: Havebesøget hos Claus Dalby var en stor oplevelse, som du kan læse mere om her og her.
... og hvorfor kom min blog til at hedde Frk.Anemone ?  ... Jo, fordi jeg elsker anemoner og fordi min blog gik i luften midt på foråret og fordi man godt kan indlede sin blogkarriere bag et kunstnernavn :)

Billede lånt af Frøken Solhat indtil jeg får taget billede af mit eget lille eksemplar.

25 kommentarer:

 1. Jamen tillykke Ulla, jeg troede egentlig, at du var startet før mig. Det er sjovt, som det hele starter og sjovt som vi opfatter hinanden til at begynde med, senere bliver man mere kendt med hinanden.
  For senere igen at føle sig som en slags pennevenner. Det er da skønt og rigtig hyggeligt.
  Du har helt ret i, at man udvider sit interesse-område mere og mere efterhånden som man læser på bloggene. Jeg startede nok som dig med de samme interesser, men stauderne fylder mere og mere.
  Det har været et skønt år i bloglandia og vi fortsætter ufortrødent.
  Glæder mig også til vi ses både her og der.
  Skønne billeder du viser.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar :) Ja, noget at det første jeg husker om dig var at du skrev at du havde 160 rhododendron. Tænk, nu har du mange flere... Og jeg skal love for at der også er kommet godt gang i stauderne og de specielle planter hos dig.

   Glæder mig også...

   Knus

   Slet
 2. Tillykke med 1 års dagen i blogland.
  Jeg kigger ofte forbi din fine blog.
  Jeg har nu meldt mig som fast læser, men du er desværre endnu 1 af dem, som jeg bare ikke KAN tilføje min blogliste.( hvad det skyldes kan jeg ikke finde ud af).
  Held og lykke med endnu et år i blogland.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Åse, velkommen til. Jeg ved ikke hvorfor du ikke kan få mig på din blogroll, men pyt - du kigger ind alligevel, og jeg ser med hos dig.

   Slet
 3. Tillykke:) skønne billeder du viser, jeg er vild med den lysegule anemone fra Frk. Solhat:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne Gine - ja, den er en rigtig SMUKSAK, som hun selv ville have formuleret det.

   Slet
 4. Også et stort tillykke fra mig, Ulla.
  Vi nyder skam også din blog og dine kommentarer. Og ja, det er da fantastisk, hvad man kan lære i Blogland.
  Jeg kan godt forstå at du elsker de anemoner. For de er så søde, og se, der har du inspireret mig. For jeg har da aldrig tænkt på, at de kunne være andre end de hvide i skoven. Men jeg har allerede købt mig to nye sidste år, og jeg skal da ihvertfald også på udkig efter den lille lysegule skønhed, mums.
  Vi glæder os til de næste 181 indlæg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Hanne, tak for det :) Dejligt at jeg også kan inspirere, tit går det jo ellers den modsatte vej, synes jeg!

   Slet
 5. TILLYKKE med din 1 års blog fødselsdag Frk. Anemone!
  Som dig, glædes jeg også over alle de dejlige ting, jeg det sidste årstid har lært af andre bloggere. Det er et dejligt univers vi her er havnet i :-)
  Min blog har endnu ikke et år på bagen, men jeg må sige, at jeg stadig er meget begejstret for at blogge og læse med hos andre - desværre kniber det nogen gange, at følge med hos alle..
  Glæder mig til det næste år i dit blogselskab :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et dejligt univers, jeg tror vi alle har det lidt på samme måde med fællesskabet og inspirationen.

   Slet
 6. TILLYKKE med 1 års dagen. Det er så sandt, alt det du skriver og meget brændstof i dine ord, som man bliver glad for at læse. For jeg synes nemlig, at alle de "pennevenner" man har i blogland er et slags brændstof til én selv. Jeg glæder mig hver dag til at komme hjem og følge med i hvad I allesammen skriver og så bliver jeg også selv utrolig glad for en kommentar. Tænk, at du startede med et havebesøg hos CD. Jeg har også været dér. Jeg vandt en lodtrækning i Alt om Haven og drog afsted i 2008. Det var en rigtig dejlig dag. Jeg glæder mig til at læse mere på din blog! Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte, mange tak - hvor er du sød:) Jeg læser også med hos jer allesammen næsten hver dag og prøver at lægge kommentarer jævnligt. Hvor sjovt at du også vandt et havebesøg hos CD! Det var rigtigt sjovt at se hans have og hilse på ham, men jeg var slet ikke klar over at han har haft havegæster i så mange år.

   Knus

   Slet
 7. Stort tillykke din blogs 1 års fødselsdag. Jeg glæder mig til, at følge med fremover .-)

  Skønne, skønne billeder du viser.

  Ha' en god aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Gitte - du skal være så velkommen. Jeg ser også tit ind til dig:)

   Slet
 8. Selv tak - det har været en oplevelse, at følge din blog og jeg glæder mig til at følge dine dejlige indlæg i fremtiden :-) Og du har fuldstændig ret i, at vi jo nærmest kender hinanden alle sammen.
  Jeg forstår til fulde, at din haveinteresse er blevet større, for det kan jeg også nikke genkendende til. Alle de gode tips, idéer og inspiration gør jo, at der altid er nye idéer, som skal føres ud i livet - vi er heldige, at vi har hinanden her i bloglandia :)
  Tillykke med blog-fødselsdagen

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre, Susanne - jeg er meget glad for den inspiration som jeg også får fra dig - incl. tips om cameraføring... :)

   Slet
 9. Tillykke med jubilæet. Sikken skønne billeder du har på. Er da også helt faldet for den skønne lysegule anemone. Åhh det er altså en skøn blomst. Ja det er altså hyggeligt med disse her haveblog, jeg har også lært en masse. Skønt.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lise Lotte, du har ret i det hele:)

   Slet
 10. Tillykke med dagen. Det var da vist heldigt på mere end én måde, at du vandt det havebesøg så.

  Jeg håber også, at mange flere vil kaste sig ud i bloggeriet. Det er så inspirerende men nok også lidt grænseoverskridende at skrive de første indlæg. Så står man der og ved ikke, om nogen vil følge med overhovedet. :)

  Ha´ en dejlig weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget heldigt... Der er heldigvis kommet mange flere havebloggere til siden jeg begyndte, det er da skønt at se.

   Slet
 11. Tillykke med 1-årsdagen, og tak i lige måde. Jeg morer mig over at læse om hvordan bloglivet har ændret på din opfattelse af hvad der var dine yndlingsplanter - at du også er gået hen og er blevet en uforbedrelig havetosse der noterer på alt hvad der kan noteres på:-) Anemoner er noget af det dejligste og det er et rigtig godt navn du har til din blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth - ja, det er jo en forunderlig ting med ens haveinteresse - men det viser jo blot at man ikke er upåvirkelig og at blive kaldt en havetosse er jo noget af en kompliment.

   Slet
 12. Tillykke med 1-årsdagen.

  Ja det er så hyggeligt med ´pennevenner´, men som en af de andre skriver, så er det pokkers svært at følge med overalt. Og vi skal jo også huske at være derude. Men det er også en dejlig vinterbeskæftigelse, at dele billeder (og savnet af haven).

  God haveweekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige netop, Hanne

   God have weekend, også til dig.

   Slet
 13. Stort tillykke med din blogs første fødselsdag :-)

  Jeg deler fuldt ud din glæde ved bloggeriet, og læser så mange haveblogs, som tiden tillader, og forsøger også at få lagt så mange kommentarer, som muligt, men ih hvor er det svært, at nå at få sendt så mange, som jeg gerne vil.
  Ser frem til at læse endnu flere indlæg fra din blog :-)

  Håber vi får hilst på hinanden i Kolding til Blogtræf, Samsø bliver det desværre ikke til, da der er andet i min kalenderen den weekend.

  SvarSlet