Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 31. august 2019

Valmue helvedetHer på den sidste såkaldte sommedag - 31. august - vil jeg fortælle en historie fra begyndelsen af juli måned...

Jeg er jo vild med valmuer og kender ikke begrænsningens kunst.

Dette resulterede i at bl.a. vores relativt nyplantede højbed var totalt fyldt med de smukkeste lyserøde valmuer - dem med de fyldte blomster, som jeg fik frø af fra en sød dame i Søndbjerg for et par år siden.

Af flere årsager fik jeg jo ikke tyndet ud og det blev til nogle gevaldigt store planter.

De endte faktisk med næsten at kvæle både floks og nyplantede Koko Loco og Hot Chokolate roserne.

De dækkede helt vores hostaer i kanten af bedet - men de tålte det nu fint nok.

Jeg fik hevet alle valmuerne op før vi tog på vores 3-ugers ferie, så de har ikke smidt frø, men vi får alligevel helt sikkert lyserøde valmuer igen næste år.

Da vil jeg huske at tynde ud og ikke have så mange.

Men smukt var det:


Vi havde også valmuer med mere enkle blomster og CD-valmuerne er også rundt i haven, men i mindre overflod.

Her sammen med rosen Benjamin BrittenDet blev til flere store vasefulde af valmuer - umådeligt smukke, men efter nogle dage var det igen et helvede med alle de blade der nu lå på dugen :)


Ha' en dejlig weekend og tak for jeres altid søde kommentarer.

Måske I vil dele jeres valmuehistorier også.

21 kommentarer:

 1. Så nydelige valmuer du hadde! Jeg har opplevd det samme her, for et år tok de helt overhånd. Jeg måtte luke bort veldig mange. De behøver å tynnes på våren, ja :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må huske at tynne ud næste vår :)

   Slet
 2. Åh, jeg vil nu snarere kalde det valmueparadis :-) Jeg har sået mange forskellige sommerblomster, men ingen valmuer. Vi har dog en del selvsåede i engen, og jeg elsker dem!
  God weekend til dig, Ulla!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes bestemt også at valmuer er dejlige, jeg har bare aldrig haft sådanne grovillige valmuer før og det var altså lige pludselig for meget når de nu var ved at kvæle de andre planter.

   Slet
 3. I vælter jer åbenbart både i tomater og valmuer :) Det er svært af vælte alle de små valmueunger, men det er en nødvendighed.
  Flot ser det ud, men det bliver ikke ved.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en nødvendig at tynde ud, det må jeg minde mig selv om til sommer igen, når de formentlig myldrer frem. Knus

   Slet
 4. Åh det er liige før jeg kunne blive lidt misundelig. Jeg sår, kaster valmuefrø rundt hvert år. Men de kommer kun hist og pist. Men det er det samme med digetalis og andre der siges at sprede sig med frø. Min have er simpelthen for tæt plantet, fra forår til efterår til ret meget har chance for at sprede sig uden hjælp. Jeg laver altid ekstra planter for at plante ud hvor der "mangler noget" af de et- to årige.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder da som om du har den perfekte plantesammensætning, og måske så heller ingen ukrudt? Det er en god ide at lave lidt ekstra planter af de 2-årige, så man ikke har et hul hvert andet år.

   Slet
 5. Hi-hi. Morsom historie. Jeg kan godt se, at det var et helvede, når du nu også gerne ville have andre ting, men ja, de er jo kønne, og sådan nogle små grønne spirer er jo søde (mens de er små)...
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, først gik jeg jo og glædede mig, men til sidst blev det alt for meget - sådan kan det gå. "Live and learn" :)

   Slet
 6. Jeg har vist fået udryddet samtlige valmuer her i haven....bortset fra en enkelt af de alm. røde, der havde selvsået sig i en krukke.
  Jeg kender dog godt til at man skal huske at tynde ud; her i haven gælder det især echinops ritro (tidselkugle) mit rønnebærtræs bær og siden sidste sommer har jeg syriske roser overalt...troede ellers aldrig den plante kunne blive belastende...men det kan den altså. Det må være den tørre sommer sidste år, der har fået den til at smide så mange levedygtige frø. Kan se på FB at jeg ikke er den eneste, der døjer med syriske roser-unger i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, så skal jeg vist have tjekket for syriske roser - har nu ikke lagt mærke til om den har selvsået sig. Man må da kunne lave planter ?

   Slet
 7. Jeg deler din store glæde ved valmuer. De er bare noget af det smukkeste. Jeg har gerne pæonvalmuer og lilla valmuer, men de holder jo ikke ret længe. Så fine billeder du har taget!

  SvarSlet
  Svar
  1. I tidens løb har jeg også forsøgt mig med fine hvide valmuer og fyldte hvide valmuer, men det er ikke lykkedes for mig.

   Slet
 8. Valmuer har vi aldri fått til å trives, kanskje jorden ikke er sandholdig nok?
  Så for meg så dette bare fantastisk ut:-)
  lykke til med tynning/Eirin  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke en gang hvilken jordtype, valmuerne ønsker.
   Vi har ret lerholdig jord her.
   Tak:)

   Slet
 9. Det er så SMUKT med valmuer, og i rå mængder bliver det som at gå i paradis-som i jeres have.
  Har masser af erfaring med masser af valmuer, de kan næsten kvæle alt med deres skønhed, og deres volumen, vores bliver også mega store i sandet. Det er et stort arbejde at få dem minimeret, noget jeg er i fuld gang med igen i år;-) Håber jeg nu har fundet balancen, for de skal være der. Jeg har også CD valmuer, de er ikke så omfangsrige, og lidt lettere at have med at gøre.
  God sensommer
  Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er rigtigt at CD valmuerne er knapt så magtsyge, de er smukke hver for sig og skal bestemt også være i haven, men næste år ikke de så rå mængder.
   Knus og i lige måde.

   Slet
 10. For meget og for lidt - farver i bedene har dine valmuer ihvertfald givet:-)

  SvarSlet
 11. Vackert kan jag tänka mig :) Jag rensar ganska hårt för egentligen vill jag ha fröställningarna :) I blom vill jag ha de mindre och enkla sorterna de är skirare på något sätt. Häftigt med en så stor bukett av bara fyllda vallmor.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet