Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

torsdag den 5. januar 2017

Årets første sne...


... ja, faktisk næsten denne vinters første sne...  faldt i aftes her hos os.

Så bortset fra et gedigent døgn med rimfrost i november så er det nu at vinteren for alvor er kommet.


Hvor længe det varer, vides ikke.  Trofaste læsere vil vide at jeg er en af dem, der er glad for frost og sne, og det er jeg sådan set stadig, men koldt er det godt nok lige nu med den blæst.

"Kenzo" kassen i vinterhi

Dagens længde har ikke tiltaget nok til at jeg kan nå en masse i dagslys efter arbejde, men det lykkedes mig lige at få disse billeder i kassen inden mørket indhyllede os igen.

 
Rhodo'erne hænger
 


Ønsker jer nogle skønne vinterdage.PS.   Jeg har ikke tjekket op på det, men bilder mig ind at jeg kan mærke mere lys/længere dage, selv på en overskyet dag.


16 kommentarer:

 1. Vakkert med nysnø hos deg! Jeg skulle ønske at det kom noe snø her også. Din hage ser så fin ut nå med rim og snø. Det blir litt mer lys for hver dag som går, og i slutten av denne måneden merker en det godt.
  Ha en god aften

  SvarSlet
 2. Vores rhododendron har ikke hængt med bladene endnu, så frosten er nok hårdere nede hos jer. Din have er smuk iført sne, men ser også kold ud.

  SvarSlet
 3. Hej Ulla. Jeg synes også jeg har lagt mærke til, at det er lysere i længere tid. Jeg kunne cykle hjem uden lys på cyklen kl. 16 i dag. Det er første gang i lang tid. Ja, du er jo glad for frost og sne. Jeg synes også, det er bedre end en masse regn og sjap, men uha det er koldt. Lige nu er der minus 12 grader udenfor. Det er altså koldt. Det var godt, at du lige nåede ud med kameraet. Jeg tror faktisk vi har fået mere sne heroppe end I har, det er ret flot.

  SvarSlet
 4. Så fint og hyggeligt med det hvide drys, men uha hvor er det dog koldt.
  Jeg synes også jeg kan mærke dagene er blevet lidt længere, og det er de jo faktisk også, selv om det kun er ca. 16 min. Men lidt har også ret. Vi kan kun glæde os over at de bliver længere for hver dag der går.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 5. Hej Ulla

  Ja, det er da blevet lysere, solnedgangen vendte jo allerede en uge før solhverv. Til gengæld må man sige at det er blevet koldt!
  Sneen gør det også lysere, og man bliver lidt glad!
  Her er der ingen sne og de lover -12 inat. Men det er vist kun et par dage...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 6. Ja jeg mener også allerede, at det er blevet lysere, selv på grå dage og ikke kun på grund af sneen. Vi har vist fået lidt mere end jer, det er fint med et let lag sne, men hvor er det koldt brrr, og så er det koldere nordpå kan jeg forstå.
  Knus

  SvarSlet
 7. Hej Ulla
  Det pynter helt gevaldigt på vores triste januar haver, med et snedrys. Desværre har jeg også problemer med at nå at nyde synet i dagslys, så det var godt du nåede det ;)
  Tror vi har fået noget mere sne end hos jer og imorgen skulle der komme mere.
  Knus

  SvarSlet
 8. Jeg ville ønske vi havde fået lidt sne, inden det blev 10 graders frost her. Håber at planterne kan klare barfrosten.

  SvarSlet
 9. Sikke et fint drys I har fået - her er der ikke kommet sne, men holdaop hvor er det koldt derude. Jeg døjer stadig med forkølelsen og holder mig inde, men jeg følger nøje temperaturen i drivhuset:)
  Lad os håbe at der kommer mere sne som kan mildne fornemmelsen lidt.

  SvarSlet
 10. Herfra må jeg desværre også melde ingen sne, men godt med minusgrader og i dag høj sol. Jeg kan bestemt mærke at dagene er tiltagende.
  I dag er det min fridag og så må jeg i haven og giver roserne gran dyne på.
  Skønne billeder fra jeres have og billedet med fodspor i sneen er ynglingsbilledet, der minder mig om at vi skal huske at sætte vand ud til fuglene når det er så koldt.
  Skøn weekend til dig.
  knus fra Linda

  SvarSlet
 11. Godt nytår til jer :-)
  Det er nogle fine vinterbilleder du viser fra jeres have, men ellers deler jeg ikke din begejstring for vinter.
  Jeg fornemmer også helt klart at lyset tager til i de sene eftermiddagstimer, men dagen er også allerede tiltaget med 17 minutter, og det gør altså en forskel på denne årstid :-)

  SvarSlet
 12. dejlige stemningsbilleder - men vinteren er ikke lige min kop the desværre...

  SvarSlet
 13. Skønne vinterbilleder.

  Her har vi kun frost og vind....brrr. Jeg er slet ikke ked af stadig at have ferie og slippe for at skulle ud. Handlede til hele ugen i mandags, hvor det stadig var mildt. :)

  Hav en god aften.

  SvarSlet
 14. Kæreste Ulla Skønne kolde billeder ;-) der er masser af stemning i en sådan vinterhave. Nu varer det heldigvis ikke længe før vi kan nå lidt mere efter arbejde, det lysner heldigvis. Hils og knus Tina

  SvarSlet
 15. Skønne vinterbilleder - der er noget særligt over et drys med sne, og så giver det lige det ekstra lys! Her er der næsten ingen sne, men det har været meget koldt. I dag er her bare mørkt....

  SvarSlet
 16. Hej allesammen, tusind tak for jeres kommentarer :) Så hurtigt det går med ændringer her i vinterlandet - nu er sneen forlængst smeltet igen og vi venter lunere vejr og blæst...
  Ønsker alle en dejlig ny uge.

  SvarSlet