Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

mandag den 22. august 2016

Planterne i Rocky MountainsJeg lovede tidligere på måneden at vise flere billeder fra vegetationen i de canadiske Rocky Mountains, så her kommer de....

Uden at gøre dette til et ferieprogram, så er jeg bare nødt til at fortælle at Canada til fulde levede op til mine høje forventninger i alle aspekter, men især hvad angår naturen.


Der var så smukt at man ikke begriber det... Vi kørte i autocamper i 17 dage og var igennem flere forskellige nationalparker i Rocky Mountains samt området helt ned til Vancouver og Vancouver Island.


Store linjer med de majestætiske bjergtinder - gletchere - gletchersøer, som var helt fantastiske inden for farveskalaen af blå, grøn, turkis.

Blå, brusende floder og mægtige skovområder.


De små linjer tegnedes af den smukke vegetation, som var overalt. Canadierne er meget dygtige til at sætte planter sammen i "hanging baskets", bede, krukker osv. Men ude i naturen var der så mange forskellige blomster at jeg var oprigtigt forbløffet.


 


 

Disse bær er noget af det bjørnene lever af.

Hvad mener I om sådan en grøftekant/vejside beplantning - Smukt, ikke ?

Det var altsamme vilde blomster, som vi så ude i naturen, oppe i bjergene og nede i dalene i én skønsom blanding.

En anden dag vil jeg vise billeder af de kultiverede blomster vi også så på vores færden - eller i hvert fald nogle af dem.
14 kommentarer:

 1. Dejlige billeder med de flotte bjerge i baggrunden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også, for flot var det altså !

   Slet
 2. Hej Ulla

  Tak for turen - ja det er imponerende med den artsrigdom disse bjerge har - de Europæiske bjerge løber stort set øst vest - mens de Amerikanske løber på den "rigtige" led;)

  Mange af de vilde planter du viser kunne godt bruges i haverne!'

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg slet ikke tænkt over - men der er da noget om det :)

   Slet
 3. Vidunderlige billeder, af en storslået natur-man kan næsten mærke friskheden gennem billederne. Det må være en ferie udover det sædvanlige:-)
  God dag kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en vidunderlig ferie og vi nød det virkelig meget.

   Slet
 4. Ja det har været en stor oplevelse, ingen tvivl om det. Tak fordi du tog billeder og delte med os, hold op hvor må du have taget mange. Det bliver spændende at se flere.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tager mange billeder, altid :) Har lyst til at vise mange flere, men nu må vi se. Det var en kæmpestor oplevelse, der er noget helt særligt over at rejse så langt væk hjemmefra. Verden bliver sat i perspektiv.

   Slet
 5. Det er næsten landskabsbillederne, der stjæler billedet. De er utrolig flotte. Er de taget med vidvinkel?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var jo ikke meningen med dette planteindlæg - jeg kommer nok igen med flere landskabsbilleder, fordi jeg brænder efter at vise jer dem.
   Billederne er taget med mit spejlreflekskamera 18-200 mm.

   Slet
 6. Hvor er det storslået. Det må have været så smukt og overvældende. Den Natur der er i Canada er så anderledes vild og uberørt. Det er helt utroligt hvor mange smukke planter der er.
  Tak for nogle vildt flotte billeder, sikken en oplevelse det har været.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvtak, Linda - det VAR overvældende og man kneb ved gud sig selv i armen og smilede til sin mand over livets lyksaligheder. Jeg må gøre det igen !! :)

   Slet
 7. Hej Ulla.Vidunderlige billeder fra jeres tur til Canada.Sikke en skønhed og fantastisk natur.Synes vegetationen ligner lidt den jeg har oplevet i det Skotske højland.
  Glæder mig til flere billeder fra jeres tur.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da ikke umuligt, Jette :) Jeg kan ikke selv huske vegetationen i Skotland, jeg var der i 2003, men det var før jeg blev så haveinteresseret som nu, så det fortaber sig lidt.
   Jeg har også stor lyst til at vise flere billeder, nu må vi se hvornår...

   Slet