Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

torsdag den 4. august 2016

Hverdag igenEfter 3 uger væk fra haven trængte den til en kærlig hånd.

Inden ferien nåede jeg ikke at få klippet alle de trængende stauder ned og ej heller deadheadning af roserne, så jeg var forberedt på at alting nok var nærmest vokset os over hovedet, når vi kom hjem fra ferie.

Det ser ikke ud til at haven har manglet vand i vort fravær !!!
Det er jo positivt nok - men hold da op hvor er alting vokset - selvfølgelig også ukrudtet.Så det er blevet til nogle gode timer i haven her mandag-tirsdag, men langtfra færdig.

Dette indlæg er ingen jammerklage - der er dejlige lyspunkter i haven:Mange af mine roser blomstrer stadig helt overdådigt:


Den flotteste er uden tvivl Lark Ascending:

Mme Alfred Carriere er i gang med sin anden blomstring (sikkert noget senere end hos I andre):


MEN:  Showstopperne er uden tvivl clematisserne - her er gruppe 3 clematisserne helt vidunderlige:

Jackmanii Superb:

Polish Spirit:Comtesse de Bouchaud:


Når jeg får overblikket vil jeg vise flere af mine clematis i blomst frem.

Også hortensia er helt fantastiske lige nu - her blot et enkelt billede, dem må jeg vende tilbage til.


Der er meget andet at berette fra min side og jeg har også enormt lyst til at læse op hos I andre, men kommer tid, kommer råd - nu er hverdagen jo begyndt igen med job og travlhed.

Håber I har nydt sommerferien :)
22 kommentarer:

 1. Det er en nydelse at se dine roser og klematis, selvom du har ladet dem være alene hjemme så længe..... hvad mon du har lavet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de fleste roser ser ud til at have klaret sig udmærket, det er så dejligt :)

   Slet
 2. ..nåhr ja... Canada, det havde jeg lige glemt hi hi

  SvarSlet
 3. Dejligt for jer at komme hjem til så mange blomster. Min Alfred er såmænd ikke så langt med remonteringen. Polish Spirit vil slet ikke blomstre hos mig, derimod gør Lark Ascending det så fint, den er i gang med 2. blomstring. Min comtesse har slet ikke samme farve som din, min er mere lilla, strange. Måske solen.
  Du når nok vi andre en gang, ellers går det nok, der er nok at se til for dig.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at din Lark Ascending gør det godt, jeg er også fuldt tilfreds med min. Som jeg også lige skrev hos dig, så tror jeg altså at "Comtessen" har samme farve i virkeligheden.

   Slet


 4. Kære Ulla Velkommen hjem !
  Jeg har tænkt på jer da her i haven blomster de to kvan. De to planter jeg fik af jer har udviklet sig til det mest vidunderlige.
  Det er altid overvældende når man kommer hjem fra ferie, det er næsten en helt anden have man set. Sikke en paradisisk overflod. Lark ascending er vidunderlig for ikke at tale om dine klematis. Wau for et syn. Håber at i kommer godt igang med hverdagen igen. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:) det er jo dejligt at være hjemme igen og jeg er bare så overvældet af hvor meget haven er groet (og hvor meget arbejde det kræver lige nu). Godt at du er glad for kvanen, de er meget flotte i både løvet, når de vokser frem, og i blomsten - sådan helt grafisk. Men jeg har dem mange flere steder end jeg ønsker, så nu fjerner jeg nogle igen.
   Knus

   Slet
 5. Velkommen hjem. Ja, alting vokser med alt det regn der kommer. Dine clematis ser flotte ud, og også Lark Ascending. I skal nok få styr på haven, og forhåbentlig kommer der stadig lidt sommervejr i august.

  SvarSlet
  Svar
  1. ...ja, helt utroligt med den grøde. Lark Ascending er allerede en af mine favoritter, har været vild med den siden jeg så den hos David Austin for tomme siden.

   Slet
  2. Tomme --- to år, sikke noget IPad sprog :(

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Også hjertelig velkommen hjem herfra:-) alt gror så godt i tiden, og hvor må det kunne ses efter tre uger hjemmefra. Lark ascending er noget så smuk!
  Sjovt nok er jeg først faldet over din fane med engelske haver her til morgen- uhmmm så inspirerende dejlig, jeg har slet ikke set alle indlæggene/haverne endnu, men er godt på vej, tak for den overskuelige deling, med lækre billeder!
  Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, du er velkommen i de engelske haver også 😀
   Helt overvældende at komme hjem, for samtidig med at man skal fordøje alle ferieoplevelserne vil man også gerne nå en masse i haven, og så er der jo familien at gense - men hvor er det altsammen dejligt.

   Slet
 7. Hej Ulla.Velkommen hjem fra jeres tur til Canada..........glæder mig til billeder derfra.
  Har jo savnet dig den sidste måned.Men nu er hverdagen i gang igen.
  Din have ser da skøn ud med dejlige roser og klematis.
  Og det tager jo lige et stykke tid før man har været haven igennem efter en ferie.Vi brugte en hel uge med at klippe ned efter vores tur til London/Hampton.
  Lige nu er der ikke så mange roser,og Alfred blomstre kun i toppen.
  Vi er ved at gøre os klar til den årlige vejfest i morgen.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde. Håber I har haft en skøn vejfest i ordentligt vejr. Dejligt at være hjemme igen og sikke meget der er sket rundt omkring. Læser hos dig senere ... Nu må jeg hellere komme i gang i haven.
   Knus

   Slet
 8. Skøn blomstring at komme hjem til! Her begynder hverdagen også at banke på, men det er egentlig ok - jeg holder ret meget af hverdagen - osse!

  SvarSlet
 9. Så mye flot som blomstrer, tross alt regnet vi har haft!! Dejlig at se så meget smukt i din have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja, der er heldigvis meget fint i haven ved siden af alt det grimme og efter en del timer i haven begynder det at se fornuftigt ud igen.

   Slet
 10. Velkommen hjem.Ja her har det ikke manglet med vand, så alting har groet helt vildt. Meen det gør jo heller ikke noget.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, du har ret. Tørke i flere uger ville have været meget værre. Det her kan man jo arbejde sig ud af:)

   Slet
 11. Velkommen hjem til DK igen. Hvor har det været en fantastisk tur I har været på. I må være fyldt til randen med indtryk.
  Jeg var blot hjemmefra haven i 9 dage, men hold da op hvor alting var groet. Så jeg tør da slet ikke tænke på hvordan det ser ud efter 3 uger. Men det må også være dejligt at komme hjem til al den skønne frodighed på egen matrikel, igen. :o)

  SvarSlet
 12. Hej Ulla.
  Nej, jeg er også helt sikker på, jeres have ikke har manglet vand. Her har vi nemlig holdt efterårsferie istedet for sommerferie, det meste af tiden. Ind imellem har vi dog haft nogle gode dage, så kuløren er da blevet lidt brunere. Det med efterårsvejret er da godt nok også blevet noget mere udtalt, efter I er kommet hjem. Nu håber jeg snart det vil holde op med al den regn og blæst. Det trænger vi til.
  Smukke klematis. Hold op, hvor har I mange.
  Knus
  Malene

  SvarSlet