Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 25. oktober 2015

Flere roser og lidt fra koloni-køkkenhaven


I fredags tog jeg billeder af flere roser i blomst, men da fik I kun de lyserøde.

Her kommer lidt andre.

Austin-rosen "Charlotte" kæmper om titlen som den bedste gule rose her hos mig. Den anden kandidat er selvfølgelig Graham Thomas, men den har haft en hård sæson her hos os pga. en stram beskæring i juni måned og den blomstrer ikke længere i år.

Det gør til gengæld Charlotte og her er et par billeder. Jeg har vist rosen Charlotte utallige gange, og jeg er ganske enkelt helt pjattet med denne og synes det er skønt med en dejlig rose, der lyder så almindeligt et navn som Charlotte.

Du kan se en tidligere hyldest og andre billeder her.

Pat Austin og den hvide Ilse Krohn Superior:

De er da skønne :)


Jeg har ikke før vist billeder fra vores koloni-køkkenhave, men nu skal I alligevel se billeder fra i går, hvor vi virkelig gav den en skalle med efterårsgravning og høst af de sidste hindbær.

Her ses stykket fra indgangen:

Det er vores gamle drivhus til højre og et gammelt skur, som vi vil beklæde med en træplade inden længe. Der har været bevoksning overalt omkring skuret, men det blev også ryddet i dag.

Jeg fik gravet et stykke på over 25 m - det var hårdt, men jeg kan faktisk godt lide at grave i køkkenhaven !

Meditativt, afstressende og med radio i ørerne, så får man  koblet af og også samtidigt strammet op på både ben- og mavemuskler.

Jorden er god, og jeg vil gerne have hele køkkenhaven gravet og luget i bund inden vinteren, idet jeg så håber at vi kun skal kultivere til foråret.

Vi har haft kartofler i dette stykke.
Endvidere har vi haft stangbønner og små grønne bønner, som ikke nåede at blive til alverden pga. den kolde sommer.
Bedre held havde vi med ærter, og så høstede vi de jordbær der var i planterne vi overtog. Desuden lidt vinterporrer, dild, persille, purløg og salat.

Nedenfor ses at vi også forventer at høste rosenkål.

Et smukt kirsebærtræ
og en hvid rhododendron ved indgangen.

Her et kig den anden vej.
I skel til nabo står dette smukke træ, hvor heldig er man så lige...  :)Fik lige plantet en ekstra række hindbær. Vi har også 8 rækker jordbær.


En smule blomster ved indgangen og en nyplantet ribsbusk.


Der er mange timers arbejde tilbage i denne have inden vi kan sige at vi er færdige for i år, men bare vejret er godt de kommende weekender, så rykker vi...
Slutter af med et billede af en rød rose, som også var i haven da vi overtog den. Den får selvfølgelig lov at blive.


24 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Wauw i er da godt nok ukuelige, sikke en køkkenkolonihave i har kastet jer over - i bliver da helt selvforsynende, er lidt misundelig på den gode jord i har der (vi har sandjord). Flotte hindbær og så den rosenkålsstok er da slet ikke til at stå for. God arbejdslyst de kommende weekender.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita, tak skal du have. Ja, det er virkelig god jord dernede, men jeg vil nu alligevel tilføre noget gødning, enten kunstigt eller noget "møg".

   Slet
 2. Ømme mavemuskler, som skyldes, at man har været aktiv i haven, kan jeg faktisk også rigtig godt lide. Charlotte er yndig; men jeg falder mere i svime over de lækre hindbær.

  SvarSlet
 3. Hej Ulla
  Jeg kan godt forstå at Charlotte har modtaget megen jubel og beundring, for det er da en rigtig smuksak ;)
  Herligt vi lige fik lov at komme med en tur i køkkenkolonihaven, det er en gave at få lov at frådse i grønsager og bær. For mange år siden inden vi flyttede hertil, havde vi også en køkkenkolo hvor vi nød at hente afgrøder og følte os rigtigt selvforsynende ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte er en rigtig rosendarling her hos mig. "Køkkenkolo", sikke et skønt navn :) Nu må vi se hvad vi driver det til, vi vil kun have ting, som vi kan have succes med, ikke noget der er for bøvlet.

   Slet
 4. Hej Ulla
  Hvor ser det dejligt ud, og naturligvis med masser af dejligt havearbejde fremover.
  Tillykke med din benved i skellet til naboen. Den er jeg også stor fan af.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina, tak for din kommentar. Uden tvivl ligger der masser af hårdt arbejde fremover i køkkenhaven, men hvis bare det ikke er en sur pligt, så går det nok.

   Slet
 5. Hej Ulla.Så fik jeg endelig jeres køkkenhave at se.......................og det er da et skønt stykke jord i der har fået til at dyrke noget spiseligt.For det er der jo slet ikke plads til i jeres have.
  Efterårshindbær har jeg også indført i min have......................og også en ny ribsbusk.Jeres jord ser rigtig god ud.
  Men kartofler renser jo også jorden.
  Hvor stor er jeres have ?
  Skønt med bøde en smuk rose og udsyn til en benved....................så bliver det ikke meget bedre.
  God aften Knus Jette...................håber ikke du er for øm i ryggen

  SvarSlet
  Svar
  1. I vores have er der i hvert fald ikke plads til grønsager. Det er nok med en stor solbærbusk og 3 brombærbuske.
   Kolonihaven er ca. 200 m2, men ikke det hele er opdyrket. Der er en lidt huleagtig del inderst i haven. Ryggen holdt, heldigvis.

   Slet
 6. Hejsa
  Vil bare sige. ... det kan godt være der er mange timer tilbage som du siger.... Men hold da op hvor har I været flittige. Jeg er ikke vild med at grave da det tager for meget krudt. ..Men havearbejde ellers.... det er meditativ.
  Smukke billeder og farver..... det har været n smuk dag.
  Knus Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) En skøn søndag, fulgt at en endnu skønnere mandag, hvor man desværre måtte passe sit lønnede job - men vi får da sikkert godt vejr en anden gang i weekenden igen.

   Slet
 7. Spændende at se jeres kolonihave, flot at I giver jer i kast med det også. En fin benved ved indgangen, der kan vist godt være et stort træ mere, måske er det derfor, du har interesseret dig mere for mine træer i år :) Det er da en pæn stor have, som I kan få meget glæde af og forhåbentlig høste mange lækre grønsager i.
  Charlotte kan jeg godt huske, at du har skrevet om flere gange, den har jeg ikke, men fin ser den ud.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der skal nok blive plads til en del grønsager i kolonihaven, men vi vælger de nemme og de "sikre" - vi er vist blevet for gamle til at prøve ting, som måske ikke lykkes.
   Ja, der kan godt være et par træer dernede, men det vil vi nu ikke investere i til den haven. Til gengæld lurer jeg på om ikke vi kan plante et træ i forhaven, når vi skal lave den lidt om senere. Men generelt er det bare fordi du har så mange flotte farver i dine træer lige nu.

   Slet
 8. Hold da op Ulla, og så gravede du lige lidt have der :o) jeres kolonihave den ser godt nok pæn og velpasset ud og med en lækker jord. Det bliver da helt vildt når i til næste år skal plante og så.
  Hvor stor er grunden, den ser stor ud ? Mon ikke du sover godt i nat :o)
  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Nja.... pæn er den ikke helt endnu, men vi arbejder på det. Der er godt nok meget ukrudt, også af den slemme slags, fordi den har været lidt forsømt i år, og så var det jo første år og vi fik ikke alting under kontrol i foråret. Jordstykket er ca. 200 m2, men med en lille huleplads inderst er der noget mindre at dyrke.
   Ja, jeg glæder mig til næste år og til nogle dejlige kartofler og bønner.

   Slet
 9. Det er da gået helt hen over hovedet på mig at du har en kolonihave... hvor er det dejligt at ha så god plads til alt det spiselige....selvom det jo altså kræver noget arbejde

  SvarSlet
  Svar
  1. Dét har jeg vist også kun nævnt i forbifarten en enkelt gang, og ikke vist billeder af den før. Ja, arbejde er der nok af - ha-ha :) Hvad har vi dog belemret os selv med...

   Slet
 10. Sikken en energi, men det bærer da også lidt frugt, kan jeg se.
  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 11. Spændende med den nye køkkenhave, der går jo helt Søren Ryge i jer... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forhåbentlig kan jeg næste år fremvise snorlige rækker af bønner og andet grønt :)

   Slet
 12. Hej Ulla!
  Hvor er det spændende at se i har køkkenhave, det er virkelig en af de helt store fornøjelser, og man, eller jeg gør, føler sig så utrolig rig. Rigtig god fornøjelse med det projekt, som jeg glæder mig til at følge!
  Hilsner og god dag fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtigt dejligt at kunne høste af egen avl i stedet for at købe, men man skal ikke gøre det for at spare penge - undtagen lige med hindbærene :)

   Slet