Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 25. august 2015

Planter fra blogvenner
Forleden viste jeg et billede af min dejlige duftpelargonie, som jeg fik af Jette fra flere år siden.
Det fik mig til at gå en haverunde og forevige alt det der er i blomst/vækst lige nu og som altsammen er planter, jeg har fået af blogvenner.

Her er det rød havemelde, som jeg har flere steder i haven.
Oprindelsesland:  Samsø

De fik for øvrigt en svær start her i haven, da de året efter plantning blev totalt luget væk af en vis havehjælper, som troede det var ukrudt. Nogle vil måske mene at det tangerer ukrudt med havemeldens grovillighed og selv-såen-sig, men jeg elsker den mørke farve og de er nemme at fjerne hvis de kommer et uønsket sted.
Torskemund/Linaria "Canon J. Went"  (mener jeg det er)
Oprindelsesland:  Samsø

Lidt svær at fotografere, men matchet med Dahlia "Stolze von Berlin" er ret godt.
Den har taget lidt tid at få til at gro, men nu er den der :)Det var også fra Høneballehaven at fontænegræs blev introduceret. I år har vi sået igen (frø efter den oprindelige plante fra Samsø) og plantet i række langs hækken sammen med harehale. De klæder faktisk hinanden fint.Denne plante kom til vores have i foråret 2014, hvor jeg fik den i plantebytte til blogtræffet på Samsø.

Jeg kendte ikke Ligularia/nøkketunge før, men er meget vild med de mørke blade.

Oprindelsesland:   Hortofilia
Lidt sommergæk har jeg også fået af en sød medblogger - her er det Mølleren-og-hans-kone, som er plantet i krukke sammen med min egen chokoladeblomst
Og i terrassebedet sammen med clematis Jackmanii vokser pragtsnerlen, som også har...Oprindelsesland:  Kolding
Birgitte forærede mig nogle småplanter da hun besøgte mig i juni - de trives, Birgitte :)

Oprindelsesland:  Nørresundby

Dusksalvie og rød rævehale

Linda besøgte os i maj da hun skulle hente fuglehuset, som Mr. M. havde lavet til hende. Hun havde flere fine planter med - bl.a. ridderspore "Galahad" og agastache "Licorice". Inden længe åbenbarer blomsterne sig fra den hvide ridderspore og indianermynten har allerede blomstret længe. 

Oprindelsesland:  SilkeborgDengang jeg var helt ny i blogland fik jeg tilsendt nogle hosta-frø af Susanne og vi havde et par år småplanter i langsom, men sikker vækst.
For to år siden lavede jeg dette indlæg om hosta-babyerne.

I år er de fuldvoksne  (måske var de det også sidste år, men jeg husker det ikke helt...) og her er et billede fra i dag.

Oprindelsesland:  Heaven
De fleste ved, at Lisbeth er gavmild med at dele ud af sine planter. Det har jeg mærket mange gange og tusind tak for det, Lisbeth.

Oprindelsesland:  Samsø

Mandstro - rosen Rhapsody in Blue - sommerfuglbusk

Det er dejligt at kunne vise at alle planterne trives og I skal ikke være i tvivl om at jeg er glad for dem allesammen og tænker på jer når jeg er på haverunde.

Jeg slutter med at vise hvor fint "Silverfall" trives - den fik jeg af Jette til dette års blogtræf i Kolding.
I min have er der endnu flere planter, gavmildt foræret til mig af søde blogvenner - nogle er ikke i blomst lige nu og nogle har overstået sæsonen for i år, så fortvivl ikke, hvis ikke lige din plante kom med i denne fortælling.

Jeg håber at kunne gøre gengæld ved lejlighed :)

19 kommentarer:

 1. Det er nu så hyggelig at gå rundt i haven og sende en venlig tanke til dem man har byttet eller fået planter af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det i hvert fald - man bliver så glad :)

   Slet
 2. Det er dejligt at have planter med en særlig historie - jeg har fået frø af tropisk blå snerle af en veninde, og hende tænker jeg altid på, når de blomstrer.

  SvarSlet
 3. Nej et fint indlæg, dejligt at se at det hele trives. Det bedste er nu mandstroen, for det er den rigtige, kan jeg se. Er det den I fik, da vi var hos jer, eller er det den I har sået? Lidt spændende at høre, om der er held med såning af frøene.
  Godt I ikke har snegle, så havde du nok ikke haft riddersporer i blomst nu.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er den rigtige mandstro - den du havde med, da vi skulle videre til Tante Grøn.
   Vi har skam snegle, men slet ikke så mange som dig. I de seneste dage har vi dog indsamlet omkring 30 stk. så det er åbenbart et tiltagende problem - men skyldes nok al den regn. Jeg hæger om mine Dahlia og andre snegle-guf-planter...

   Slet
  2. Jeg er glad for at høre, at det var den jeg havde med, for alt andet, der er kommet op er almindelige tidselkugler, men så har den i hvert fald, sået en enkel.
   Ja pas du godt på dem, men 30 snegle er jo ingenting, så lad os håbe I ikke får flere.

   Slet
 4. Hej Ulla
  Det er så skønt med blomstrende blogger gaver ;). Jeg er også så heldig at ha modtaget en del høneballeplanter og frø og bliver altid så glad når de dukker frem om foråret og sender mange varme tanker mod Samsø. Jeg har også nogle skønne pelargonier som Bente fra Elmbjergs eden sendte for år tilbage. Bloggergaverne har altså en stor plads i mit hjerte og have ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Samsø-planter findes efterhånden i alle landsdele, og er det ikke bare hyggeligt :) Men hvornår var det nu, at du var på Samsø? Eller er de kommet med posten?

   Slet
  2. Heidi har ikke været her, de blev sendt :)

   Slet
  3. :) Jeg synes da også at jeg m-å-s-k-e ville være løbet ind i hende - men din have er jo stor ::))

   Slet
 5. Hej Ulla
  Det var da et sjovt og anderledes indlæg med usædvanlige oprindelseslande :) Dejligt, at Anisisop og Ridderspore trives så fint hos jer. Her har sneglene spist alle mine små riddersporeplanter, så jeg tror ikke, jeg forsøger mig med dem igen. Det er ærgerligt, for jeg er meget glad for Riddersporer, men jeg har så erstattet dem med Aconitum - det smager da lidt af fisk ;) Planterne fra jer har det også godt her :)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. PS Meget smuk sammensætning af Dahlia Stolze von Berlin og Linaria Canon J Went

   Slet
  2. DE trives, Linda... Og jeg skylder en kop kaffe mere - hvis du har lyst :)

   Slet
 6. Hvor er det et hyggeligt indlæg med alle dine bloggaver. Endnu en af fortræffelighederne ved at lære nye havemennesker at kende. Og jeg vil lige tilføje at min fontænegræs som har oprindelsesland i Århus med aner tilbage på Samsø, også stortrives og har været rigtig fin. Jeg er lidt usikker på frøhøsten, måske har jeg misset det. Syntes aksene ser lidt nøgne ud nu, hvad gør I. Drysser i bare lidt i en kuvert?
  PS Min lyserøde nye clematis har også vist sig fra sin bedste side... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mr. M. har netop forklaret mig at fontænegræs skal stå til den bliver "tør" og så af med hele blomsterstanden og ned i en kuvert, så ligger frøene der og drysser ud. - Ja, det er jo ham, der har ordnet de fine nye planter for mig... Ligesom CD har jeg en gartner "ansat" ::))
   Dejligt at høre om den lyserøde clematis - så nævner vi ingen navne... :)

   Slet
 7. Hej Ulla. det var et hyggeligt indlæg og hvor blev jeg glad for at se så fine planterne var. Dem I fik af mig er sørme vokset godt til. Der er mange glade givere i blogland, så du har været rigtig heldig.
  Den hvide kongelys jeg også fik af jer sidste år har blomstret indtil nu med flere høje hvide spir. Den kommer rigtig til sin ret, dér hvor den er plantet. Natviolen blomstrede hele forsommeren, og nu er den klippet ned. Hvis du vil forsøge at overvintre dem, du fik af mig, vil jeg råde jer til at samle frø!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sætter virkelig en ære i at passe på de planter, jeg har fået foræret - og jeg blev helt overrasket over hvor mange jeg faktisk har fra mine forskellige havebesøg rundt i landet. Vores hvide kongelys har været rigtig fine i år, de skal åbenbart have et par år på bagen før de rigtigt viser potentiale. Jeg vil prøve at samle frø, er især vild med den røde rævehale.

   Slet