Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 30. august 2015

Dahlia - en anden sensommer klassiker


Blot lige en lille update af Dahliaerne - de står meget smukt og har gjort det længe.En rigtig sensommer klassiker i haven og slet ikke til at undvære.
Nogen spørger sikkert sig selv, om vi så slet ingen snegle har.... JO, det har vi skam, men nok ikke i de mængder, som ses andre steder.

Vi har ikke lagt noget ud for at begrænse snegle, men samler ind hver dag. Her på det seneste må jeg indrømme at der er røget en del snegle i spanden, så jeg er rigtig obs på at få samlet ind - det ved jeg at I andre også gør i stor stil.


Nå, men det var jo ikke snegle, dette skulle handle om.

 

Det blev for øvrigt en virkelig smuk og dejlig sensommerdag her i haven. Hvad gør det at dagen begynder med gråvejr, når den ender i solskin.
Gid enhver ville tage dette til sig i overført betydning også.

Nu begynder en ny uge, hvor vi endda rammer september - huhej, hvor tiden flyver.

18 kommentarer:

 1. Du er heldig med dine snegle, måske spiser de ikke dahlia, det er godt, for hvor har I mange smukke af dem.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, de spiser skam Dahlia, men vi er over dem og det lykkes åbenbart at holde dem nogenlunde stangen.

   Slet
 2. Superflotte dahliaer, Ulla:) Mine ligner flosset tandtråd, for her er de sneglenes yndlingsæde - øv!
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvor er det ærgerligt, Linda.
   Jeg må lige sige at dine riddersporer er i fuld blomst nu og jeg hæger om dem for sneglene. Den ene er dog blå !! Men meget smuk, så jeg tænker på dig hver gang jeg går forbi.

   Slet
 3. Det kan godt være, at det ikke skulle dreje sig om snegle, men det er et kæmpeproblem for flere. Mig bl.a. Jeg fatter ikke, at der kan blive ved med at være så mange. Og de ELSKER dahlia. Dine ser nu fine ud. En af de positive ting ved bloggeriet er jo, at man kan dele erfaringer, så jeg vil lige give et lille fif: I går var jeg på besøg i Lisbeth fra Countrylivs have. Hun havde flere dahlia, og viste mig et eksempel på en dahlia, som hun havde sat i en sort plastikpotte, som hun så havde gravet net i et bed. Det stak vel ca. 5-7 cm af potten oven for jorden, og på kanten af potten, havde hun sat det kobbertape, som man tilsyneladende kan købe i Bilka. Det virkede!!!! Det var tydeligt, hvor sneglene havde mæsket sig, før Lisbeths geniale påfund, men nu var planten sneglefri og havde fint løv. Jeg tror kobber tapen er lidt smådyr, så man skal nok ikke vikle hele sin have ind i det, men lidt selektiv udvælgelse kunne være på sin plads!. Jeg har tænkt mig at efterprøve det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nette, ja - det ved jeg - især nok på denne årstid. Tak for din videns-deling mht. plastikpotten med kobbertape. Jeg har selv forsøgt at købe denne tape i B..... i foråret, men opgav. Men selve ideen med at grave potten ned og så omvikle er ret smart, synes jeg. Så kan man stadig have Dahlia i sine bede i fred for de ækle snegle. Næste år vil jeg også afprøve dette.

   Slet
 4. Kære Ulla. Smukke Dahlia. Jeg er ved og nå dertil, at jeg kun vil gemme en enkelt eller to og så kommer de i krukker, er lidt træt af arbejdet med at grave op og gemme, selvom vi nu har det perfekte gemmested i "kælderen" vi har gravet i drivhuset. Og tør næsten ikke sige det, men vi har ikke snegle - altså de grimme - de almindelige har vi og de får lov og være her. Knus Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at I ingen snegle har - ja, det er et arbejde med at opbevare Dahlia om vinteren, men nogle går over til blot at lade dem blive i jorden og så købe nye hvert år.

   Slet
 5. Det er nogle flotte dahlier du viser. De ser fine og sunde ud. Vi er heldigvis heller ikke særlig plaget af snegle, jeg har taget en 25-30 stykker i år. I sidste uge så jeg slet ingen, men jeg ved, at der er nogle. Jeg synes heller ikke, at dahlia er til at undvære, de er en af sensommerens mest blomsterrige planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har også mange flotte og holder dem godt, det har jeg altid beundret.

   Slet
 6. Flotte georginer - ikke spor af de slimede bæster overhovedet, men I gør jo også meget for at holde dem nede. Kaktustyperne har jeg ingen af - endnu, men vil bestemt overveje det til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med inspiration. Jeg forsøger at mikse de forskellige og i min verden ville jeg synes det var perfekt med samme farve og så sammensat af de forskellige kaktus, pompon, ball osv.
   Men der kommer jo en sommer til. :)

   Slet
 7. Hej Ulla.Ja !!! så er jeg hjemme igen efter en rigtig dejlig,men meget varm tur til Nice.
  Har læst lidt op på bloggene................og dejligt at "mine" planter trives så godt hos jer.
  Og de smukke dahlia du viser er da slet ikke til at undvære i vores haver.
  Dit udvalg er skønt....................kan se at du også har en del kaktus dahlia.
  Men dem med mørkt løv må jeg have til næste år.
  Ude godt men hjemme bedst.Skal nok få lavet et indlæg inden jeg skal afsted igen i weekenden til Gittes fødselsdag.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette, glæder mig til at høre mere om Nice. Vi har nu også haft OK vejr her mens du var væk. Ja, er de ikke dejlig.... de Dahlia... Jeg er i hvert fald glad for dem.

   Slet
 8. Så mange vakre Dahlia! Mine sensommerfavoritter. Jeg har fått snegler i hagen for første gang i år og ble bange for mine Dahlia, da sneglen er like glade i dem som jeg. Jeg har heldigvis klart å holde dem unna med Ferramol i bedet. Her var det inspirasjon til nye sorter til neste år:)
  Ha en god kveld.
  Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at kunne inspirere - og ja, man skal passe på sneglene.

   Slet
 9. Det er dejlig dahliatid lige nu, og hvor har du mange smukke eksemplarer!

  SvarSlet