Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

fredag den 4. september 2015

Alle regnbuens farver


.... næsten.

Morgenrunde med mit "nye" camera i morges (jeg har endelig fået det tilbage efter reparation...).
Så jeg klikkede løs  - og I skal da ikke "snydes"  (he-he).

Morgenen var med dejligt lys og blidt solskin.

Først de pastelfarvede rosa og lilla blomster:
Rosen "Odyssey" har masser af blomster og knopper lige nu.

Rosen er Noble Anthony - ny fra i foråret

Drejeblomster og i midten et sammensurium af rosen "Penny Lane", solhatte og lathyrus.

Så de blå-lilla-mørke:

Astilbe uden navn

Lathyrus

Agastache "Licorice"
Floks "Purple Star"


Clematis "Queen Mother"

Sølvlys "Brunette"  med blomst - hurra....


Dahlia "Classic Swanlake"

Så de gule og orange:


tv. Heuchera "Delta Dawn", i midten Sort slangeskæg", th. "Electra"

Unavngiven lilje og pink floks i baggrunden

Dahlia "Orange Fubucki"
Nøkketunge

Vi har fået en del regn i denne uge, og også i dag.

I morges stod regnmåleren på:
35 - og nu er den over 40...

Kryds lige fingre for tørvejr på søndag - jeg skal ud at cykle mit årlige 103 km "Tour de Femme".

19 kommentarer:

 1. Kære Ulla.

  Hvor er det nogle dejlige billeder, du fik skudt på din morgenrunde. Du har jo ligefrem lidt af foto-abstinenser, din stakkel. Sikke en masse skønne sager, du har i blomst. Jeg er helt vild med den gule solhat, så hvis den bliver for mopset, og breder sig for meget, er jeg gerne adoptivmor til en bette luns. Så kan du få et eller andet fra min have i bytte. Men efterhånden tror jeg ikke, der findes en plante, du ikke allerede har:o) Jeg nyder sådan at følge din store passion og planteglæde.

  Jeg har holdt lav profil i lang tid, da jeg har oplevet en stor sorg, som jeg stadig kæmper med at bearbejde, men tag endelig ikke fejl: Jeg er regelmæssigt inde og kigge i dit og Mysterious Mr X`s univers. Her finder jeg så meget positivitet og ægte havepassion.

  103 km? WHAT?:o) Du er da for sej en cykelmyg. Jeg krydser alt, hvad krydses kan, for både medvind og tørvejr på søndag. Hils ham den søde.

  Knus fra Mors

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg holde øje med den gule solhat, så finder vi nok ud af det. Er da ked af at høre at du har oplevet sorg - håber solen er begyndt at skinne lidt på dig igen.
   Hils igen. Knus retur

   Slet
 2. Åh er det på søndag du skal ud og cykle. Jeg skal nok krydse fingre for tørvejr, det er heller ikke fordi vi trænger. Og du har fået regnmåler, det er godt, så kan I også følge med i, hvor meget I får.
  Godt du har fået dit kamera tilbage, så vi igen kan følge med i jeres have.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var ved at være lidt abstinens-agtigt med det lomme camera, nu er jeg på igen.

   Slet
 3. Jeg kan se at din morgen startede lidt ligesom min .-) bortset fra regnmåleren.... vi har ikke fået særlig meget vand, kun lidt her til aften.
  103 km.... guuuiiii, det skulle jeg og min gamle sikkel da ha' en hel uge til GOD TUR

  SvarSlet
 4. Kære Ulla Godt at du fik dit kamera igen, dig og det tager da bare helt fantastiske billeder! Er vild med den lilla Astilbe rigtig flot. De planter jeg fik af dig og Malcolm trives godt her på Amager, især de mørke Kvan er vokset godt til. Pøj pøj med søndag, krydser fingre for solvejg og medvind. Kh Tina

  SvarSlet
 5. Hej Ulla. Hvor er det godt, at du fik dit kamera igen - supergode billeder. I har da også meget i blomst endnu, det ser forrygende ud. Jeg krydser også fingre for godt vejr på søndag, for vi skal nemlig på udflugt med pelargonieklubben - HELE dagen.:)

  SvarSlet
 6. Hej Ulla
  Wauw, for nogle flotte billeder, du har taget med dit nye kamera! Det er helt utroligt så fint og frodigt alting er hos dig, og hvor meget der stadig blomstrer - det må have været en rigtig skøn morgentur :) Fin kombination af roser og lathyrus - den har jeg noteret mig. Noble Antony er et godt køb - jeg er rigtig glad for min - dejlig farve og skøn duft. 103 km på cykel! Det er godt nok imponerende! Jeg ville ikke være i stand til at gå bagefter :) Ønsker dig det smukkeste solskinsvejr på søndag! Kh Linda

  SvarSlet
 7. Jag älskar sensommarens färgstarka blommor och du har fångat dem så vackert på dina bilder. Lycka till på söndag/ Titti

  SvarSlet
 8. Hvor er det nogle skønne billeder du har fået "skudt". :o)

  SvarSlet
 9. Sikke flotte billeder der kom ud af gensynsglæden:-) og x for tørvejr på søndag, rigtig god cykeltur, den må kræve en ordentlig saddel;-)

  SvarSlet
 10. Hvor er din have dog smuk stadigvæk her i september - skønne billeder :-)

  SvarSlet
 11. Så flotte septemberbilder fra hagen! Det er en spesiell ro over hagen på fine dager i september, synes jeg. Lykke til med sykkelturen, du er virkelig sprek! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
 12. Sikke skønne billeder! Her står regnen ned i stænger på andendagen - det bliver ikke engang rigtig lyst derude. Så cykelture på den længde virker alt andet end tillokkende - så jeg håber, at søndagsvejret bliver helt anderledes - god tur!

  SvarSlet
 13. Du milde Ulla, du er vist gået foto amok. Det er nogle dejlige billeder. Jeg har rullet gennem de øverste pasteller flere gange og nydt dem i fulde drag. Jeg må grine lidt af mig selv, for der var en gang, for ikke så lang tid siden, hvor jeg ikke brød mig om solhatte. Tror nok at det var den orange midte, som fik mig til at rynke på næsen. Jeg er dog kommet videre i teksten, selvom jeg selv helst vælger dem med "alternativ" midte som f.eks. grøn eller lign. Dine dejlige billeder giver mig lyst til at suse ud i haven, men den kraftige regn, der vælter ned, hvor jeg bor, stopper mig desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. "videre i teksten" - herligt udtryk. Jeg er også pjattet med solhatte med grøn midte, men har ikke rigtigt nogen af dem endnu.

   Slet
 14. Sikke fine fotos du har fået taget :)
  Her har vi fået en del byger i dag, men jeg håber for dig, at det holder tørt i morgen søndag.

  SvarSlet
 15. Tak for alle jeres søde ønsker til vejret i dag. Der var tørvejr, og masser af vind, men det var en god tur.

  SvarSlet
 16. Hej Ulla.
  Vidunderlige, smukke billeder. Du har da godt nok også ventet længe på at få dit kamera tilbage igen så, hold dog op! Det må have været dybt frustrerende.
  Nu kan jeg jo så se, at det ikke kan være det samme cykelløb, som Jacobs mandlige kollega har cyklet i søndags:-D
  Vh. Malene

  SvarSlet